Lietuvos politikės internautams neįtiko dėl aprangos: ekspertai sako, kad piktintis neverta

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė ir ekonomikos bei inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, viešėdamos Jungtiniuose Arabų Emyratuose, internautų ir net kai kurių Seimo narių buvo apkaltintos, kad tarptautinių susitikimų metu savo pasirinkta apranga parodė nepagarbą arabų kultūrai ir apskritai pažeidė aprangos protokolą, praneša LNK.

Premjerė I. Šimonytė bei ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė viešėjo Jungtiniuose Arabų Emyratuose, kur aplankė pasaulinę paroda „Expo 2020“.

Pasirodžius nuotraukoms iš tarptautinių susitikimų Dubajuje, socialiniuose tinkluose užvirė pasipiktinusių gyventojų ir net kai kurių Seimo narių komentarai dėl pasirinktos politikių aprangos. 

Pastarosios sulaukė kaltinimų, kad nesilaikė aprangos protokolo, negerbė arabų kultūros, pasirinkdamos ryškių spalvų kostiumėlius, o ne ilgas sukneles ir galvos apdangalus. 

Į tokius priekaištus savo feisbuko paskyroje ironiškai sureagavo ir pati A. Armonaitė. 

Pagal protokolą tokiuose oficialiuose susitikimuose privaloma dėvėti dalykinę aprangą, tad specialistai sako, kad piktintis tikrai nėra ko. Nei I. Šimonytė, nei A. Armonaitė protokolo nepažeidė. 

Dažnai politikų aprangoje užkoduojamos ir tam tikros žinutės. 

Ryškūs dalykiniai kostiumai pasirinkti ne be reikalo. Anot etikos ekspertų, šiuo atveju tai reiškia šalies modernumą, kad delegacija atvyko iš europietiškos ir demokratiškos valstybės. 

Pasak specialistų, politikėms nedėvėti galvos apdangalo per oficialius susitikimus arabiškose šalyse irgi joks nusikaltimas. Pavyzdžiui, I. Šimonytė galvos apdangalo nedėvėjo ir per susitikimą su popiežiumi. 

Politikams ir jų antrosioms pusėms, pvz., pirmajai poniai, galioja skirtingos aprangos taisyklės, todėl jų lyginti tarpusavyje, anot ekspertų, negalima. 

Ekspertai susitikimų Jungtiniuose Arabų Emyratuose metu pastebėjo ir kai kurių demokratinių subtilybių. 

Tiesa, skirtingai nei internete, kalbinti gyventojai didelių priekaištų dėl aprangos Lietuvos politikėms neturėjo. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Minioje

Minioje portretas
Kaip du klounai. Betgi kodėl "kaip"? Iš tikrųjų...

Gėda

Gėda portretas
Klaikios abi, ypač premherė. Ta smaragdinė mėlyna lyg buliui raudonas skuduras musulmoniškoje, tarp šių garbių savo arbų kultūros, savo tautos rūbais apsirengyusių vyrų...Kitaip į Moterį žiūrinčioje šalyje. Dugnas dviejų žmogystų, o kur dar Dovilės šakalienė kedai ir treningai.???Bisuoklės be elegancijos, kodo supratimo, subtilumo...

Saimon

Saimon portretas
O ko reikėjo tikėtis iš leisbijietes ir transvestitas tai Lietuva ES prostitute taip ir gyvensime kol Lietuvos žmonės neatsibus
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių