Seimas atidėjo sprendimą dėl žemės ūkio ministro K. Navicko

Seimas iki ketvirtadienio atidėjo sprendimą dėl interpeliacijos sulaukusio žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko.

Likus balsavimui, ar pritarti ministro atsakymams į interpeliacijos klausimus, opozicinės Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ siūlymu šio klausimo svarstymas atidėtas iki kito posėdžio.

Kitas plenarinis Seimo posėdis suplanuotas ketvirtadienį.

Pertraukos paprašęs demokratas Kęstutis Mažeika tokio siūlymo motyvų nenurodė.

Antradienį atsakydamas į opozicijos inicijuotą interpeliaciją ministras vardijo padarytus darbus ir tvirtino ketinąs juos tęsti.

„Lietuvos žemės ūkis yra teisingame ir ambicingame permainų kelyje, turėčiau tęsti pradėtus darbus, kurie yra aktualūs visai ūkininkų bendruomenei bei visuomenei“, – Seimui pateiktuose atsakymuose sakė K. Navickas.

Jis pabrėžė, kad šiuo metu vyksta vieno reikšmingiausių žemės ūkio dokumentų – Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 metų strateginio plano – rengimo ir derinimo procesas.

Interpeliaciją K. Navickui inicijavo opozicinė Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“, surinkusi 56 parlamentarų parašus. Ją parėmė ir „valstiečiai“, socialdemokratai, „darbiečiai“, Lietuvos regionų frakcijos atstovai.

Opozicijos teigimu, K. Navickas nereaguoja ne tik į jos išsakytas pastabas, bet ir kitų raginimus bendrauti ir bendradarbiauti, sprendžiant aktualius klausimus, neįsiklauso į žemdirbių ir ūkininkų organizacijų, mokslininkų, savivaldos atstovų argumentus, tuo metu problemos žemės ūkyje tik kaupiasi.

Kodėl ŽŪM daugiau kaip mėnesį nesugeba paruošti  paramos skyrimo taisyklių?

„Kas metai iš pieno gamybos pasitraukia po 3000 ūkių ir sumažėja po 8000 karvių. Kokiomis priemonėmis ketinama stabilizuoti pieno gamybą? Kiaulininkystėje situacija katastrofiška. Vyriausybė, tai matydama, patvirtino priemonę kiaulininkystei gelbėti, būtina skubi reakcija. Kodėl ŽŪM daugiau kaip mėnesį nesugeba paruošti  paramos skyrimo taisyklių? (...) Kokius sprendimus priėmėte reaguojant į sudėtingą situaciją trąšų rinkoje?“ – klausta interpeliacijoje.

Taip pat nurodyti galimi K. Navicko viešųjų ir privačių interesų painiojimo atvejai.

Tai buvo antroji interpeliacija, inicijuojama šios Vyriausybės nariui. Praėjusių metų pabaigoje dėl Lietuvos pasirinktos COVID-19 pandemijos valdymo strategijos jos buvo sulaukęs sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, tačiau ir šis bandymas buvo nesėkmingas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių