Prezidentas pasveikino Korėją Respublikos sukūrimo metinių proga

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Korėjos prezidentą Yoon Suk Yeolą ir šalies žmones Išsilaisvinimo dienos ir Korėjos Respublikos sukūrimo 74-ųjų metinių proga.

Prezidentas sveikinime pabrėžė besidžiaugiantis draugiškais, nuosekliai stiprėjančiais Lietuvos ir Korėjos dvišaliais santykiais ir bendradarbiavimu tarptautiniu lygmeniu. Šalies vadovas akcentavo, kad Lietuva mato Korėją kaip vieną pažangiausių ir svarbiausių Europos Sąjungos strateginių partnerių regione, su kuria norėtų visapusiškai stiprinti bendradarbiavimą, ypač aukštųjų technologijų ir inovacijų srityse.

G. Nausėda savo sveikinime pabrėžė tarptautinio bendradarbiavimo svarbą užtikrinant taiką ir saugumą.

„Dėkoju už principingą Jūsų šalies poziciją Rusijos karinės agresijos Ukrainoje atžvilgiu. Turime būti vieningi ir siekti pagarba pamatinėms demokratijos vertybėms grįstos tarptautinės tvarkos išsaugojimo, atskirų šalių teritorinio vientisumo ir neliečiamumo užtikrinimo“, – rašoma prezidento sveikinime.

Šalies vadovas savo sveikinime taip pat džiaugėsi neseniai atidaryta Lietuvos ambasada Seule ir išreiškė lūkestį, kad ji prisidės prie Lietuvos ir Korėjos bendradarbiavimo ir žmogiškųjų ryšių stiprinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kaip

O kaip portretas
sunku buvo parašyti, kad pasveikino Pietų Korėją? Korėjos kol kas dar nesusijungė...

ne tą Korėją sveikina,

ne tą Korėją sveikina, portretas
ne tą. Reikėjo tą Lietuvos broliškąją Šiaurės Korėją sveikinti.

dzin

dzin portretas
šitas iš prezidentu durniausias
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių