S. Skvernelis ragina, kad brigada Lietuvoje atsirastų anksčiau: prabangos laukti neturime

Lietuvos atstovams pareiškus esą pilna NATO sąjungininkų brigada Lietuvoje galėtų atsirasti maždaug iki 2027-ųjų, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis ragina priimti nestandartinius sprendimus ir pagreitinti procesą. Jo teigimu, Rusijos sukelto karo Ukrainoje kontekste šalis neturi prabangos tiek laukti.

„Tai yra gerokai per ilgas terminas, mes tokios prabangos tiek laukti neturime, todėl čia irgi reikia nestandartinių sprendimų. Tai susiję su procedūromis, nes, jei žiūrėsime biurokratines procedūras, ar tai būtų statybos leidimai, projektavimai, viešieji pirkimai, tai gali užtrukti dar ilgiau negu iki 2027 metų“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė S. Skvernelis.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas taip pat pažymi, kad siekis Lietuvoje turėti brigadą yra itin svarbus, mat, jo teigimu, Lietuvos kariniai pajėgumai šiuo metu nėra pakankami.

„Žingsniai modernizuojant Lietuvos kariuomenę, didinant mūsų apginamumą, gerinant ginkluotę, infrastruktūrą buvo daromi, tačiau šiuo atveju karo kontekste tikrai tos pajėgos, kurios yra priešakiniuose padaliniuose Lietuvoje, nepakankamos. Ir siekis turėti brigadą tikrai yra strategiškai svarbus“, – komentavo parlamentaras.

Nes užsibrėžimas iki 2027 metų turėti reikalingą infrastruktūrą brigadai gerokai netenkinti turėtų nieko – nei piliečių, nei politikų.

Taip pat S. Skvernelis mano, kad Vokietijos įsipareigojimas dislokuoti Lietuvoje daugiau karių privalo turėti konkretų grafiką.

„Dabar vienintelis dalykas – reikia suderinti su Vokietija, labai aiškiai visuomenei pasakyti grafiką, jei tai yra galima skelbti, tiesiog kaip tai bus įgyvendinama. Nes užsibrėžimas iki 2027 metų turėti reikalingą infrastruktūrą brigadai gerokai netenkinti turėtų nieko – nei piliečių, nei politikų“, – teigė jis.

NATO šalių lyderiai trečiadienį Madride patvirtino ketinimus rytiniame Aljanso flange, įskaitant Lietuvą, iki brigados dydžio vienetų padidinti dislokuotas pajėgas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
kad jie siekia karinės padėties įvedimo.nes tokiu atveju rinkimai negalimi ir konservai užsitikrina ilgalaikį viešpatavimą.

QWX

QWX portretas
Išdavikas...

Vokietijos kancleris Scholcas į s p ė j a ;- jog RUSIJA

Vokietijos kancleris Scholcas į s p ė j a ;- jog RUSIJA   portretas
gali panaudoti JĖGĄ prieš Lietuvą-- dėl konservatorių CHUNTOS neatsakingų ir k v a i l ų veiksmų.-- Tai turi s k u b i a i išgirsti Lietuvos PREZIDENTAS ir SEIMAS--iki neįgali CHUNTA, nesuvokianti savo veiksmų-- neprišaukė nelaimės Lietuvai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių