J. Sabatauskas: Antikorupcijos komisija atsisakė pradėti tyrimą dėl „Pušyno“ sanatorijos

Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas apgailestauja, kad, jam pasiūlius Seimo Antikorupcijos komisijoje pradėti parlamentinį tyrimą dėl vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės vaidmens sanatorijų „Pušynas“ ir „Dainava“ atsisakymo istorijoje, šis siūlymas susidūrė su iki šiol nematytu konservatorių partijos atstovų pasipriešinimu. Pasak parlamentaro, konservatorių pastangomis Antikorupcija komisija atsisakė pradėti tyrimą.

J. Sabatausko nuomone, konservatorių argumentai apie tai, kad neva sanatorijos bus perduotos Sveikatos apsaugos ministerijai, nėra pagrįsti, kadangi toks istorijos, kurioje A. Bilotaitė galėjo veikti Šventosios seniūnės Veronikos Skeberdytės naudai, posūkis gali būti nulemtas didelio visuomenės dėmesio galimiems konservatorių partijos kolegų susitarimams.

„Nuo pat pradžių susidūriau su kolegų iš konservatorių partijos aršiu pasipriešinimu savo siūlymui – Seimo Antikorupcijos komisijai pradėti parlamentinį tyrimą dėl galimos korupcijos apraiškų priimant sprendimus dėl sanatorijų „Pušynas“ ir „Dainava“ perdavimo Turto bankui, taip sudarant itin palankias sąlygas ministrės Agnės Bilotaitės partietei, kuri, be kita ko, buvo kviesta ir į ministrės komandą. Konservatorių teikiami argumentai – neva galimai žalos nebus, nes Vyriausybė keičia poziciją, arba tai, kad kažkas kreipėsi į institucijas, – neįtikina. Būtent tokių situacijų, kuomet yra sudaromos sąlygos korupcijai, tyrimas yra juodu ant balto surašytas Antikorupcijos įstatyme ir yra viena iš pagrindinių šios komisijos funkcijų. Todėl tokį elgesį vertinčiau kaip partietės ir valdančiosios koalicijos deleguotos ministrės bekompromisę gynybą“, – piktinasi socialdemokratas.

Nuo pat pradžių susidūriau su kolegų iš konservatorių partijos aršiu pasipriešinimu savo siūlymui – Seimo Antikorupcijos komisijai pradėti parlamentinį tyrimą dėl galimos korupcijos apraiškų.

Pasak jo, šioje istorijoje daugiausia klausimų kelia sąlygos, kurios buvo galimai sudaromos tam, kad būtų prieita prie A. Bilotaitės partietei reikalingo sprendimo atsisakyti sanatorijų ir perduoti jas Turto bankui, taip sudarant sąlygas V. Skeberdytės artimiesiems kreiptis į teismą ir reikalauti po sanatorija „Pušynas“ esančios žemės. Seimo pirmininko pavaduotojui J. Sabatauskui ypač daug klausimų kelia tai, kokiu pagrindu buvo sudaryta išvadas ir siūlymus teikusi darbo grupė, kas ir kokius asmenis delegavo į ją. Taip pat labai svarbu atsakyti į klausimą, ar išties Sveikatos apsaugos ministerija nenorėjo perimti šių įstaigų ir ar tikrai apie visus šiuos aspektus tinkamai buvo informuota ministrė pirmininkė.

„Manau, kad konservatoriams, teigiantiems, kad šioje istorijoje nėra ką tirti, nereikėjo baimintis tyrimo, nes, jei išties nėra ką tirti, jeigu išties viskas vyko teisėtai ir skaidriai, tai būtų buvusi puiki proga ne tik pasitikrinti savo deleguotų ministrų veiksmus, bet ir visuomenei parodyti savo deklaruojamus skaidrumo ir atsakomybės principus. Dabar toks kolegų konservatorių elgesys atrodo tikrai nekaip. Nieko tokio, vykdyti tyrimą, aiškintis ir informuoti visuomenę apie visas šios istorijos aplinkybes yra ir kitų būdų. Jais ir naudosimės“, – sakė J. Sabatauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tina

Tina portretas
Konservatorių sąžiningumas ir skaidrumas dingo tapus ministrais . Matyt pamiršo savo pažadus, užvaldė tikri norai pralobti , jei ne ,,Pušynas '' , tai jūra bus jų ...

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Sunkus darbas antikorupcinės komisijos narių, vagiama stambiu mastu, o nei pradėti tyrimą, nei pasodinti negali - visi vagys savos šaikos.

Anonimas

Anonimas portretas
VOGĖM, VAGIAM, VOGSIM.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių