S. Skvernelis atmeta gandus dėl „Vardan Lietuvos“ ir „darbiečių“ susijungimo

Viešojoje erdvėje pasklidus informacijai esą iš „Darbo partijos“ pirmininko pareigų netikėtai atsistatydinus Viktorui Uspaskichui „darbiečiai“ galėtų jungtis su Sauliaus Skvernelio Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, pats S. Skvernelis tokią informaciją vadina gandais.

Anot jo, diskusijos nevyksta ir negalėtų vykti dėl nesibaigusio partijos kūrimosi proceso. Be to, apie susijungimą ateityje prielaidų kalbėti S. Skvernelis teigė taip pat neturįs.

„Jokios diskusijos nevyksta ir jos netgi negali vykti, kadangi mūsų partija dar nebaigė kūrimosi proceso. Tai kaip galima net teoriškai kalbėti apie susijungimus, kai politinė partija dar nebaigė savo proceso. Matyt, tie gandai yra sukelti tos situacijos, kuri vyksta Seime, kalbant apie vieningą opoziciją, bet tikrai vienijimasis vyktų ne tokia forma“, – penktadienį Eltai teigė S. Skvernelis.

Anot politiko, iš „Darbo partijos“ pirmininko pareigų atsistatydinus V. Uspaskichui, „darbiečiai“ turės kurti naują strategiją, o ne susijungti su jo vadovaujama partija, mat, pabrėžia jis, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ savivaldos rinkimuose ketina dalyvauti savarankiškai.

Matyt, tie gandai yra sukelti tos situacijos, kuri vyksta Seime, kalbant apie vieningą opoziciją, bet tikrai vienijimasis vyktų ne tokia forma.

„Tikrai mūsų partija turi pabaigti tuos procesus, kurie yra pradėti, turi sudalyvauti savarankiškai savivaldos rinkimuose, ir mes tą darysime. Taip kad darbiečiai turės savo naują lyderį, naują strategiją, o ateityje kas bus, tai nieko negaliu nei paneigti, nei patvirtinti. Dabar tokių netgi kalbų nėra“, – komentavo S. Skvernelis bei pridūrė, kad ir ateityje kalbėti apie susijungimą kol kas prielaidų nėra.

„Šiandien prielaidų kalbėti apie tokią ateitį jokių nėra. Gandai yra mūsų politinio gyvenimo dalis, vos kas pasikeičia ir jie atsiranda. Galbūt kažkas specialiai juos paskleidžia“, – pridūrė jis.

V. Bakas: vargu, ar bendruomenė galėtų netgi pagalvoti apie tokią viziją

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ narys Vytautas Bakas taip pat atmeta tokias galimybes. Jo teigimu, vargu, ar ir kiti partiečiai matytų viziją susijungti su, anot jo, iš korupcijos skandalų neišsikapstančia politine jėga.

„Man tai naujiena ir sužinojau tik iš žiniasklaidos. Aš abejoju, ar mūsų partijos bendruomenė, kuri tikrai deklaruoja aukštą politinę kultūrą ir politinės veiklos standartą, pritartų prisijungimui su teisiama partija, kurios lyderiai neišsikapsto iš korupcijos skandalų“, – pažymėjo V. Bakas bei pabrėžė, kad tokią galimybę jis atmeta.

„Vargu, ar galėtų pritarti ar net pagalvoti apie tokį modelį ir viziją. Mūsų partija niekaip nebūtų suderinama su realiai kriminaliniuose nusikaltimuose veikiančia partija. Aš atmetu tokią galimybę“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sveikinimo gestas kaip Hitlerio

sveikinimo gestas kaip Hitlerio portretas
skvern heil

Onė

Onė portretas
Oho koks hitlerio mostas .

matomai su ,,darbieciais ,,

matomai su ,,darbieciais ,, portretas
Bakuj ir Skverneliuj nepakeliuj [ tai partija niekaip neissikapstanti is kriminaliniu kaltinimu] o stai su LIBERASTU --partija mielai jungtusi jei libersosu partijos pirmininkas taptu E.Masiulis , su elitiniais libersosu variugom aferiugom....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių