Ministras: dar šiemet išgirsime apie sėkmingas kontržvalgybos operacijas

Lietuvos karinė žvalgyba yra realizavusi sėkmingų operacijų, apie jas tikimasi informuoti dar šiemet, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Karinėje žvalgyboje ir kontržvalgyboje yra pakankamai įtemptas darbas, tai susiję, pirmiausia, su išorės grėsmėmis. Ir yra labai sėkmingų realizuotų operacijų, apie kurias, matyt, šiais metais tai jau tikrai išgirsime viešai. Nes kova su užsienio žvalgybų tarnybų įtaka bei veiksmais jinai niekada nesibaigia, jinai visada vyksta“, – Žinių radijui sakė A. Anušauskas.

Jis tvirtino, kad šiuo metu negali atskleisti daugiau detalių, nes dar vyksta „teisinis procesas“.

„Žinoma, kai visa tai pasibaigs, bus informuota visuomenė“, – pridūrė jis.

Savo ruožtu Antrojo operatyvinių tarnybų departamento vadovas Elegijus Paulavičius teigė, kad ministro minėtos operacijos siejamos su kitų šalių žvalgybos veiklos užkardymu Lietuvoje.

„Daugiau šiandien dienai negalėčiau pakomentuoti“, – ketvirtadienį nurodė karinės žvalgybos vadovas.

Jis teigė negalintis atsakyti, su kokia šalimi siejamas veiklos užkardymas. E. Paulavičius pabrėžė taip pat negalintis komentuoti, ar dėl to yra pradėti ikiteisminiai tyrimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Susimastyti verta.

Susimastyti verta. portretas
Itariu bus baltarusijos "prezidente" sarasuose, juk jos vyras draugavo su rusija ir juk ja kgb atveze iki Lietuvos sienos kad pabegtu.

to taigi taigi

to taigi taigi portretas
nurodyk konkrečius skaičius o ne kiek kartų daugiau negu švedijoj ar madagaskare. Jei žinai. O jei nežinai - sidi ir nebezdi.

Taigi

Taigi  portretas
Ambasados tarp Lietuvos ir Rusijos turėtų dirbti prisilaikydamos pariteto pagrindų.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių