Prastėja valdančiųjų reitingai: specialistas įvardijo klaidą, kuri daroma ilgai

  • Teksto dydis:

Prastėjant valdančiųjų reitingams ir augant pasitikėjimui opozicija, LNK aiškinosi, kokias klaidas padarė valdantieji ir ar „Perlo Energijos“ skandalas dar labiau nusmukdys jų reitingus.

„Iki kitos kadencijos ir rinkimų mes dar turėsime savivaldybių rinkimus, ko gero, turėsime liūdną finansine ir ekonomine prasme rudens–žiemos laikotarpį, tad čia daugybė įvykių dar bus. Akivaizdu, kad spaudimas, kurį patiria visuomenė, bet kokiu atveju nusikreipia į tuos, kurie yra viename ar kitame Gedimino prospekto gale, matyt, kad už tai dabar ir mokama. Taip pat yra padarytos kai kurios klaidos, kurios viešojoje erdvėje labai ryškiai eskaluojamos. Tam tikras spaudimas valdančiajai daugumai bus, bet vienareikšmiškai teigti, kad nebus tokios pačios ar panašios sudėties kadencijos, būtų per drąsu“, – kalbėjo komunikacijos konsultantas Arijus Katauskas.

Kiti Seimo rinkimai numatomi tik po dviejų metų, tad klausimas, ar „Perlo Energijos“ skandalą rinkėjai tada dar atsimins. Pasak A. Katausko, rinkėjai prisimena tai, kas tuo metu eskaluojama.

Opozicijos darbas yra padaryti taip, kad Vyriausybė turėtų kiek įmanoma daugiau žalos iš šitos istorijos.

„Rinkėjai yra toks dalykas. Jeigu jiems bus, kas primena, tai jie, ko gero, atsimins. Jeigu ta tema nebus eskaluojama dabartinės valdžios oponentų, nors nepanašu, kad taip bus, nes net vasaros laikotarpiu matome karštai dirbančią opoziciją. Įsivaizduokime, kas bus, kai startuos naujasis Seimo sezonas ar ateis ruduo, žiema. Turbūt visos šios batalijos bus keliamos maksimaliai ir bus išnaudojamos, stengiantis trankyti per valdančiosios daugumos reitingus. Laiko dar yra ir ta pati valdančioji dauguma turi tam tikrus įrankius, kaip galėtų suminkštinti smūgį. Opozicijos ir pozicijos dabartiniai veiksmai prisidės prie to, ar bus poveikis, ar ne. Kol kas dabar atrodo, kad smūgis yra didžiulis, bet Vyriausybė turi pakankamai daug galių, įtakos padaryti tam tikrus sprendimus, kurie neturės tokios lemiamos įtakos. Visa tai sumuojasi su infliacija, darbo rinkos rezultatais, nekilnojamo turto sektoriumi. Opozicijos darbas yra padaryti taip, kad Vyriausybė turėtų kiek įmanoma daugiau žalos iš šitos istorijos“, – teigė A. Katauskas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Peikiama valdančioji dauguma, pasak komunikacijos specialisto, turėtų stengtis nepasitenkinimo bangą nuo savęs nukreipti į „Perlo Energijos“ įmonę.

„Mes negalime sakyti, kad niekas nėra daroma. Žinoma, spaudimas energetikos ministrui yra – kalbama apie interpeliaciją jam kartu su užsienio reikalų ministru, tačiau tam tikri judesiai yra ir pačioje rinkoje. Mes matome įmonės „Ignitis“ sprendimus duoti pasiūlymą nukentėjusiems žmonėms, taip pat matome ir kitas organizacijas, veikiančias šitoje rinkoje. Vis tik pati Vyriausybė turi labai mažai galių kažką pakeisti. Matome besiformuojančias iniciatyvas iš įmonės ir jos akcininkų pareikalauti atsakomybės, tačiau teisinėje valstybėje yra tam tikri teisiniai mechanizmai. Manau, kad tai yra politikavimas, bet akivaizdu, kad jau pradėti tam tikri veiksmai. Vienas jų – kiek įmanoma labiau nukreipti ugnį nuo savęs ir perkelti ant pačios įmonės kartu siūlant sprendimus nukentėjusiems žmonėms. Nenustebsiu, jeigu rudens laikotarpyje mes pamatysime suaktyvėjusias kalbas iš dabartinės valdančiosios daugumos apie kitokią kompensavimo tvarką arba tam tikrus pokyčius elektros rinkos liberalizavimo klausimais. Matyt, kad bus kompleksiniai veiksmai, kurie bandys suminkštinti patį smūgį ir perkelti kiek įmanoma daugiau atsakomybės nuo Vyriausybės pečių ant pačios įmonės. Laikyti spaudimą ant savęs ir neįtraukti trečiųjų šalių Vyriausybei būtų labai sudėtinga tiek trumpalaikėje, tiek ilgalaikėje perspektyvoje“, – kalbėjo A. Katauskas.

Viena klaida, kuri yra daroma ilgai, – valdančioji dauguma ir Vyriausybė nesugeba paaiškinti ir įtraukti visuomenės į problemų sprendimą.

Šiems valdantiesiems kol kas tenka išgyventi vieną krizę po kitos.

„Jau kurį laiką juokaujama, kad dešiniesiems atėjus į valdžią būtinai tenka spręsti krizes, ar tai būtų finansų krizė, karas, pandemija ir panašūs dalykai. Viena klaida, kuri yra daroma ilgai, – valdančioji dauguma ir Vyriausybė nesugeba paaiškinti ir įtraukti visuomenės į problemų sprendimą. Kritika, kuri buvo dėl pandemijos valdymo šiai Vyriausybei, dėl kainų kilimo, infliacijos yra dažnai nulemta nuo Vyriausybės nepriklausančių dalykų, pavyzdžiui, geopolitikos. Tačiau to dabartinė valdžia nesugeba iki galo išaiškinti, nesugeba pasitelkti juos palaikančiosios pusės aktyviai komunikacijai su neigiamai nusistačiusiais žmonėmis. Trūksta komunikacijos, trūksta tiesioginės komunikacijos, per daug triukšmo tarpusavyje“, – situaciją dekonstravo A. Katauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
šalį alina.o pati tunka

F

F portretas
Lauk vyt tokia valdžią baisu ateitės nėra anūkam

taigi ,tokie "specialistai" su konservų KGB CHUNTA, ir

taigi ,tokie "specialistai" su konservų KGB CHUNTA, ir portretas
n u a l i n o Lietuvą.--Tokių " specialistų" pilnas OŽIO tvartas, kurie virš 30 metų, pastoviai t ū r a v o j a CHUNTAI,kuo labiau nualinti, SKURDE gyvenančius.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių