Prezidentas paskyrė L. Pernavą STT vadovu

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį paskyrė Liną Pernavą Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriumi.

Vadovauti tarnybai L. Pernavas pradės nuo birželio 19 dienos, užbaigęs Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje pareigas, pranešė Prezidentūra.

Buvęs policijos generalinis komisaras į STT vadovu skiriamas po to, kai tam gegužę pritarė Seimas, nors L. Pernavo kandidatūros prieš tai nepalaikė pagrindinis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas.

L. Pernavas 1999 metais baigė Lietuvos teisės universitetą, 2005 metais – Vilniaus universitetą, kur įgijo teisės magistro kvalifikacinį laipsnį.

Tarnybą vidaus reikalų sistemoje L. Pernavas pradėjo 1995 metais, vadovaujamas pareigas įvairiuose regioniniuose komisariatuose jis ėjo nuo 1999 metų, o 2014–2019 metais buvo policijos generalinis komisaras.

L. Pernavo kandidatūrą kritikuoja Lietuvos teisėsaugos pareigūnus vienijanti federacija, sakydama, kad buvusio policijos generalinio komisaro inicijuota policijos reforma buvo žalinga sistemai, o jo atėjimas vadovauti STT susilpnins ir šią įstaigą.

Naujas STT vadovas skiriamas šiemet kovą pasibaigus Žydrūno Bartkaus kadencijai, šiuo metu tarnybai laikinai vadovauja Jovitas Raškevičius.

STT vykdo korupcinių nusikaltimų tyrimą, korupcijos prevenciją ir analitinę antikorupcinę žvalgybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
idiotas paskyrė idiotą su iniciatyva....jam juk smegenys atrofavosi nuo steroidu, tūpas kaip mama negaliu

Labai idomu

Labai idomu portretas
Ar pajudins Matijošaitį su sklypais, kaip per nuosavybės atkurimą meras sau manipuliavo su sklypų atkurimu per NŽT. Sūnus pirko iš žmonių, nors visi žinojo kad atkuriamas sklypas yra jau tik Matijošaičiui... O Vičiūnų vandenvietę Matiošaitis liepė sumažint asmeniškai jau žinodamas kad gražintinus sklypus ...nusipirks. Tokio korupcijos nebuvo Kaune niekada...

kauniečiai

kauniečiai portretas
Kol prof. I. Vėgėlė neateis į valdžią tvarkos Lietuvoje nebus.
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių