J. Narkevičius agitavo iš sakyklos bažnyčioje: yra tam tikra liberalizmo grėsmė

  • Teksto dydis:

Trakų mero posto siekiantis Jaroslavas Narkevičius politine agitacija užsiima ir bažnyčiose, praneša LNK.

Sekmadienio mišios Aukštadvaryje. Kunigui baigus aukoti mišias, į sakyklą žengė Trakų mero posto siekiantis J. Narkevičius.

„Tikriausiai bažnyčia nėra ta vieta, kurioje mes turėtume kalbėti apie kažkokius politinius motyvus“, – kalbą pradėjo J. Narkevičius.

Bet, vos atsiprašęs, pradėjo kalbėti apie politinius motyvus: „Garbė dalyvauti antrame ture, dėkoju visiems jums, kurie balsavote už mano kandidatūrą“.

Jis pristatė ir savo idėjas. Pradėjo nuo to, kam nepritaria: „Tam tikra liberalizmo grėsmė“.

J. Narkevičiaus konkurentas antrame ture – liberalas.

„Mano nuomone, tokia konkreti reklaminė agitacija bažnyčiose tikrai nėra derama tikinčių žmonių atžvilgiu, krikščionių atžvilgiu. Mūsų rajono ir apskritai gyventojai į bažnyčią susirenka ne tuo tikslu“, – sakė kandidatas į Trakų rajono merus Andrius Šatevičius.

J. Narkevičius sakė, kad jo kalba bažnyčioje nebuvo politinė agitacija.

„Ten nebuvo politinės programos pristatymas, aš tiesiog pasveikinau tikinčiuosius ir pasakiau apie savo vertybines nuostatas“, – tikino J. Narkevičius.

Ten nebuvo politinės programos pristatymas, aš tiesiog pasveikinau tikinčiuosius.

Kitaip manė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė.

„Šiuo metu aktyvus politinės kampanijos ir politinės agitacijos laikotarpis, tai – tikrai politinė agitacija, be abejo“, – tvirtino ji.

Šiuo metu rinkimų agitacija nėra draudžiama.

„Galbūt būtų galima informuoti Vyskupų konferenciją, kuri pagal savo kanonus pasižiūrėtų, ar tam yra tokia tinkama vieta“, – kalbėjo Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė.

Vyskupų konferencija yra sakiusi, kad bažnyčių sakralumas yra nesuderinamas su politine agitacija ir jos bažnyčiose negali būti.

„Lietuvos vyskupai pasisako už tai, kad bažnyčia ragintų žmones atlikti pilietinę pareigą, dalyvauti rinkimuose, bet ragina vengti išskirti vieną ar kitą politinę jėgą“, – teigė Kaišiadorių vyskupijos generalvikaras Rolandas Bičkauskas.

„Na, ne mišių metu, o po mišių. Tai vienas dalykas. Galvoju, kad Dievo namai yra atviri visiems“, – atkirto J. Narkevičius.

Su Aukštadvario klebonu pakalbėti nepavyko.

„Įsigilinsime į tą medžiagą ir tada kalbėsimės su kunigu. Jeigu matysime, kad iš tikrųjų jis netinkamai pasielgė, tai prašysime, kad ateityje tokių dalykų nebūtų“, – šnekėjo R. Bičkauskas.

J. Narkevičius sakė, kad į tikinčiuosius kreipėsi ir kitose bažnyčiose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mano vardas

Mano vardas portretas
Kuo užkliuvo, kad atėjo I bažnyčia? Taigi ne kokia nilson, kuri issitycioja is vertybių.

Ka

Ka portretas
Kodėl dieną kiekvieną baznyčia pasi^ika?

Ona

Ona portretas
Atsiprašau.Ne perbėgėlį liberalą,dabar konservatorių Šatevičių,o J.Kietavičių.Šatevičius dar nespėjo pabėgioti.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių