Premjerė ragina opoziciją arba dirbti savo darbą, arba reikšti nepasitikėjimą visa Vyriausybe

Premjerė Ingrida Šimonytė nesureikšmina opozicijos grasinimų boikotuoti plenarinius Seimo posėdžius, jei nebus atstatydintas žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas. Ministrė pirmininkė pažymi, kad, nepavykus interpeliacijai, opozicija privalo tęsti savo darbą arba, ironizuoja ji, pareikšti nepasitikėjimą visa Vyriausybe.

„Aš suprantu, kad opozicijai nesmagu, kad nepavyko ir tą reikia konstatuoti, o kita interpeliacija galės būti surengta tik po pusės metų. Žinoma, galima opozicijai pasiūlyti bandyti reikšti nepasitikėjimą visa Vyriausybe, tada, jeigu pavyks, atsileis visi ministrai“, – atsakydama į žurnalistų klausimus Seime sakė I. Šimonytė.

Premjerė pabrėžė, kad po nepavykusios interpeliacijos reikalauti ministro atsistatydinimo opozicija negali. Todėl, ragina ji, visiems derėtų dirbti savo darbą.  

„Jei matai, kad tau nepavyksta interpeliacija, negali reikalauti, kad pareigūnas būtų patrauktas, antraip tu nedirbsi savo darbo. Tai savo darbą visiems derėtų dirbti, nes už tą darbą yra mokamas mokesčių mokėtojų atlyginimas“, – pridūrė ji.

Žinoma, galima opozicijai pasiūlyti bandyti reikšti nepasitikėjimą visa Vyriausybe, tada, jeigu pavyks, atsileis visi ministrai.

Be to, opozicijai pareiškus esą savo darbą tęs ne tik atsistatydinus ministrui, tačiau iš pavasario Seimo sesijos išbraukus visuomenę skaldančius projektus, premjerė paragino nepasitenkinimą projektais išreikšti balsavimo metu, o ne boikotu.

„O kokie dabar bus konkretūs reikalavimai, kad Seimo nariai grįžtų į darbo vietas ir testų savo darbą taip, kaip priklauso, balsuodami ar už, ar prieš, ar susilaikydami, kaip jau kiekvienam atrodo, tai pamatysime. Visokių gandų tenka girdėti, kad į tą puokštę reikalavimų pateks visi projektai, kurie daliai opozicijos nepatinka. Tai, man atrodo, nėra paprastesnio būdo išreikšti nepasitenkinimą kaip tiesiog balsuojant“, – kalbėjo I. Šimonytė.

ELTA primena, kad ketvirtadienio Seimo posėdis prasidėjo chaotiškai. Prieš prasidedant rytiniam posėdžiui socialdemokratas Julius Sabatauskas žurnalistams pranešė esą visi opozicijai priklausantys vicepirmininkai yra pašalinti iš birželio mėnesio parlamento posėdžių vedimo grafikų. Ir nors J. Razma dėl sprendimo vicepirmininkų atžvilgiu atsiprašė, opozicija nusprendė apleisti Seimo posėdžių salę. Posėdžiauti jie nutarė atskirai, Kovo 11-osios salėje.

Nesutarimai tarp valdančiųjų ir opozicijos įsiplieskė dar trečiadienį, kai Seimo daugumai oponuojančios partijos boikotavo nenumatytą posėdį. Šiame posėdyje balsuota dėl žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko interpeliacijos. Opozicija šį posėdį boikotavo, nes tikėjosi, kad dėl ministro patraukimo galės balsuoti ketvirtadienį. Visgi valdantieji šiam balsavimui sušaukė nenumatytą posėdį trečiadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kuo greičiau reikia reikšti nepasitikėjimą visa vyriausybę ir negalima dėlsti.Mokykites iš JK,staigiai atstatydina ir pakeičia kitu ir negalima laukti ,nes trukdo dirbti kitiem.

PIŠ'ai, \\\\\\.../////

PIŠ'ai,  \\\\\\...///// portretas
vaikine o ką tu "dirbi"?,su lianzborgine xunta Lietuvą jau iki pamatų sugriovei.Jau ir tiems atėjo xana,jei tų "valdančiūjų" niekas nesustabdys.Jus visus reikia teisti.

ją  portretas
vienas psichiatras pavadino tiesiog chame.... iš tokios nieko gero nesitikėk.
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių