Premjerė: pirmalaikius rinkimus galėtų skelbti ir prezidentas

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad pirmalaikius parlamento rinkimus galėtų skelbti ir prezidentas Gitanas Nausėda, sulaukęs Seimo nepasitikėjimo Vyriausybe.

„Tai yra įvairių nuomonių, čia nėra jokios paslapties, – žurnalistams ketvirtadienį Seime sakė ministrė pirmininkė. – Jei prezidentas išties skatina, yra ir kitas kelias – gali Vyriausybę paprašyti paskelbti priešlaikinius rinkimus, tiesa, prieš tai Seimas turi išreikšti jai nepasitikėjimą.“

Taip ji kalbėjo G. Nausėdai pareiškus, kad pirmalaikiai Seimo rinkimai yra viena iš nedaugelio išeičių iš esamos situacijos.

„Bus galimybių pabandyti, pamatyti, kiek kas nuoširdžiai laikosi kokios nuomonės“, – sakė I. Šimonytė.

Konstitucija numato, kad pirmalaikius rinkimus gali skelbti ir prezidentas, sulaukęs Vyriausybės siūlymo, kai Seimas pareiškia tiesioginį nepasitikėjimą Ministrų kabinetu.

Konservatorių partijos prezidiumas praėjusią savaitę pasiūlė inicijuoti Seimo pirmalaikių rinkimų paskelbimą, siekiant spręsti dėl savivaldos politikų neskaidriai naudojamų lėšų kilusią politinę krizę.

Toks siūlymas sulaukė tiek dalies valdančiųjų, tiek opozicijos kritikos. Jie ragina pirmiausia pasitraukti pačiai Vyriausybei.

Tuo metu opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis siūlo visam Ministrų kabinetui skelbti interpeliaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Negavo

Negavo portretas
dar zadanijos is dedes Semo,tai ir neskelbia! O ten dabar savas sarsalas,tai niekam nerupi eiliniai 6iknalaiziai.

Labai

Labai portretas
Jau kaip labai nusibodo tos politikų rietenos ir intrigos. Ypač aktyvūs šioje srityje šios kadencijos politikai. Gėda ir apmaudu, kad vietoj konstruktyvaus darbo, ištisi apsižodžiavimai, grasinimai, apkalbos. Kas baisiausia, kad jei ir būtų tie išankstiniai rinkimai, nėra už ką balsuoti. Visos partijos ir visi veikėjai vienodi. Jaunime, imkite valdžią į savo rankas. Nes tie seni "politikai" seniai pavargo ir be didelių algų, daugiau jiems niekas neįdomu. Nerūpi jiems nei žmonių gerovė, nei valstybės prestižas tarptautinėje arenoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių