Prezidento patarėja: Lietuva palaipsniui turėtų atsisakyti rusų kalbos mokymo

Grįžti į straipsnį

bent viena gera mintis

bent viena gera mintis portretas
iš Nausėdos patarėjų, senai laikas atsisakyt fašistų šalies kalbos

cha cha cha

cha cha cha portretas
ruzzkiai čia tiesiog viduriuoja iš pasiutimo, nes nesugeba suvokti, kokie paniekos verti yra.

irute

irute portretas
Vilnietei,jus teisi,tokiu brudu kaip ukrainieciai reik paieskoti,vietoj aciu,tik reikalavimai ir priekaistai

Kęstas

Kęstas portretas
Mūsų durnavojimas niekam neįdomus, bet daryti karjerą Broileriui reikia: Garbanotai narkomanei ministrei Armonaitei pavaldi įmonė išleido 56,8 tūkst. eurų su PVM (mūsų mokesčių pinigų), kad pareklamuoti kvailą Landsbergių užsienio politiką. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

Pastaba

Pastaba portretas
Ne apie tai kalba. O apie tai, kad rusų mokyklos iki šiol finansuojamos valstybės. Jie žiūri tik rusišką Putino TV ir dergia Lietuvą. Lietuva finansuoja ir augina Putino chebrą.

Visą \\\\\.../////

Visą  \\\\\...///// portretas
šitą Kremlius pakoreguos.

turbūt...,

turbūt..., portretas
neturi ateities vizijos, fašistinės putino chuntos era vistiek baigsis ,tikėsimės i valdžia ateis protingi rusu žmonės,išniks ir mūsų lansberginiai,kurie labiausiai kusto nesantaiką su kaimynais reikės bendrauti,o kaip be kaimyno kalbos mokėjimo.Kalba reik mokėt ne tik draugiškos tautos,bet ir priešiškai nusiteikusios...

važiuok ruskynan

važiuok ruskynan portretas
-ten anūkai mokysis TIK rusiškai, ir būsi tu patenkintas, dieduška ir būsim patenkinti mes.

Idiotu valstybė

Idiotu valstybė portretas
Aš noriu kad mano anukai mokėtu rusiškai . Uždrausit privačiai mokysis

onute

onute portretas
TIE KURIE KAŽKAM TAI NORI PER RUDAJA LYŠTELTI JANKIAM IR LANDZBERGININKAM LAIŽYKI IKI APSIŠ---MO TIK NEMOKYKIT IR NEGAZDINKIT MUSU SU RUSAI PUOLA AR NORĖJO PULTI ŠIANDIEN PER TV PASAKĖ VIENAS ŠIOS VALDŽIUKĖS PATRIJOTAS KAD PUTINAS BOMARDUOS ASTRAVA TIESIOG NESITIKI KAD SEIME TOKIE DEBILIUKAI ASILE GAL LUKOŠENKA BAMBARDUOS ASTRAVA TIKRAI DAUG KAS GIRDĖJO NE AŠ VIENA BL--T GYVENAM ASILU ŠALY

to Klps

 to Klps portretas
Jeigu ka ir vyti tai tokius kaip tu gaidžius su visa raskevičiaus armoškos landzbergistus ukropus o su kaimynais RUSAIS BALTARUSAS gyventi draugiškai Nei kas mus puolė nei puls gana šiai konserviniai valdžiukei šūda malt gazdinti ir plėšti tauta

Vilnietė

Vilnietė portretas
Labai teisingi TREMTINĖS ONUTES komentarai gerai kad lietuvoje yra dar protingu mastančiu lietuviu O čia kiti tie šlikštus komentarai tai jau prilinde su kaž kokia pagelba ukrainos brudu kurie jau dergia čia lietuvoje Man viena ukrė parašė parašiau kad nekabinėtu savo vėliavu nes čia lietuva čia europa tai jin parašė TVOJA TRIOCHKALORNAJA TRIAPKA ZDĖS VISĖT NEBUDĖT ( tavo trispalvis skuduras greit čia nekabos ) taip kad susimastykite lietuviai durnelei landzbergys antiek proteli sukniso kad gatavi lietuva ukram atiduoti Pagyvensit dar ne tiek kentėsit nuo tu išgamu

tingių ir nevykusių politikų nepasmerktas komunizmas bado

tingių ir nevykusių politikų nepasmerktas komunizmas bado portretas
akis - kas gi užaugino - ruski mir, jeigu ne sukriošęs komunizmas...niekas Europos šalyse nemėgsta rusų ir jų kalbos, pas čekus užkalbinęs rusiškai gali gauti per sprandą..o nešvarūs politikieriai gieda senas giesmeles, kaip jiems sunku ką nors poltikoje pasiekti...

Ina

Ina portretas
Siūlau vietoj rusų k. mokyti ukrainietiškai, o pardavėjoms palaipsniui uždrausti kalbėti rusiškai su pirkėjais" ukrainiečiais"

Lietuva čia

Lietuva čia  portretas
Pirma, atsisakyti rusų kalbos viešose vietose : parduotuvėse, medicinos įstaigose , bibliotekose , soc rūpybos skyriuose , visur naudotis tik valstybine kalba ( kol kas lietuvių). Dabar esame priversti kalbėti rusiškai , nes "po ruski" nuskamba įsakymas.

natalija to kas čia pasakas pasakoja

natalija  to kas čia pasakas  pasakoja portretas
Gali visam pasaulyje Pasakas tu žmoga pasakoji Bulgarijoje Čekijoje vos ne pusė tu šaliu gyventojai kalba laisvai rusiškai Pastovei poilsiaujam bulgarijoje neturim problemu parduotuvėse rusiškai laisvai susikalbam tik nereikia šudo malti internete Visos pasaulio naujienos moksliniai veikalai you-tube geriausi rusu o ne anglu Rusu pasaULINĖ PUIKI INFORMACIJA IR VISOS ŽINIOS GERIAUSIOS RUSU KALBA ir tavo šudmala juokinga Gal su kokiais studentėliais pakalbėjei ar jaunimėliu kurie mažai kuom domisi

na,

na, portretas
nuo Jusu visu nuomoniu,niekas nepriklauso.Reikes ir panaikins.Ir teisingai pasielgs.Ir teisingai padarys.Kam reikia tas ir mokysis pats.

kažkas čia

kažkas čia portretas
pasakas pasakoja, kaip rusų k. gali susikalbėti Rytų Europoje. Nejuokinkit, nei PL, nei kitur niekas nesupranta rusiškai, nesvarbu, kad slavų grupės kalbos. Kažkada Bulgarijoje tai jau galvojau, kad tikrai supras rusiškai _ nė velnio, Apie Čekija, Slovakiją, Kroatiją, apskritai net kalbėti neverta. Užtat visuose šiose šalyse angliškai susikalbi be problemų, o Lenkjjoje reikia kalbėti lenkiškai.

gudai

gudai portretas
kalba rusiškai , tie bėgliai iš Kijevo - rusiškai ........................ niekur nedingsit - dar šimtus metų kalbėsit rusiškai ir gersit rusišką Vodką

Durnių

Durnių portretas
Durnė

Įžvalgininkas

Įžvalgininkas portretas
Trendas paprastas - rusų kalba neturi perspektyvų. Jei rusai kada nors taps žmonėmis, tai jie pramoks anglų kalbą. Ne mes turime stengtis išmokti jų kalbą, o jie turi... jei nori integruotis, o ne tik kariauti.

V

V  portretas
Debilu gauja.rusu kalba pasirinkta kalba turi būti mokykloje.ar dėl to karo taip nori panaikinti.paminklu nebėra.tas karas yra tarpusavyje,neturi ką veikti seimas.

Kęstas

Kęstas portretas
Volodymyras Zelenskis gali didžiuotis: Rusai naudojo žiemą, norėdami sunaikinti jų stipriausius priešus: Napoleoną ir Hitlerį. Užpuolęs Krymo tiltą, Volodymyras Zelenskis gavo tokį patį rimtą rezultatą. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

kur gi ne

kur gi ne portretas
Eikit jūs srat, broilerynas, nes rusiškai galima susikalbėti Lenkijoje, buvusioje Jugoslavijoje, Egipte, Čekijoje, JAE, Bulgarijoje ir daug kur kitur, visose buvusiose sovietinio bloko šalyse.Beje nuvykus į Lenkiją į išnuomotą sodybą vasaroti - jauna kompanija aišku bandė susikalbėti angliškai, nepavyko, pavyko tik rusiškai.

fu

fu portretas
ne palaipsniui, o nuo 2023 rugsėjo 1.

Prezidento patarėja:

Prezidento patarėja: portretas
Kadangi esu nepakaltinama, galiu kalbėti, ką tik noriu.

rusų paminklai

rusų paminklai portretas
statyti caro laikais. Jų nemažai yra. Kas sugalvojo 1940 rusų okupaciją? Tikriausiai lietuviai bolševikai, kolaborantai. Tada jie ne prie ko, nes okupacija ne bolševikų o rusų. Okupacijai vadovavo stalinas. Gruzinas. Kareivukai buvo ne tik rusai - ukrainiečiai ir pan. Teko laimė tarybinėj armijoj patarnaut. Ryšių batalione. lietuviai, du rusai, kiti ukrainiečiai.Garantuotai ir okupantai tokie buvo. Kalbėjo visa armija rusiškai. Tai čiabuviam ir atrodė kad rusų.

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas

<<per tvorą rusų kalbą----aukščiausio lygio nukvakimas

&lt;&lt;per tvorą rusų kalbą----aukščiausio lygio nukvakimas  portretas
RUSŲ PAMINKLAI VISI TUR BŪT JAU NUGRIAUTI....LAIKAS GRIAUT DAUGIABUČIUS SOVIETŲ STATYTUS IR DAR GAUTUS DOVANAI--BE PASKOLŲ BANKUI ,IŠSKYRUI KOPERATINIUS.dar ir sodai....

pritariu

pritariu portretas
>Klps - 70 t chocholų lauk.

Klps

Klps portretas
Kodėl tik palaipsniui...? Kam ta teroristinės valstybės kalba reikalinga? Ruskalbiai kurie nemoka lietuviškai vyti iš valstybės lauk!

išvada

išvada portretas
> SKLEP- Tu kaliošas- propagandinė šiukšlė....arba demencinis - naudingas režimui idiotas.

Uždrausti

Uždrausti portretas
Uždrausti viską kas susiję su žodžiu rusas. Pradžiai davai uždrauskite Mendelejevą su visa jo cheminių elementų lentele. Toliau eis Tolstojus, rusų rašytojai, kompozitoriai, dailininkai, medikai...

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
>Gyventojas- Per pusmetį LT užplūdo virš 70 tūkstančių rusiškai kalbančių ukroslavų, net sovietų komunistai ir tovarišč Stalin to nesugebėjo, taip kad mokykis rusų kalbos, juk priimsime dar pora šimtų tūkstančių, o jie savo teises "kačiaina" :)

taigi

taigi portretas
ANGELŲ alėja Donecke- banderlogų nužudytų vaikų atminimas, dauguma nužudyti snaiperių arba minosvaidžių bombardavimo. Neteko girdėti, kad kas iš lietuvių dėl Donbaso ar Irako nužudytų vaikų sielvartautų.

Gyventojas

Gyventojas portretas
Kada žmogus gyvena ne gimtojoje šalyje, bet taikosi prie to šalies gyvenimo, kalbos, taisyklių, bet kada pradeda atsiprašant išsiknisinėt, tada jau ne, niekam jūs čia nereikalingi.

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Skiepe. o kas nevykdė Minsko susitarimų, kas bombardavo Donecką ir Luhanską, kas žudė Donbaso vaikus? p.s. kas marino Krymo gyventojus nutraukę vandens ir elektros tiekimą? Oi, kaip lyžtelti per gaubiamąjį raumenį USA šeimininkui ir nesmirdėti :)

skiepe

skiepe portretas
tu viršiji durnumo viršūnę. Krapai 8 metus kariauja donbase, krapų žuvo, skelbta, 14 000, bet jie Donbaso rusų nežudė. Tai kas tada žudė krapus?

skiepui

skiepui portretas
ir Letuva įsileidžia rusus? Tai va, dar prieš mėnesi lankiausi Medicus. Tokia reabilitacijos klinika.Ten buvo gal 10 (ne vienu metu) kalbančių rusiškai tarpusavyje. Nepasikuklinau paklaust kas jie. Ukrainiečiai. O ukrainietiškai mokėjo tik du.

skiep

skiep portretas
Donbaso ir Xarkovo rusai cia bega,nes juos zudo putino orkos kazkodel o tada rusai nebego,nes niekas ju nezude,elementaru.Keista,kad putin taip nekencia rusu ir zudo visus rusus,tiek Ukrainos,tiek rusijos.Matyt JAV snipas tas putin.Arba jis tos tautybes,kurios negalima minet.

kaži kodėl, skiepui,

kaži kodėl, skiepui,  portretas
kai užraina 8 metus žudė donbaso rusus, rusai į Lietuvą nebėga. Tik kai Rusija žudo krapus, pradėjo bėgti. Ir Lietuva net netikrina ką priima.

skiep

skiep portretas
ne tik pagyvent,bet ir nemokamai issigydyt ligas,kuriu per 10 metu Ukrainoj neisigyde,nemokamos operacijos,savo seimu narius sergancius atsiveza,kad nemokamai juos isoperuotu,nors is tu sriciu,kur jokio karo ner,dantis lekia nemoikamai pasigydyt ir tt. ir pan.,kai lietuvis turi laukt menesius pas koki chirurga,atvykes rusas is Ukrainos be eiles gydomas,operuojamas,maitinamas.

skiep

skiep portretas
ukrainieciai gina savo Tevyne o i Lietuva atleke Ukrainos rusai,ant xaliavos pagyvent.Zinoma yra ir ukrainieciu,bet ju nedaug.

ner cia ko mokint

ner cia ko mokint portretas
ir taip visi moka-apsisnaglije , spuoguoti ir tie sako,,davaj bl nx varom,,

Aš portretas
niekaip nesuprantu, kodėl reikia mokyti mūsų vaikus rusiškai, kad jie susikalbėtų su atvykusiais ukrainiečiais? Tai gal tegul moko mūsų vaikus ukrainietiškai, o ukrainiečiai tegul mokosi lietuviškai, jeigu čia gyvena. Ir kodėl mes tarpusavyje turime kalbėtis okupantų, žudikų, prievartautojų kalba? Pirmiausiai jos turėtų atsisakyti ukrainiečiai. O su priešu kaip matome neteks kalbėtis - naikindami mūsų miestus ir žudydami jie neklausys kokia kalba kas šaukiasi pagalbos.

antanui

antanui portretas
vardyk ne buvusias SSSR šalis, kur supranta rusiškai. Lenkijos pasienyje. Toliau ne. Net vadinta 16 respublika BG net tais laikais rusiškai nesusikalbėsi. Nes labai daug žodžių lyg rusiški, bet prasmė netikėta. PVZ bulka - tai ne valgymui. Bulka tai nuotaka. Napravo ne į dešinę o tiesiai. Spički iš viso nepadorus žodis,kaip ir kur.

skiepui

skiepui portretas
durneliau, kiek metų gyvenai Ukrainoj? Aš du metus. Ir niekur neteko ukrainiečių kalbos girdėti. O pagal tave, mulki, iš ukrainos į Lieuvą vieni rusai pabėgo. Kai jau glušas tai per visą pilvą.

svarbiausia šiuo metu

svarbiausia šiuo metu portretas
kai kvepia pasauliniu karu, išmokti kinietiškai. Nes po karo tai bus pasaulinė vienintelė kalba.

pritariu

pritariu portretas
skiep lt kalba apsišik... mužikų, o lenkų - ponų, todėl net lietuvių plikbajoriai lenkiškai švebeldžiavo, o visos lietuvių kronikos krilica parašytos. :)

skiep

skiep portretas
rusiskai sneka ne ukrainieciai tarpusavy o rusai atbege is Ukrainos cia.Tos sritys,kur putinas uzgrobe pagrinde gyvena rusai,va jie ir atbego i Lietuva.Kazkodel ne i rusija.

pritariu

pritariu portretas
>Degutas yra degutas - smarvė.

Degutas

Degutas portretas
Nereikia mums kacapu kalbos. Tegul jie mokinasi kitas kalbas. Baigesi tu dvesnu amzius.

ukrainiečiai

ukrainiečiai portretas
net Lietuvoje tarpusavyje šneka rusiškai. Teko toj ukrainoj būti, viso porą metų - visi visur tik rusiškai.

skiepui

skiepui portretas
viens prie vieno - lietuvių kalba mužikų. Ponai net prancūziškai nesugebėjo išmokti, tik lenkiškai.

Akivaizdu, kad

Akivaizdu, kad portretas
Valdžios durnumui nėra ribų. Kuo toliau to durnesni sprendimai. Nieko gero Lietuvai nežada, tik emigraciją. Jų diegiami svetimkūniai tipo kalbų reguliavimo, kova su paminklais, pseudo partizanų banditų, ekonominis karas su kaimynais ir su Kinija. Kaimynų nepasirenka. Su jai reikia surasti bendrą kalbą ir mažiau kištis į jų vidaus reikalus.

skiep

skiep portretas
rusu aukstuomene caru laikais gedijosi rusu kalbos,kalbejo prancuziskai.Rusu kalba buvo muziku,visokiu issigimeliu kalba,kaip ir dabar.

skiepui

skiepui portretas
tokie kaip tu tiek tesugeba - rusiškus keiksmažodžius išmokti.Mužikų kalbos mokėtojau, kur tavo Puškinas, kur Levas Tolstojus, Solženicynas?

JO

JO portretas
Seniai to reikejo -kam mums orku kalba?

skiep

skiep portretas
uztenka moket rusiskus keiksmazodzius ir su bet kuriuo rusu susikalbesi bet kuria tema.Primityvi,nususus kalba ,uztenka ir keiksmazodziu susikalbejimui.

skiep

skiep portretas
dar Winston Churchill sake,kad prieso kalba moket butina.

Parampampam

Parampampam portretas
Tai ir pradedam griauti visus pastatus kurie prie rusu laiku buvo pastatyti?

Antanas.

Antanas. portretas
Rusų kalba gana paparasta ir įeina į pasaulio lengviausių kalbų dešimtuką. Istoriškai susiklostė, kad ją supranta daugelyje šalių. Suprantama, jeigu atkakliai siekiama pereiti prie "Breixitiškosios" Anglų kalbos, kurioje rašyba - praktiškai hieroglifinė, tik tie jų hieroglifai iš lotyniško raidyno sudaryti, kuri turi 27 veiksmažodžio laikų formas, kurių vienai reikalingi net rys pagalbiniai veiksmažodžiai ir kurioje daiktavardis teturi tik du linksnius - prašom. Did. Britanija buvo irgi ne menkesni okupantai bei kolonistai nei Rusia. Taigi, "okupantas" - tai ne argumentas. Argumentas - kalbos prieinamumas bei patogumas naudojimui.

Visu pirma Maxima

Visu pirma Maxima portretas
Savitarnoje turi atsisakyti rusu kalbos ,,polozite tovar na miesto,, atrodo kad butum rusijoje, na niekur europoje tokios nesamones girdeti neteko, turetu buti tik lietuviu kalba

rita

rita portretas
Pirmiausia uždarykite tas rusiškas mokyklas Lietuvoje ir įdarbinę pabėgėlius slavus, reikaluakite jų mokytis lietuvisškai, Tas "govorite po ruski", ypač IKI prekybos cenruose jau tampa tikru terorizmu mus slavinant... O kokią kalbą renktis lietuviškuose mokyklose kaip Antrąją- palikite spręsti tėvams ir vaikams p[atie,s. be nuorodų.

Ai

Ai portretas
Koks skirtumas, kokią kalbą užsraus, kokią paliks? Šiaip ar taip, greit visi turėsim kinų kalbos mokytis, ir rusai su vokiečiais taip pat. Svarbu - ar nepradės baust ir į cypę sodint už rusų kalbos mokėjimą?

>ai

&gt;ai portretas
gerai pastebėjote, rusofašistai pavogė ir mūsų pensininkų, mokėjusių sovietams mokesčius, pensijas. Bet ką iš tų utėlėtų koloradinių ubagų išsireikalausi, kai jie šš sėdi.

tam taigi

tam taigi portretas
ukrainiečių daugelis moka angliškai ir pasilikę gyventi Lietuvoje išmoks lietuviškai, ko pusdebiliai okupantai ruzzkiai per dešimtmečius neišmoko.

rus

rus portretas
komentator go home

Anonimas

Anonimas portretas
Ne palaipsniui - o dabar is karto atsisakyti. Nera apie la kalbeti su agresoriu tauta . Jie visada buvo tik barbarai, okupantai.

taigi

taigi portretas
Žydrieji komjaunuoliai, kaip jūs su savo "broliais" slavais - ukrainiečiais susikalbėsite, juk jie nei lietuviškai, nei angliškai, nei ukrainietiškai nemoka tik ruskai? Kas bus be rusų kalbos statybų ar logistikos sektoriuose, nes jau dabar darbų vykdytojas nemokantis rusų kalbos visiškas nulis. Apskritai, įdomi ta Lietuvėlė- operuoja lietuvį chirurgas mokantis rusiškai, padeda asistentas mokantis angliškai ir aplink šmirinėja med. sesutė mokanti lietuviškai ....ir kaip tam PSD mokėtojui išgyventi? :)

Ukrainietė dirbanti LT kasininke

Ukrainietė dirbanti LT kasininke portretas
Ničievo neponimaju govorite.po ruski

omg kokia gėda

omg  kokia  gėda portretas
Nesupratau, o kodėl? Tik piarais mūsų strutis užsiiminėja, daugiau niekuo. Infliacija stogą rauna Lietuvai, korupcija įsiviešpatauja jau ko ne ciniškai atvirai, bet strutis nieko nemato, nieko negirdi, neva kitų rūpesčių turi.

Reikalinga

Reikalinga portretas
Absurdas. Rusų kalba labai reikalinga. Gal gana viską drausti???

ai

ai portretas
o mokescius sovietams mokejusiu beretnyku pensiju mokejimo lietuva neturetu atsisakyti?

pranašas

pranašas portretas
Dar truputį ir įvyks pilna neoliberalizmo pergalė Lietuvoje: armonaitė šers lietuvius narkotikais, šikalienės chebra atiminės iš apkvaišintų šeimų vaikus ir juos tieks homoseksualistų „šeimoms“, o į išvalytą nuo lietuvių teritoriją Vištgaidis PIŠ veš pagal Globalios migracijos paktą laukinius afrikos negrus kolonistus, steigs jų bantustanus nuo NATO poligonų likusioje teritorijoje. Tik lietuviai čia nebegyvens, jeigu mes nesutraiškysime šias Lietuvos kraują siurbiančias utėles armonaites,kitaip jau greit vergai negalės ir p...tis be raštiško valdžiagyvių neadekvatų leidimo... Atrodo, reikia rimtai pradėti domėtis, kokios iš tikrųjų gyvenimo sąlygos Šiaurės Korėjoje, nes jei taip bus ir toliau, pačiu artimiausiu laiku reikės ieškotis saugesnės gyvenimo vietos. Visa ES tiesiog akyse virsta silpnapročių ir iškrypėlių valdoma viena didele griežto režimo koncentracijos stovykla, su spalvotais žviegiančiais prižiūrėtojais ir pavlikais morozovais paverstais kaimynais

Vardas

Vardas portretas
Tik atsisakyti bent iki tol,kol nepuls kaimynų.O dėl rusų kultūros nepergyvenkit,nes daugelis iš jūsų Čechovo,Turgenevo,Tolstojaus,Dostojevskio kūrinių net neskaitė.Čia įpūsta propaganda. Pvz.Portugalijoje,Islandijoje,Kanadoje ar Australijoje nieko apie juos negirdėję.Pasidomėkitė rašytojų,kompozitorių biografijomis-visi augę,auklėti,studijavę ar keliavę Vakarų Europos dvasioje,pvz.Turgenevas,Čechovas

senai reikėjo

senai reikėjo portretas
atsisakyti ne tik mokymo, bet ir naudojimo viešoje erdvėje. Naudokim tik valstybinę kalbą

mieli

mieli portretas
Kauno tiesos skaitytojai ne cia papuolet , cia Kauno diena

negalima suprasti

negalima  suprasti portretas
o kuo cia deta rusu kalba? kodel reikia jos atsisakyti? kazkokia nesamone.

liaudiesmenas.livejournal.com

liaudiesmenas.livejournal.com portretas
nuosėdos ir vištgaidžio degradų chuntos valdymo rezultatai-plakatų rinkinys

Tai leninas

Tai leninas portretas
Kaikieno tautietis , rašė- užsienio kalba yra ginklas gyvenimo kovoje.

Partizanas

Partizanas portretas
Kacapu pimpu ciulpikai fas i budas!

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Tai Lietuviu kalba jau gaunasi istorija.Dauguma anglu rusu.šeimos mišrios.Putkinas nedurnas kara pradėjo dabar kiek ukrainos pasibarstė po pasauli kalba rusiškai.O dar kgb palikuoniai užslaptinti koncervu net himna tarybinė rasa giedojo .

Geležinio felikso motina lietuvė

Geležinio felikso motina lietuvė portretas
kaip ir išsigimėlio ježovo. Putna su uborevicium naikino sukilėlius prieš bolševikus.Naudojo įkaitų šaudymą, karines dujas.Kiek - neradau, bet raudonųjų kareivių žuvo virš 200 000. Tai sukilėlių bent kelis kartus daugiau.

Urbanovicei

Urbanovicei portretas
Kalba yra raktas ir nieko bendro su politika neturetu turet. Pastaruoju metu Lietuva panaseja i aprasytaja Orvelo 1984, belieka newspeak sukurti.

siūlau palaipsniui pereiti prie telepatijos

siūlau palaipsniui pereiti prie telepatijos portretas
nebus nuskriausta nei viena kalba, nei viena tauta, žinosim vieni apie kitus viską, visi politiniai žulikai bus kaip ant delno, nereiks nei knygų nei interneto, nei kompų nei dalbajobų telefonų, boba tik pagalvos apie pisiu, o tu jau žinosi

Reikia aktualių kalbų

Reikia aktualių kalbų portretas
O aš norėčiau, kad mokyklose mokytų kinų kalbos. Dabar tai labiausiai aktuali kalba, tam kas ją žinos, gera ateitis garantuota

TO DEMOKRATIJA - PRIMA

TO DEMOKRATIJA - PRIMA portretas
Kalbant apie rusų bolševikų revoliuciją reiktų įvardyti jų vadus užgrobusius valdžią . Represinio aparato įkūrėjas F. DŽERŽINSKIS sulenkėjas Lietuvos bajoras , Rusijos aviacijos vadas lietuvis Smuškevičius, vakarų komandarmas J .Uborevičius ir t.t. Nekalbėsiu apie kitus žemesnio rango lietuvius ... Didelį vaidmenį suvaidino raudonieji latvių šauliai ,kurie vėliau užėmė vadovų postus ... Todėl ne pisk žmonėms proto , nes Rusijos tautos buvo panaudotos kaip patrankų mėsa . Aš ne visus įvardijau lietuvius kurie vadovavo kruviname parade Rusijoje... Galėtume didžiuotis jeigu netingėčiau sukonkretinti ...

Tada turim atsisakyti ir vokiečių kalbos

Tada turim atsisakyti ir vokiečių kalbos portretas
Tada pagal aNausėdos patarėja senai turėjome atsisakyt vokiečių kalbos. Patarėja alio ......atsisakom

mados

mados portretas
populiariausia anglų keiksmažodį dar skiriu. Beje, kur tą jaunuolį matei, kokiam skyrui. Klinikos didelės. Kaip atrodė jo palydovas?

to kęstas bemokslis

to kęstas bemokslis portretas
tavęs nesiklaus tikrai,gal tik putininiams aiškinti.pasitikėjimą tik iš jų turi.

> naujos jaunimo mados :))))

&gt; naujos jaunimo mados  :)))) portretas
, rašo poniutė, kuriai laikas keisti akinius :- " Vakar Kauno Klinikose, viešoj vietoj, vaikšto jaunuolis užrašu spridžio dydžio raidėm f u c k. Šiaip tai tokį turėtų išspirti laukan."---Arba bent , ponička, mokinkitės anglų kalbos. Jaunuolis( sūnus) vaikščiojo su džemperiu, ant kurio užrašas " FCUK " ,- anglų drabužių namų firminis ženklas ( French Connection United Kingdom :))

to geriausia

to geriausia portretas
Oaks tau neleidžia skaityti,mes ir gėjaus Čaikovskio baletą žiūrime.,ir ką.Gražu.

Kęstas

Kęstas portretas
Volodymyras Zelenskis gali didžiuotis: Rusai naudojo žiemą, norėdami sunaikinti jų stipriausius priešus: Napoleoną ir Hitlerį. Užpuolęs Krymo tiltą, Volodymyras Zelenskis gavo tokį patį rimtą rezultatą. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

geriausia būtų

geriausia būtų portretas
jei tautiečiai pradėtų nuo to, kad liautųsi keikęsi rusiškais keiksmažodžiais. Betgi prie šių valdančiųjų siųsti visus n...tapo padoru ir geras tonas. O vat skaityti Dostojevskį ar kt. originalo kalba jau nebūtina. Vienas garsus veikėjas Z sakė reikia išbraukti, atšaukti rusų kultūrą ....Kur mes nueisime be sveiko proto?

Pensininkas

Pensininkas portretas
Na ir aisku kaip lietuviu abeceleje atsirado w .. valdzioje nebelieka pusiausvyros, daugybe lenku, Simonyte uzaugo taip pat kalbedama lenkiskai..

net jeigu kariausim

net jeigu kariausim portretas
Nežinaau kas pasakė - priešo kalbos žinojimas gali išgelbėt tau gyvybę.

O bus taip :)

O bus taip :) portretas
Kai putiną nuvers ir ateis į kremlių provakarietiška demokratinė valdžia, tada su pompastika vėl visus kvies mokytis taip nuostabios rusų kalbos. :)))

Anonimas

Anonimas portretas
Vokietija vien savo koncentracijos stovyklose sunaikino 6milijonus zmoniu. Per visa antra pasaulini kara zuvo apie 80 milijonu zmoniu. Klausimas: Kodel Vokietija yra gerbiama ir mylima dabar? Kodel nieks neatsisako vokieciu kalbos????

labai įdomu

labai įdomu portretas
o tai kaip susikalbėsim su ukrainiečiais, kitomis slaviškomis tautomis? Kažkodėl baudžiama kalba, nors sveikas protas sako, jog kaimynų kalbas reikia mokėti, naudinga. Juk visada nekariausim kaip dabar. Manau tai būtų trumparegiškas sprendimas. Netgi chunveibiniškas. Ko norėti, juk su lietuvių kalba elgiamasi nepagarbiai - tos pridėtinės abėcėlės raidės - spjūvis mums.

to demokratioja

to demokratioja portretas
nedomina,kiek kur ko liko,domina kaimynai,kurie okupavo,trėmė,žudė mus,dabar ukrainiečius .Domina būtent šitie orkai-teroristai su putleriu priešaky.

to tam to tremtinė

to tam to tremtinė portretas
Tai tavo žmonos sesuo metukų buvo,o tavo žmona ne tremtinė,ne iš tos pačios šeimos,tai ją metukų vieną ištrėmė,o tavo žmoną-ne..Kai meluoji,perskaityk dar kartą kai parašai.

demokraija

demokraija portretas
indėnų beliko 1%. Tai rusai krapų turėtų beveik 40 mln išsiūst į geresnį pasaulį.

--> kas žino koks...

--&gt; kas žino koks... portretas
JAV susiformavo pačiu demokratiškiausiu būdu, t.y. kolonistams iš Europos užvaldant Amerikos teritorijas, išžūdant vietinius indėnus, užgrobiant jų žemes. Lygiai tą patį darė ir daro rusija dabar. Tik tai jau vadina ne demokratiniais metodais.

netrukus

netrukus portretas
bus galima rinktis ivrita arba jidis-dar kokiu ukrainieciu ar kirgizu

Valdziai

Valdziai portretas
Ar visai nupezot? Man patinka bet kokia kalba,net sanskritas,koks gali buti draudimas?Slavu nereiskia vien tik rusu,tai ir ukrainieciu ir baltarusu,ceku,slovaku,serbu,bulgaru,lenku,man idomios slavu kalbos ir nors jos skiriasi,bet yra kazkuom panasios ir idomios.

keisčiausia

keisčiausia portretas
kai natoasosai žudė irakiečius, civilių mažiausiai100 000, tai nebuvo nei orkai nei žudikai. Sava chebra, t.sakant.

anekduotas

anekduotas portretas
prieina ru kareivis prie liatuvio ir sako rusiskai: rankas aukstin, saudysiu, liatuvis nesuprates atsistoja ant keturiu, nusimauna kelnes ir sako: saudyk..............

kas žino koks didžiausias visų laikų genocidas?

kas žino koks didžiausias visų laikų genocidas? portretas
Žydų? Krapų? Ne, zuikučiai. Amerikos indėnų. 100 milijonų per abi amerikas.Tai kas orkai?

jooo

jooo portretas
Cia juoktis, ar verkti? Juk butent taip Ukraina ir issauke kara su Rusija.. demonstruodama nacizma ir rusofobija, zinodami kad salyje gyvena nemaza dalis rusakalbiu.. pradejo ivedineti durnus istatymus

to tam

to tam portretas
Tu čia neaiškink,ar skaityt nemoki tos apsimetėlės-ji mat karą praėjusi...nereikai čia lialailia,kasdien ji rašinėja nesąmones,užzombinta.

tik

tik portretas
si /patareja/ matomai zydu kilmes ir cia ne patarymas o nurodymas kad visi vasalai turi klausyt ju ?000

tam to tremtinė

tam to tremtinė portretas
Kai esi proto invalidas. Mano žmonos sesuo tremtinė, Dabar 70 . Ištrėmė 1953, metukų amžiaus.

to o kaip

to o kaip portretas
atviiiko atviko,mokiiitis -kiek reiks tiek bus,tavęs NULIO niekas nesiklaus.Tau nereikia su jais kalbėtis,kam,tu su putleriu kasdien net sapnuose bendrauji.

O kaip

O kaip  portretas
Su xoxolu Lietuvoi ju cia dabar tiek privaziavo ir ne vienas nekalba Lietuviskai tik rusu kalba sneka o kada jie ismoks Lietuvos kalba nes atrodo kad jie cia atviko ilgam ir kodel as su jais turiu kalbetis rusu kalba? nes matosi kad jie net negalvoja mokitis Lietuvos kalbos

ale tremtinei-apsimetėliui

ale tremtinei-apsimetėliui portretas
ka s rašo,,scwabas'', ,,gyviiiiiibiu'', ,,skiepa doze''tai aišku iškart,kartoji kasdien savo neraštingumą.

to tremtinė

to tremtinė portretas
Pagal rašybą tai jūs ne lietuvė,ne tremtinė,pagal koliojimąsi tai aišku kas.Ir neapsimetinėkKiek metų jums praėjusiai karą-90 ar 100 jau

ir kas tave „tremtine“ rusiška

ir kas tave „tremtine“ rusiška portretas
Į Lietuvą „ištrėmė“? NKVD, ar KGB kaip šnipę, rusijos 5-ją koloną?

ne bėda

ne bėda portretas
Renkasi labai labai mažai rusų kalbą kaip antrą užsienio kalbą.Ačiū dievui,jau neprivaloma kaip anksčiau.Jokios targedijos nėra.ka s nori lai mokosi.

Tremtinė to rusas ikėlė koja

Tremtinė to rusas ikėlė koja  portretas
Nekiauksėk durneli ka čia prirašei nori pasirodyti protingu Tai stalino komunistai kgbistai o šitie rusai ne prie ko Taip stalinas trėmė tautas visus ir rusus VOKIETIS STATĖ LAGERIUS SU DUJU KAMEROMIS MES IŠ SIBIRO DAR GRĮŽOME BET LENKIJOJE IŠ OSVENCIMO KAMERU niekas supranti asile niekas liko tik tie kuriuos rusu kareivėliai išgelbėjo ir neteko gyvibiu Tai kad tau tikrai netinka čia šuda malti nes paklausei ir loji nesamones O tu neteisybiu daug Ir negalvok kad tu tas išrinktasis kuriam scwabas leis gyventi duju kameru nestatys bet humaniškiau bus gausi skiepa doze ir keliausi anapilin O tai subinlaižiai patarėjai lenkiškai patarčiau nekurstyti tautos ir nesantaikos sedi ir sėdėk ant savo užpakalio moterėlia ne tau mus perėjusius kara mokinti

to ramus

to ramus portretas
o kodėl mums turi rūpėti kaip tu skaitysi,kaip nori taip skaityk.

nesutinku,kas nenori egu nesimoko

nesutinku,kas nenori egu nesimoko portretas
net ir didžiausių priešų kalbą privaloma mokėt

tik

tik portretas
iki kokios dar isterines neapikantos galima nusivaziuot su siais vasaliniais pareiskimais kai pagal svab sionsatanystu nurodymus vyksta sie procesai kai visos tautos supriesinamos ir visa tai daro vakaru globalistai ???===

onei

onei portretas
Jūs nemokate lietuvių kalbos-ne kalbos žinojimas,o mokėjimas

Ramus

Ramus portretas
Kaip be rusu kalbos mokejimo skaityti Dostojevski, Jesenina, Lermontova, Puskina??? Is anglu ar vokieciui? Rusu kalba viena is graziausiu, turtingiausiu pasaulio kalbu. Prie ko cia prezidento patarejos nuomone...

nesamone

nesamone portretas
reikia mokytis reikalingu kalbu,o nepriverstiniu kaip buvo ansciau rusu

KUO NE RUSIJOS NACIAI?

KUO NE RUSIJOS NACIAI? portretas
Pasaulis susitvarkė su vokiečių naciais. Šiandien tvarkosi su rusijos. Ateis eilė ir Lietuvos rusų nacistų 5-tai kolonai.

Onė

Onė portretas
Kam čia suplakti. viską į vieną.nuo kada kalbos žinojimas pakenkė yra protingų kurie net moka afrikos tautų kalbas. DebilAms tai nieko nereikia jie ir lietuviu kalbos nemoka.

Anonimas

Anonimas portretas
ne tik rusų reiktu naikint ir kitu okupantu ,lenku.

KUO NE UKRAINOS NACIAI?

KUO NE UKRAINOS NACIAI? portretas
Pasaulis susitvarkė su vokiečių naciais. Šiandien tvarkosi su Ukrainos. Ateis eilė ir Lietuvos.

Laisvės p. nori naikinti valstybinį lietuvių kalbos statusą

Laisvės p. nori naikinti valstybinį lietuvių kalbos statusą portretas
Kokia grėsmė pakibo virš valstybinės kalbos? Ar Laisvės partija svarsto galimybę naikinti valstybinį lietuvių kalbos statusą. Seime baigiamas naujos kadencijos Valstybinės lietuvių kalbos komisijos (VLKK) skyrimas. Vyko jis slapta, tyliai, nediskutuojant apie valstybinės kalbos padėtį ir ateitį. Komitetas surengė daugybinius rinkimus tam, kad į Komisiją nepatektų nepageidaujami asmenys. Vieni Komiteto nariai neturėjo galimybių susipažinti su kandidatais į Komisijos narius ir vadovus, o kiti nenorėjo. Komiteto pirmininkui neatėjo į galvą padiskutuoti apie valstybinės kalbos ateitį. Tad kas vyksta iš tikrųjų? O apie tai kas vyksta, nežino nei Seimo nariai, nei visuomenė.

onučiukui

onučiukui portretas
Pasaulyj ejau vengia tavo kalbos,turistai pasakoja grįžę,paverk,užsitarnavote ilgam ilgam

Kionigzbergą

Kionigzbergą portretas
sralinas pasiėmė kaip kompensaciją už Vokietijos padarytą žalą. Pasiėmė ir tiek. Nebuo jokių 50 metų valdymui, tai melas. Kokiu pagrindu lenkai valdo Dancingo koridorių ir Rytprūsius? Irgi reikia atimt. Kaip ir Lietuvių užgrobtą Memellandą.

Arnas

Arnas portretas
Kažkodėl niekas neinervuoja, kad nemokina mokyklose kinų, lenkų ar ispanų kalbos. Bet va rusus pajudino, tai jau pasaulio pabaiga.

:)))))))

:))))))) portretas
O kaip su ukrainiečiais snekesim???

to onute-marusia

to onute-marusia portretas
Taviškiams Europoje seniai parodytos durys.

onius pabudo

onius pabudo portretas
Ar nenusibodo dar putleriui lenktis,laižyti,ką...berašti, gėdijiesi rusų kalbos,kodėl negerbi tėvų kalbos,vertima s tavo tragiškas.Tu nepritapsi,nes tu putininė,o ne europietė.Jiems Europoje jau vieta,o taviškiams dabar nei sporte,nei mene,niekur nėra vietos.Prisidirbote,džiaukis.

„onutei“

„onutei“ portretas
Nuo kada jūs, putino šunys tapote europiečiais? Putleris gi sakė priešingai: „savas rusų kelias“

onute

onute portretas
Aiškia matyti kad tie banderos jau pradėjo šikti lietuvoje susirade čia gyvenančiu ukru mokančiu lietruviškai Pas mus dar nebuvo tokio brudo tokiu išsireiškimu kaip tu išgamu ukrainietišku Tauta taip supykinta kad neatpažystamai Šitie laukiniai apdergs visa kulturinga europa Tai barbarai laukiniai labai žemos kulturos tauta Manau kad mokyklose turi but rusu ir anglu kalba nes tik tomis kalbomis pasaulyje susikalbėsim Mažumos turi savo mokyklas kur mokosi savo ir lietuviu kalba jie prisitaiko prie musu ir moka musu kalba Nu o kas liečia ukrus rai turėtu baigti pjautis ir varyti namolei jiems europoje nevieta Mes europiečiai niekada prie ju nepritapsim

kur tik rusas įkėlė koją

kur tik rusas įkėlė koją portretas
Pribrendo laikas peržiūrėti po Antrojo pasaulinio karo susidariusią nepalankią geopolitinę ir karinę situaciją Europos centre, nes: – Potsdamo konferencija nenustatė Sovietų Sąjungai (dabartinei perėmėjai RF) amžinai naudotis Rytų Prūsijos teritorija kaip karo grobį; – Nebuvo surengta taikaus sureguliavimo konferencija dėl Rytų Prūsijos teritorijos priklausomybės teisinio sureguliavimo; – Sovietų Sąjunga Rytų Prūsijos teritorijoje vykdė žiaurų vietinių civilių gyventojų genocidą, tam negalioja senatis; – Neteisėtai pakeisti istoriniai Rytų Prūsijos miestų, vietovių ir vandenų pavadinimai o perdavus į RF Sovietų Sąjungos pavaldumą, vietiniai civiliai gyventojai buvo kalinami koncentracijos stovyklose, išlikę gyvi SSRS vadovybės vienašališku spendimu buvo prievarta ištremti į Vakarų Vokietiją. Pribrendo laikas šį regioną perduoti JTO administravimui ir valdymui.

to jonas-ivanas

to jonas-ivanas portretas
greičiau tau pasakysim,nei ukraineičiams.Nesvajok.Slava Ukrainai.

kur tik rusas įkėlė koją

kur tik rusas įkėlė koją portretas
Būtina priminti ir tai, kad į Potsdamo konferenciją buvo atvykusi ir lietuvių delegacija, apsirūpinusi reikalingais dokumentais apie Prūsiją ir Mažąją Lietuvą, bet Maskvos atstovai jų neįsileido o po Potsdamo sutarties pasirašymo atvykusius dalyvauti lietuvius sunaikino (Algirdo Gustaičio laiškas JAV prezidentui H.S.Trumanui, „Tėviškės žinios“ Nr.28, 1970.7.9 d., Toronto).

LAPE SIAURINE

LAPE SIAURINE portretas
Apgailetina prezidento patareja

kur tik rusas įkėlė koją

kur tik rusas įkėlė koją portretas
Dera priminti ne tik ES valstybėms, bet ir visam pasauliui galimai užmirštus istorinius faktus: 1. Potsdamo konferencijos metu (1945.7.17 – 8.2 d.) buvo nustatytos Rytų Prūsijos (ne Kaliningrado srities) ribos. Sovietų Sąjungos vakarines ribos klausimas turėjo būti galutiniai išspręstas tarp sąjungininkų sudaryta taikos sutartimi, kurioje būtų sureguliuotas šio anklavo statusas (JAV, Didžioji Britanija ir Sovietų Sąjunga). 2. 1945 metais Potsdamo sutartimi Rytų Prūsijos 1/3 šiaurinės dalies atžvilgiu buvo perduota Sovietų Sąjungai ir apibrėžiama kaip administravimo funkcijų vykdymas. Sovietų Sąjunga, nesilaikydama Potsdamo susitarimo nuostatų, Rytų Prūsijos (ne Kaliningrado) teritoriją savavališkai inkorporavo į savo sudėtį. Faktiškai buvusi Rytų Prūsija su Koenigsbergu atiteko Sovietų Sąjungai po Antrojo pasaulinio karo kaip priemonė, užtikrinanti priklausomybę Sovietų Sąjungai. Jokių istorinių teisių Maskva į šią teritoriją neturėjo.

Istorijos mokytoja

Istorijos mokytoja portretas
Toliau nuo pufaikių ir balalaikių , draugai !!!!!! Užtenka , prisimokinom . Penkios okupacijos : 1655 , paskui 1795--1915 , paskui 1919 , paskui 1940 , paskui 1944----1991 .Ta kalba liks reikalinga mažumai specialistų : žvalgybai , karo belaisvių tardymui.

naujos jaunimo mados

naujos jaunimo mados portretas
Vakar Kauno Klinikose, viešoj vietoj, vaikšto jaunuolis užrašu spridžio dydžio raidėm f u c k. Šiaip tai tokį turėtų išspirti laukan.

Rusijos kekšei

Rusijos kekšei portretas
Aš iš dorovės policijos :)))

tomas

tomas portretas
nu jo kam ta ru kalba, jei greit musu mylimi bukalaurai i lt abecele ives kirilica?

pažiūrėkite kaip rusai užžšiko

pažiūrėkite kaip rusai užžšiko portretas
Karaliaučiaus kraštą: šlykštu matyti.

--> Rusijos kekšės...

--&gt; Rusijos kekšės... portretas
O pats bene irgi kekšė, kad į komentarus atlėkei??? :)))

Puslapiai

Galerijos

Daugiau straipsnių