Ministrė ragina Kalvarijos savivaldybę greičiau paskirti administracijos direktorių

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė Kalvarijos savivaldybę paragino kuo greičiau paskirti administracijos direktorių, kad būtų išvengta tiesioginio valdymo savivaldybės teritorijoje, antradienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Šį klausimą A. Bilotaitė aptarė susitikusi su Kalvarijos savivaldybės meru Vincu Plikaičiu, valdančiosios daugumos ir opozicijos atstovais bei Vyriausybės atstovu.

„Matome, kad Kalvarijos savivaldybės tarybos veiklai trūksta politinio konsensuso, gebėjimo per įstatyme nustatytą terminą priimti būtinus sprendimus ir paskirti administracijos direktorių. Tokia Kalvarijos savivaldybėje susiklosčiusi situacija yra niekam nenaudinga, o tiesioginis valdymas savivaldybėje – tai kraštutinė priemonė“, – antradienį paskelbtame pranešime sakė ministrė.

Politinė krizė Kalvarijoje prasidėjo vasario 17 dieną tarybai iš pareigų atleidus administracijos direktorių Kęstą Spūdį. Jis buvo atleistas po konflikto su vienu tarybos narių.

Laikinai eiti administracijos vadovo pareigas tada buvo paskirtas Karolis Babeckas, tačiau ir jis buvo atleistas balandžio 6 dieną.

Kalvarijos savivaldybės taryba iki šiol nėra paskyrusi jam pamainos.

Ministrės A. Bilotaitės teigimu, politikai turi elgtis atsakingai prieš rinkėjus ir susitarti dėl Kalvarijos savivaldybės administracijos direktoriaus paskyrimo.

Vidaus reikalų ministerijoje susirinkę oponentai sutarė išnaudoti paskutinę galimybę – iki balandžio 29 dienos rasti kompromisinius sprendimus ir išvengti tiesioginio valdymo, teigiama pranešime.

Įstatymas numato, kad tiesioginis valdymas savivaldybėje gali būti įvedamas administracijos direktoriaus nepaskyrus per du mėnesius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Velnio žvalgų branduoliai turėtų turėti tarpusavio ryšį ir labiau būtų saugūs, sunkiau iššifruojami, kolonizavimą krašto svetimtaučiais, trėmimus, įkalinimus ir kiti, propogavimas ir karo kurstymas. Užsienio informacija Lietuvos Respublikos pavojingesnė šiuo metu kaip ginkluotas priešinimasis kuris reikalingas ir prasmingas, pribrendus laikui ir pakitėjus sąlygoms. Lietuvos Respublikos išdavikai išpažįstantys Velnią veikė tik Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Lietuvos Respublikos karo kurstymas, propoganda. Lietuvos respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma.

nu va

nu va portretas
ministerka, tu, išsižiojele, tai paimk ir paskirk. Dermai mūsų uždirbtą duonelę valgai? O žinok ji verkia dykaduonių valgoma.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių