Laisvės partijai likus be merų, A. Armonaitė kartoja: situacijos nedramatizuojame

Laisvės partija savivaldos rinkimuose likus be merų, jos lyderė Aušrinė Armonaitė pripažįsta, jog apie ką pagalvoti yra, bet rezultatus teigia vertinanti kaip neblogus ir situacijos nedramatizuojanti.

„Tas rezultatas yra neblogas, kaip ir po pirmojo turo turo sakėme, nedramatizuojame, nors tikėjomės geriau“, – BNS sekmadienį sakė Seimo narė.

Vienintelė antrajame merų rinkimų ture dalyvavusi Laisvės partijos kandidatė Silva Lengvinienė anksčiau sekmadienį pripažino pralaimėjimą Elektrėnų mero rinkimuose liberalui Gediminui Ratkevičiui. Suskaičiavus balsus 14 apylinkių iš 15, G. Ratkevičius gavo 62,96 proc., o S. Lengvinienė – 34,82 proc. rinkėjų balsų.

Savivaldybių tarybose Laisvės partija iškovojo 13 mandatų: keturis Elektrėnuose ir devynis Vilniuje. Dar po vieną partijos narį į tarybą pateko Vilniaus ir Telšių rajonuose, kur jie dalyvavo koaliciniuose sąrašuose.

Laisvės partija savivaldos rinkimuose dalyvavo pirmą kartą: praėjusiuose rinkimuose praėjusią kadenciją Vilniui vadovauti išrinktas meras Remigijus Šimašius dalyvavo su komitetu.

Tai, jog partijai šie rinkimai buvo pirmieji, akcentavo ir A. Armonaitė, taip pat atkreipdama dėmesį, jog sostinėje Laisvės partija turės antrą pagal dydį frakciją. Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad „laisviečiai“ sąrašus turėjo 15-oje savivaldybių iš 60-ies.

„Mes neformulavome tikslų, kurių negalėjome pasiekti“, – kalbėjo partijos lyderė.

Jos teigimu, pasibaigus savivaldos rinkimams, partija jau nuo pirmadienio susitelks į darbą Seime bei Vyriausybėje ir pasiruošimą kitais metais laukiantiems nacionaliniams rinkimams.

Žmonės vis tiktai negali susitaikyti, kad žmogaus teisės yra visiems lygios.

„Yra apie ką pagalvoti Laisvės partijai, mūsų komandai, kaip toliau komunikuosime. Dirbsime, manau, kad tai yra visiškai natūralu“, – sakė politikė.

Paklausta, ar šie rezultatai gali būti signalas artėjančiuose nacionaliniuose rinkimuose, A. Armonaitė teigė, jog savivaldos rinkimai „visada yra kiek kitokie“, nes gyventojai juose negali atiduoti savo balso už partiją, jeigu ji nekelia kandidatų konkrečioje savivaldybėje.

Laisvės partijos kandidatė Elektrėnuose S. Lengvinienė pralaimėjimą buvo linkusi sieti su šios politinės jėgos dėmesiu žmogaus teisėms, kurį, pasak jos, neigiamai išnaudojo oponentai.

Pasak politikės, „žmonės vis tiktai negali susitaikyti, kad žmogaus teisės yra visiems lygios“.

A. Armonaitė pripažino, jog kampanija Elektrėnuose buvo „labai sudėtinga“, nes naudojantis socialiniais tinklais apie kandidatę, partiją bei ją pačią buvo skelbiamos netikros naujienos.

Politikės vertinimu, situacija, kai taip susiklosto rinkimai tarp dviejų liberalių partijų „nėra labai dažna“, ypač turint galvoje, jog abi partijos bendradarbiauja nacionalinėje politikoje, bet sakė nuo vertinimų susilaikysianti.


Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TO nežurnalistas

TO nežurnalistas portretas
Čia biški klysti neaišku kas tas tavo krestijansėdis bet kijeve ir lietuvoje jai tikrai sekasi vien tik i ukmerge jin nuvykus surinko 200 balsu O po šitu rinkimu tikrai surinks daugiau negu valstiečiai ir konservai Valdžioje bus liberalai ir laisviečiai nes europa demokratėja patykėkit mes jau nuo darželiu su landzbergiene šviečiam jusu vaikus kad laisvai gyventu ir mastytu

Šita

Šita portretas
Nieko negavusi ,nieko nedavusi partija paskui save nusitemps ir konservatorius į dugną, kaip sako -pasakyk kas tavo draugai aš pasakysiu kas tu.

Neilgai

Neilgai portretas
Šiknaskylių partija džiaugėsi, dabar tik žemyn ir greityn ir tada dūžis.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių