Premjerė prakalbo apie galimybių paso sustabdymą

Sprendimą dėl galimybių paso sustabdymo Vyriausybė priims kitą trečiadienį, pranešė premjerė Ingrida Šimonytė.

„Galiu pasakyti, kad Vyriausybė planą sustabdyti galimybių pasą jau turi keletą savaičių, tiesiog šias savaites buvo derinami operacijų vadovo sprendimai, buvo diskutuojama su verslu ir aš manau, kad sprendimas dėl galimybių paso sustabdymo bus priimtas Vyriausybės kitą trečiadienį“, – penktadienį Aleksandro Barausko užkardoje Varėnos rajone sakė premjerė.

Galiu pasakyti, kad Vyriausybė planą sustabdyti galimybių pasą jau turi keletą savaičių.

Dėl omikron atmainos sparčiai daugėjant naujų užsikrėtimo atvejų ir ligos eigai tapus lengvesne, pastaruoju metu suabejota galimybių paso reikalingumu. Juoba, kad sveikatos apsaugos ministras patvirtino tvarką, pagal kurią esant darbuotojų trūkumui gyvybiškai svarbiuose sektoriuose į darbą galės eiti besimptome COVID-19 forma sergantys asmenys.

Galimybių pasas Lietuvoje įvestas pernai gegužę kaip skiepijimosi skatinimo ir pandemijos valdymo priemonė. Vyriausybės sprendimu, jį galėjo gauti gyventojai, pasiskiepiję nuo COVID-19, persirgę šia liga arba sulaukę neigiamo koronaviruso testo rezultato.

Galimybių pasas suteikia galimybę lankytis didesniuose prekybos centruose, laisvalaikio, pramogų, maitinimo, paslaugų įstaigose, renginiuose.

Gruodžio pabaigoje galimybių pasas įvestas ir vaikams nuo 12 metų, tačiau jo galiojimą Vyriausybė sustabdė iki kovo 1-osios.

Dėl galimybių paso visuomenėje kilo nepasitenkinimo: rengti mitingai, prie Seimo buvo kilusios riaušės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Taigi ne pasas padare nuostoliu ekonomikai, o ligos, kurias noreta sunaikinti!!! Juk sedeti namuose jei esi nesiotojas yra tikslingiau, negu eiti ten, kur jau visi"svarus". Idomu, kokia dar banga sukils, kai susimaisys tie kur seniai pasiskiepino su tais, kur is vis nesiskiepino!!! Greit patys pamatysim!!! Juk cia dar vienas eksperimentas!!! Be to i Europa vistiek reikes pasu!!! Taigi cia musu salies viduje, pagyvensim pamatysim!!!!!

F

F portretas
Ka dar sugalvos ta iškrypeliu viiriausybė jau tas pasas pridarė nuostoliu

Pensininkas

Pensininkas portretas
Kita savaite, bus sprendziamas klausimas, ar atsaukti komjaunuoliskus lojalumo-paklusnumo pasus. Manau, kad tai neimanoma, kaip jie gyvens be paklusniuju kastos.. GP jei ir nuims, tai ives ES, nors jie puikiai zino, kad tuo nieko nevaldo, nes zmogus neapsikirpias, nepavalgias, neapsirengias ir nesusitvarkias buities gyventi negali (taip skatina seselinia buti) bet taip skirtydami zmones i geresnius- lenda i subine paklusniems..
VISI KOMENTARAI 71

Galerijos

Daugiau straipsnių