Seime bus minima Ukrainos Konstitucijos diena

  • Teksto dydis:

Antradienį Lietuvos Seimo rūmuose Vilniuje bus paminėta Ukrainos Konstitucijos diena.

Renginyje sveikinimo kalbas sakys Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Petro Bešta, užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas, pranešė Seimas.

„1996 metais Ukrainos Aukščiausioji Rada, išreikšdama suverenią tautos valią ir remdamasi iš praamžių kylančiu Ukrainos valstybingumo siekiu, priėmė pagrindinį įstatymą – Ukrainos Konstituciją, kuri tapo pagrindu kurti nepriklausomą demokratinę teisinę Ukrainos valstybę, visateisę pasaulio bendruomenės dalyvę“, – sako Ukrainos ambasadorius Lietuvoje P. Bešta.

Tačiau dabar, anot jo, Ukraina išgyvena sudėtingiausią savo moderniosios istorijos laikotarpį.

Ambasadoriaus teigimu, Rusijos ginkluota agresija prieš Ukrainą – tai ne šiaip sau iššūkis tarptautinei saugumo sistemai.

„Tai visų pirma itin pavojingas iššūkis pasauliui ir jo demokratinėms vertybėms. Šiuo mūsų šaliai dramatišku laikotarpiu Lietuvos Respublika – šalis, su kuria mus sieja ne tik bendros istorinės šaknys ir šlovingi istorijos puslapiai, bet ir strateginės partnerystės saitai, – išlieka ištikima Ukrainos draugė ir patikima jos sąjungininkė“, − tvirtino jis.

Rusija vasario 24 dieną pasiuntė savo karines pajėgas į Ukrainą, jos prezidentas Vladimiras Putinas teigė, kad šios kampanijos tikslas yra šalies „demilitarizacija“ ir „denacifikacija“.


Šiame straipsnyje: SeimasUkrainos Konstitucijos dienaUkrainos konstitucijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių