S. Lengvinienei pripažįstant pralaimėjimą Elektrėnuose, Laisvės partija lieka be merų

Dėl mero posto Elektrėnuose besivaržiusiai Laisvės partijos kandidatei Silvai Lengvinienei pripažįstant pralaimėjimą antrajame ture, ši politinė jėga lieka nelaimėjusi nė vienų merų rinkimų.

„Šiek tiek gal procentas sumažės, bet aiškus pralaimėjimas, ryškus“, – BNS sekmadienį sakė S. Lengvinenė.

Suskaičiavus duomenis 10-yje iš 15-os Elektrėnų apylinkių, Liberalų sąjūdžio kandidatas Gediminas Ratkevičius surinko 67,56 proc. balsų, o S. Lengvinienė – 30,86 procento.

„Dar laukiame, nes staigmenų pasitaiko, tačiau didžiulė tikimybė, kad jų nepasitaikys“, – apie rezultatus BNS sakė G. Ratkevičius.

Šiek tiek gal procentas sumažės, bet aiškus pralaimėjimas, ryškus.

Laisvės partijos kandidatė pralaimėjimą buvo linkusi sieti su šios politinės jėgos dėmesiu žmogaus teisėms, kurį, pasak jos, neigiamai išnaudojo oponentai.

„Akivaizdu, nulėmė mūsų – nežinau, kaip sakyti – žmonių mentalitetas. Žmonės vis tiktai negali susitaikyti, kad žmogaus teisės yra visiems lygios“, – kalbėjo S. Lengvinienė.

Vis dėlto ji džiaugėsi pelnytomis keturiomis vietomis Elektrėnų savivaldybės taryboje ir teigė, jog Laisvės partija ruošiasi dirbti opozicijoje drauge su rinkimų komitetu „Nepartinė savivalda“.

G. Radkevičius sakė, jog Liberalų sąjūdis jau yra sutaręs dėl bendradarbiavimo su Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, su kuriais drauge užsitikrintų 11 narių. Vis dėlto norint turėti daugumą 25 narių Elektrėnų taryboje jiems reikalingi dar bent du nariai, todėl svarstoma, kad drauge galėtų dirbti konservatoriai, „valstiečiai“ ar socialdemokratai.

Prieš dvi savaites vykusiame pirmajame ture nelaimėjo nė vienas Laisvės partijos kandidatas į merus.

Savivaldybių tarybose Laisvės partija iškovojo 13 mandatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronx

Bronx portretas
Liks tik istorija

Taip .... laisvanoriskai

Taip .... laisvanoriskai portretas
paleist partija ir negrot armonikėle besilinksminant ...... centų į jų skardine daugiau nemesim

Lauztuvas

Lauztuvas portretas
Laisves partija turi isnykti kaip dumas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių