Rugsėjo protestui artėjant: Šeimų sąjūdžio atstovai nesutaria, ką darys, jei leidimas išduotas nebus

  • Teksto dydis:

Artėjant dar vienam mitingui, ruošiasi ne tik organizatoriai, bet ir valdžia su pareigūnais. Generalinis policijos komisaras pareiškė, kad mitingo prie Seimo nebus ir jei Vilnius leis jį rengti, Šeimų sąjūdžiui teks protestuoti parke. Mitingo organizatoriai atsitraukti neketina ir žada rinktis ten pat, kur įvyko liūdnai pasibaigęs antradienio protestas, informuoja LNK.

Prieš porą savaičių 5 tūkst. žmonių susirinko išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, o protestas baigėsi riaušėmis.

Lietuvos Šeimų sąjūdis rugsėjo 10 dieną planuoja naują akciją, tik valdžia klausia: ar viskas vėl nesibaigs taip pat?

„Labai svarbu, kad tokie renginiai paisytų įstatymų ir netaptų tuo, ką mes matėme rugpjūčio 10 dieną“, – situaciją komentavo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Vilniaus savivaldybė Šeimų sąjūdžiui buvo išdavusi leidimą susirinkti nuo 7 iki 15 tūkst. žmonių. Tačiau po rugpjūčio 10-osios riaušių prie Seimo Vilniaus savivaldybė atšaukė visus iki tol suderintus leidimus gyventojų susirinkimams. Savivaldybės atstovų teigimu, ar leidimas Šeimų sąjūdžio organizuojamam mitingui bus išduotas, turėtų paaiškėti iki šio mėnesio pabaigos.

Tuo pat metu Šeimų sąjūdžio atstovai dar patys nesutaria, ką darys, jei leidimas nebus išduotas. Vieni viešai skelbia, kad protestas vyks prie Seimo bet kokiomis sąlygomis, kiti – kad negavę leidimo, ieškos kitų būdų protestuoti, svarsto rinktis ne Vilniuje.

Į mitingą organizatoriai pakvietė pasisakyti ir šalies vadovus – prezidentą Gitaną Nausėdą, premjerę Ingridą Šimonytę, Seimo pirmininkę V. Čmilytę-Nielsen bei užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį.

„Iš Šeimų sąjūdžio gavau ir kitą kvietimą susitikti. Deriname susitikimo laiką ir manau, kad būtų tikslinga tai padaryti iki rugsėjo 10 dienos“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Dėl didelių masinių renginių prie Seimo savo rekomendacijas pateikė ir policija. Jie sako – mitingams prie Seimo ne vieta. „Visi renginių organizatoriai, dalyviai, kurie planuoja savo susirinkimus prie Seimo, dar kartą atidžiai ir nuodugniai perskaitytų Susirinkimų įstatymą. Mes matome, kad nepažeidžiant nuostatos, dideli, masiniai renginiai prie Seimo tiesiog fiziškai negalimi dėl to, kad nėra vietos ten, – teigė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Ai, nėra vietos... Tai reiškia, kad jie konstatuoja faktą, kad Susirinkimų įstatymas yra blogas, kadangi dabar, norint išreikšti savo nuomonę prie Seimo fiziškai nėra vietos surengti mitingui“, – apie policijos atstovo komentarą pasisakė asociacijos „Lietuvos Šeimų sąjūdis“ vadovas Raimondas Grinevičius.

Renginiams policija siūlo rinktis kitur. „Tikėtina, kad tai įprasta mitingų vieta – viename iš Vilniaus parkų“, – pridūrė R. Požėla.

Žurnalistė dar kartą pasiteiravo sąjūdžio vadovo, ar jie, nepaisant raginimo rinktis kitoje vietoje, mitingą planuoja organizuoti prie Seimo? „Kaip yra numatyta derinime, visuose savivaldybės dokumentuose, mes ten ir privalome rinktis“, – teigė R. Grinevičius.

Šiuo metu pareigūnai atidžiai seka situaciją socialiniuose tinkluose. Jei leidimas rugsėjo 10-osios mitingui visgi bus išduotas, policija žada imtis papildomų saugumo priemonių. Ir kad pareigūnų tvarkai užtikrinti bus tiek, kiek reikės.

Tiesa, policijos generalinio komisaro siūlymu, prie Seimo nebūtų galima tik protestuoti. Visi kiti renginiai, minėjimai ir kt. vykti galėtų.

Dėl prieš mėnesį vykusių riaušių prie Seimo šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas. Iki šiol buvo sulaikyta apie 40 galimai riaušes kursčiusių asmenų, įtarimų sulaukė 31.

„Tie asmenys, kurie naiviai prieš kameras kalbėjo, kad šitame renginyje gali mesti akmenį į pareigūną ir už tai tau nieko nebus, tai, panašu, kad bus“, – kalbėjo R. Požėla.

Nerimaujama ne tik dėl rugsėjo 10-osios. Rugsėjo 4 dieną planuojamos „LGBT Kaunas pride“ eitynės, kurios leidimo vykti iš Kauno savivaldybės taip pat dar negavo. Tuo pat metu renginio dalyviai jame planuoja dalyvauti ir be leidimo. Kauno savivaldybė birželį nesuderino maršruto LGBT eitynėms miesto centre dėl vykdomų infrastruktūros atnaujinimo darbų ir nepatogumų miestiečiams. Eitynių organizatoriai šį sprendimą apskundė regiono administraciniam teismui. Pastarasis įpareigojo Kauno savivaldybę eitynių maršrutą suderinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senolis ar nupušėlis ?

Senolis ar nupušėlis ?  portretas
Valdininkai , kurių valstybės valdymu , nėra patenkinti šalies piliečiai NĖRA VALSTYBĖ !!! Valdininkas išlaikomas piliečių negali susitapatinti su valstybe , todėl kalbėti apie " valstybės priešus ar antivalstybininkus " manau yra eilinis ŽEMIAUSIOS PRABOS PIŠ VYRIAUSYBĖS žmonių kiršinimas !!!! PIŠ Vyriausybė pati blogiausia per 31 metus . Valstybėje chaosas , kiršinimas , susipriešinimas ir t.t... O PIŠ Vyriausybė dėl arogancijos ir bandymo įvesti diktatūrą !!! ir žmonių segregaciją turi atsistatydinti !!! Lietuva išliks ir be šių politikų .

WW

WW portretas
jeigu leidimo neduos- visi uz geltonu liemeniu ir i gatves !!!

Senolis

Senolis portretas
Seimu sajudis,- issiskyre po kelis kartus vede ar susimete gyvenantys nevykeliai. Tokiu daug Marijos zemeje,tai gali susirinkti nevaldoma minia. Jokiu leidimu- savivsldybe neprivalo isduoti, jeigu tai galetu pakenkti salies nacionaliniam saugumui!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių