Prezidentas G. Nausėda vyks į Ukrainą išreikšti paramos

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį vyksta į Ukrainą, kur kartu su Lenkijos Prezidentu Andžejumi Duda išreikš Lietuvos ir Lenkijos paramą Ukrainai, didėjant įtampai prie sienos su Rusija.

Trišalis susitikimas, dalyvaujant Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui, yra  pirmasis vadinamojo „Liublino trikampio“ susitikimas aukščiausiame lygyje, pranešė Prezidentūra. Jame bus aptarta regiono saugumo situacija ir trišalis bendradarbiavimas.

„Šiuo susitikimu įtvirtiname mūsų paramą Ukrainai, kuri šiuo metu patiria daugiausia saugumo iššūkių. Mūsų šalis sieja bendra istorija ir ilgametė kova už laisvę. Toks trišalis bendradarbiavimas tampa ypač aktualus šiandien, kai Ukraina vėl tampa  Rytų ir Vakarų sandūros priešakine linija“, – sako prezidentas G. Nausėda.

Prezidentai taip pat aptars migrantų krizę, energetinį saugumą ir kovą su dezinformacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Putinas ką tik per tv pasakė kad ant dienų patvirtins naujos kovinės superraketos jūroje modelį. Sakė iki numatyto priešo ji lėks lygiai 5 minutes.. Ir kodėl man atrodo kad aš žinau kur tas 'numatytas priešas'?:D).Kaliningrad - Kijew? Ar Kaliningrad - Vilnius?:D)

Anonimas

Anonimas portretas
Vot kad jis taip Lietuvos zmonemis taip rupintusi kaip rupinasi svetimtauciais GIEDA!!! O dar as uz ji balsavau per rinkimus bet ir nebuvo isko ir rinktis vis geriau negu supuvusiu konservo setonyte !!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Gaila kad Lietuva neturi savo prezidento kuris rupintus savo Lietuvos pilieciais ir savo salim vadinama Tevinia :-( GIEDA!!!
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių