Prezidentas priėmė Graikijos, Kazachstano, Pietų Korėjos ambasadorių skiriamuosius raštus

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį priėmė Graikijos ambasadoriaus Grigorio Karahalio, Kazachstano ambasadoriaus Timuro Urazajevo ir Pietų Korėjos ambasadoriaus Limo Hoon-min skiriamuosius raštus.

Kaip pranešė Prezidentūra, šalies vadovas susitikime su Lietuvai akredituotu Graikijos ambasadoriumi teigiamai įvertino stiprėjančius dvišalius valstybių santykius, gerus ekonominius ir prekybinius ryšius.

Prezidentas pažymėjo, jog būtina ir toliau plėsti bendradarbiavimą atsinaujinančios energetikos, informacinių ir finansinių technologijų, transporto, švietimo ir kultūros, sienų apsaugos ir kovos su nelegalia migracija srityse.

Pasak pranešimo, šalies vadovas susitikime akcentavo tolesnes Lietuvos ir Graikijos pastangas remiant Ukrainą, plečiant sankcijas agresorei ir keliant Rusijos atsakomybės už karo nusikaltimus klausimus. Taip pat aptartas pasirengimas Vilniuje vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui, investicijų į gynybą ir gynybos pramonės plėtra.

Prezidentas susitikime su Lietuvai akredituotu Kazachstano ambasadoriumi pabrėžė, jog Kazachstanas yra ypač svarbus partneris Vidurio Azijoje. Šalies vadovas akcentavo politinio ir ekonominio dialogo tarp Lietuvos ir Kazachstano suaktyvinimo galimybes bei Kazachstano ir Europos Sąjungos ryšių stiprinimo perspektyvų svarbą.

Susitikime aptarta valstybių dvišalių santykių raida, prekybinių ryšių plėtros ir bendradarbiavimo švietimo ir kultūros srityse klausimai. Prezidentas akcentavo visapusiškos paramos nuo Rusijos karo kenčiančiai Ukrainai svarbą ir pabrėžė, jog privalome laikytis tvirtos ir sutelktos tarptautinės bendruomenės pozicijos agresoriaus atžvilgiu. Šalies vadovas padėkojo už paramą Kazachstano lietuvių bendruomenės veiklai bei dėmesį lietuvių kilmės masinių politinių represijų aukų atminimui.

Susitikime su Lietuvai akredituotu Pietų Korėjos ambasadoriumi, reziduojančiu Varšuvoje, aptarta dvišalių santykių plėtra, ekonominiai ryšiai, bendradarbiavimas tarptautinėse organizacijose ir bendri saugumo iššūkiai.

Prezidentas pabrėžė siekius suaktyvinti dvišalius santykius ir pakvietė Korėjos Respubliką plėsti diplomatinį atstovavimą, stiprinti ekonominį bendradarbiavimą aukštą pridėtinę vertę kuriančiuose sektoriuose, tokiuose kaip puslaidininkiai, gyvybės mokslai, energetika, pranešė Prezidentūra.

Prezidentas akcentavo, jog Pietų Korėja yra strateginė Europos Sąjungos partnerė, artima bendramintė ginant demokratines vertybes ir tarptautinėmis taisyklėmis grįstą tvarką, taip pat vertinga NATO partnerė. Šalies vadovas aptarė bendradarbiavimą saugumo bei gynybos srityse ir artėjantį NATO viršūnių susitikimą Vilniuje. Lietuvos vadovas padėkojo Pietų Korėjai už tvirtą poziciją dėl Rusijos karo prieš Ukrainą, paramą Ukrainai ir sankcijų Rusijai taikymą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių