Prezidento ir JAV senatoriaus susitikime aptarti Baltijos šalių gynybos stiprinimo klausimai

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su Lietuvoje viešinčiu Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) senatoriumi, Baltijos draugų grupės kopirmininku Richardu Josephu Durbinu.

Prezidentas susitikime padėkojo lietuvių kilmės senatoriui už jo asmeninį indėlį stiprinant Baltijos šalių saugumą ir pasveikino tapus aukščiausio Seimo apdovanojimo – Aleksandro Stulginskio žvaigždės – laureatu.

Susitikime šalies vadovas ir senatorius aptarė NATO viršūnių susitikimą Madride, saugumo situaciją Baltijos regione, Rusijos auginamą įtampą, susijusią su Europos Sąjungos sankcijų įgyvendinimu. G. Nausėdos teigimu, Aljansui būtini reikšmingai Baltijos šalių gynybą stiprinantys sprendimai: didesnis karinių pajėgų dislokavimas, sustiprinta oro ir jūros gynyba.

„NATO viršūnių susitikime Madride turime aiškiai parodyti Aljanso pasirengimą ginti kiekvieną savo teritorijos centimetrą. NATO turi pereiti nuo atgrasymo prie priešakinės gynybos strategijos. Lietuvai tai yra kritinis klausimas“, – sakė Lietuvos vadovas.

Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva itin vertina ilgametę strateginę partnerystę su JAV ir visuomet pasisako už kuo stipresnius transatlantinius saitus ir jų nepakeičiamumą. Šalies vadovo teigimu, sustiprinta NATO pozicija Baltijos regione, kartu su JAV karių nuolatiniu buvimu Lietuvoje, – stipriausias atgrasymo instrumentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>jonas

>jonas portretas
Tu ne Jonas, o jemelia kvailelis, lojantis uz medinius rublius, kuriais galesi tualeta issiklijuoti, kai grisi i kinu uzimta rodina… ;D

jonas

jonas portretas
NATO toliau duoda instrukcija ka Nauseduj lopui daryti ir kaip kara greiciau pradet

Zemaitis

Zemaitis portretas
Kuo greiciau “Patriot” sistemas, papildoma brigada JAV kariskiu ir 100% lietuviu privalomas saukimas i kariuomene. Jei gynybos “specai” kazko neaprupino-teisti pagal karo laiko istatymus. Uzteks kalbu apie ramu miega ir kitokias sapaliones!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių