A. Mazuronis: Darbo partija šaukia prezidiumą, spręs dėl pirmalaikių Seimo rinkimų

Darbo partija pirmadienį šaukia prezidiumą, kuriame spręs pirmalaikių Seimo rinkimų klausimą, sako partijos vadovas Andrius Mazuronis.

„Norime išgirsti, kokia pozicija partijos prezidiumo narių. Tokį klausimą reikėtų spręsti ne frakcijos, ne Seimo formate, bet partijos formate. Žiūrėsime kokios nuomonės. Kaip mes balsuosim, norėtųsi tą poziciją išsigryninti ir sau, ir visiems kitiems“, – BNS sakė A. Mazuronis.

Pirmininkas teigė neketinantis primesti savo nuomonės ir ją prezidiume išreikš paskutinis.

Anot jo, keliant klausimą dėl pirmalaikių Seimo rinkimų situacija gali susiklostyti įvairiai.

„Dabartinėj situacijoj, politinėj pelkėj ir chaose, visko gali būt. Negaliu pasakyt nei taip, nei ne. Kaip diena, taip naujiena. Mano pozicija tokia, kad bandoma šia situacija padengti negebėjimą dirbti, susitvarkyti koalicijos viduj“, – teigė partijos vadovas.

Mano pozicija tokia, kad bandoma šia situacija padengti negebėjimą dirbti, susitvarkyti koalicijos viduj.

A. Mazuronis teigia, jog tarybos narių „čekių istorija – tai politinis cirkas“, o valdantieji šioje situacijoje kelia didelį politinį triukšmą.

Anot jo, veiksmų chronologiją rodo, kad valdantieji nėra nusiteikę rengti pirmalaikių rinkimų, nes „vežimą stato prieš arklį“.

„Pirma – Vyriausybė atsistatydina, tuomet einama į Seimą su pareiškimu, kad valstybėje politiškai sudėtingos aplinkybės. O dabar – pirma prabalsuokim dėl pirmalaikių rinkimų, tada dėl Vyriausybės atsistatydinimo. Tai neatlaiko politinės logikos ir abėcėlės“, – teigė partijos pirmininkas.

A. Mazuronis pabrėžia, kad Lietuvos laukia NATO viršūnių sutikimas, prieš tai – parlamentų pirmininkų konferencija, tad Lietuva bus pastebima ir matoma, o politinės brandos stoka gali turėti rimtų politinių padarinių.

Partijos pirmininkas laikosi pozicijos, kad tarybos nariai atskaitomybę savivaldybėse vykdė pagal nustatytas tvarkas, tad kaltė tenka jas tvirtinusiems. Be to, pasak A. Mazuronio, didžioji dalis Seimo narių yra buvę tarybos nariai, tad irgi turėtų pasitraukti. Esmė, jo teigimu, keisti ydingas tvarkas ir taip spręsti problemą.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas penktadienį pasiūlė inicijuoti Seimo pirmalaikių rinkimų paskelbimą. Jei ši iniciatyva nesulauktų palaikymo, siūloma svarstyti klausimą dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Toks siūlymas penktadienį priimtas siekiant spręsti dėl savivaldos politikų neskaidriai naudojamų lėšų besiformuojančią politinę krizę.

TS-LKD prezidiumas sukviestas po to, kai švietimo, mokslo ir sporto ministrė konservatorė Jurgita Šiugždinienė premjerei įteikė atsistatydinimo pareiškimą, visuomenėje kilus abejonėms dėl 2019–2020 metais jos, kaip Kauno miesto savivaldybės tarybos narės, panaudotų 13,8 tūkst. eurų skaidrumo.

Premjerė dar nėra atsakiusi, ar tenkins šį pareiškimą. Iki šiol Vyriausybės vadovė keliskart pakartojo pasitikinti ministre.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį savo ruožtu paragino trauktis iš pareigų tris ministrus – be švietimo ministrės, dar kultūros ir finansų ministrus, nes jie taip pat būdami Kauno tarybos nariai naudojo lėšas, kurių dabar negali pagrįsti.

Kauno miesto savivaldybės tarybos reglamentas nereikalauja iš politikų pateikti čekius, kam konkrečiai jie išleido avansu skiriamas išmokas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prisimenu ir aš , kada Seimo pirmininkė

Prisimenu ir aš , kada Seimo pirmininkė  portretas
liberalė Čmilytė rinkosi sau pavaduotojus , tai Mazuronis buvo pasiūlytas vos ne pirmas ! Nors Darbo partija nebuvo tarp opozicijoje esančių partijų su gavusiais daugiausiai mandatų , matyt dėl politinių vertybių darbiečiai buvo taip pagerbti liberalios Čmilytės ? :) Dabar sužlugdė opozicijos susitarimus ! Fui....

Jei esi skaidrus politikas , tada atsiskaitai iki čekio

Jei esi skaidrus politikas , tada atsiskaitai iki čekio  portretas
STT pažymi, kad pagal įstatymus tarybos nariams kas mėnesį gali būti skiriama išmoka už su veikla susijusiomis kanceliarijos, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto, biuro patalpų nuomos išlaidoms apmokėti. Už tai tarybos nariai privalo atsiskaityti ne rečiau kaip kartą per tris mėnesius. ______P.S. ir nereikia libermazuroniams ar liberkonservatoriams vartytis , kad " nereikėjo , nes nėra įvardinta konkrečiai " . Tai dabar reikia įvardinti " kiekvieną pieštuką ar kuro litrą už kurį atsiskaitai " ? Mano nuomone , jei imi žmonių eurus - biudžetinius , tai ir atsiskaitai iki cento kam juos išleidai " dirbdamas " tiems kurie tave išrinko. Tarybos nariai dirba be atlyginimo ir jei jie to nežino , tada tegul eina į politinį patvorį kartu su visų politinių lygių liberiais . Aišku pone liberalusis Mazuroni ?

Protingas kaip ?

Protingas kaip ?  portretas
Nežinodamas įstatymo ? Imi pinigus - atsiskaitai su rekvizitais . Nieko nereikia keisti , reikia laikytis įstatymo , pone Mazuroni , o ne liberaliai pildyti formas . Taškas . Linkiu politinio bankroto su tokiu liberalumu .
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių