Savivaldos tarybos nario mandato atsisakė dar vienas Seimo narys – V. Fiodorovas

Opozicinės Darbo frakcijos Seime seniūnas Viktoras Fiodorovas atsisakė Kėdainių rajono savivaldybės tarybos nario pareigų – Vyriausioji rinkimų komisija ketvirtadienį posėdyje panaikino jo mandatą.

„Vietoj jo į tarybą ateina Vytautas Grigas“, – per posėdį sakė VRK Rinkimų organizavimo skyriaus vedėja Reda Daniškevičiūtė.

Savivaldos mandato iki šiol jau atsisakė beveik šimtas į savivaldybių tarybas išrinktų politikų, apie pusę mandatų VRK panaikino praėjusią savaitę.

Didžioji dalis patekusiųjų į tarybas vietos politikų mandatų atsisakė dėl einamų nesuderinamų pareigų.

Pagal Rinkimų kodeksą, savivaldybių tarybų nariais negali būti Seimo nariai, europarlamentarai, Vyriausybės nariai, valstybės įstaigų vadovai, kurių veikla susijusi su savivaldybių veiklos priežiūra ir kontrole, mero politinio pasitikėjimo tarnautojai, savivaldybės darbuotojai, savivaldybės įstaigų, įmonių, bendrovių vadovai.

Išrinktas savivaldybės tarybos narys, nusprendęs neatsisakyti nesuderinamų pareigų, ne vėliau kaip likus dešimčiai dienų iki pirmojo tarybos pirmojo posėdžio turi VRK pateikti pareiškimą dėl mandato atsisakymo.

Kovą per savivaldos rinkimus buvo išrinkti 1498 tarybos nariai ir 60 merų, tačiau po Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimo antrasis rinkimų turas Visagine bus kartojamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kėdainietis

Kėdainietis portretas
Šitas Uspaskio pastumdelis turi tik vidurinės mokyklos išsilavinimą ir yra praktiškai beraštis. Tai prilygsta Smetonos laikų dviejų skyrių išsilavinimui.

Prastums

Prastums portretas
Ką nors iš saviakų

Budelis

Budelis portretas
Karjeristai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių