Prezidentas: Lietuvos žmonės gali būti ramūs dėl šalies saugumo

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad, nors tokios įtemptos saugumo situacijos nebuvo per 30 nepriklausomybės metų, Lietuvos žmonės gali jaustis saugiai, nes šalies institucijos efektyviai ruošiasi galimiems gynybiniams veiksmams ir Rusijos atgrasymui.

„Lietuvos žmonės gali būti ramūs, visos institucijos dirba labai sutelktai, tiek mūsų saugumo tarnybos teikia kokybišką informaciją, tiek ministerijos rengiasi“, – trečiadienį po pokalbio su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu sakė šalies vadovas, pridūręs, kad ruošiamasi užtikrinti „maksimalų Lietuvos saugumą“ – visos pastangos esą sutelktos į Rusijos atgrasymą nuo veiksmų Ukrainoje ir prie jos sienų.

„Esame įsitikinę, kad geriausia gynyba ir mūsų interesų įgyvendinimas yra tuomet, kai neprisigyvenama iki jokių konfliktų“, – tikino prezidentas.

G. Nausėda dar pabrėžė, kad NATO turėtų teikti daugiau dėmesio Baltijos regiono gynybai.

„Reikalingos papildomos pajėgos ir pastangos užtikrinti ne šiaip abstrakčiai NATO rytų sparno saugumą, bet ir konkrečiai skirti dėmesį Baltijos regionui“, – pastebėjo jis.

Pasak prezidento, nepaisant to, kad Rusijos karinė agresija šiuo metu sutelkta tik į Ukrainą, ateityje invazijos grėsmė gali kilti ir Baltijos valstybėms, tad reikia papildomų pajėgų užtikrinti „ne šiaip abstrakčiai NATO rytų sparno saugumą, bet ir konkrečiai skirti dėmesį Baltijos regionui“.

„Turime suprasti, kad mūsų saugumo klausimai yra tiesiogiai susiję su tais procesais, kurie šiuo metu vyksta prie Ukrainos sienų“, – sakė G. Nausėda, kartu pažymėdamas ir kaimyninėje Baltarusijoje sutelktas Rusijos pajėgas.

G. Nausėda gyrė Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Joe Bideno pažadą didinti JAV karių skaičių rytinėse NATO teritorijose bei Vokietijos ir kitų NATO narių planus telkti daugiau pajėgų Baltijos šalyse ir Lietuvoje, esą tai leis užtikrinti sėkmingą regiono gynybą nuo galimos agresijos.

„Tai tikrai duos rezultatų ir labai aiškiai matysime, kad NATO partneriai yra pasirengę įvykdyti tuos įsipareigojimus, kuriuos turi įvykdyti kaip NATO organizacija“, – kalbėjo G. Nausėda.

ELTA primena, kad nuo praėjusių metų pabaigos Europoje tvyro įtampa, kai Rusija prie Ukrainos sienų sutelkė milžiniškas karines pajėgas ir buvo imta nerimauti dėl galimos invazijos. Kremlius mainais į įtampos deeskalaciją pareikalavo, kad NATO į savo gretas nepriimtų Ukrainos ir išvestų savo karius iš rytinių Europos šalių.

JAV mano, kad puolimas prieš Ukrainą gali prasidėti bet kada.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana portretas
Neramu dėl Lietuvių kalbos , nes baisi išdavystė

NAIVUOLIUI NAUSĖDAI...

NAIVUOLIUI NAUSĖDAI... portretas
Dar tikėjausi, kad esi bent kiek protingesnis. Pasidomėk kuo Lietuvai baigėsi po antro pasaulinio karo. Susėdo Jaltoje Stalinas, Čerčilis ir Ruzveltas ir padalino Europą įtakos sferomis. Niekas anuomet Lietuvos neklausė - niekas neklaus ir šiandien. O karinio konflikto atvejų būsi kaltas pats ir visa landsberginė šutvė už Lietuvos galutinį sunaikinimą.

koncervata

koncervata portretas
maziau lyskit i kitas respublikas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių