Premjerė: Švedijos ir Suomijos narystę NATO Lietuva tikriausia ratifikuos liepos viduryje

Susitarimus dėl Švedijos ir Suomijos narystės NATO Lietuva tikriausiai ratifikuos liepos viduryje neeilinės sesijos metu, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Dabar kaip tik kalbėjome prieš šitą posėdžio pradžią, kada reikėtų suorganizuoti, nes reikės neeilinės sesijos, akivaizdu, rasim tinkamą datą, aš taip atsargiai sakyčiau liepos vidury, bet konkreti data bus nustatyta Seimo valdybos“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sakė, kad parlamentas ratifikuos susitarimus, kai tik jie bus pasirašyti ir projektai bus pateikti Seimui.

„Kai bus pateikta Seimui, mes nedelsdami susirinksime, ir manau, kad bus tam tikros varžybos tarp regiono parlamento, kas pirmasis ratifikuos“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė parlamento vadovė.

Seimas ketvirtadienį baigia eilinę pavasario sesiją. Parlamentui norint priimti sprendimus iki rugsėjo 10-osios, eilinės rudens sesijos, vasarą reikėtų šaukti neeilinę sesiją.

NATO lyderiai trečiadienį oficialiai pakvietė Suomiją ir Švediją prisijungti prie Aljanso.

Šios šalys istoriškai laikėsi neprisijungimo politikos, bet vasarį Rusijos pradėtas karas Ukrainoje pakeitė Švedijos bei Suomijos politikų ir visuomenių nuomonę dėl narystės Aljanse.


Šiame straipsnyje: NATOSuomijaŠvedijapremjerė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių