Seime ir vėl liejosi įžeidžiančios replikos: baikime šitą seksizmą

Seimui antradienį priimant Vadovybės apsaugos įstatymo pakeitimus dėl lankstesnės Seimo pirmininkės ir premjerės apsaugos tvarkos, Seime pasipylė nekorektiški komentarai. Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen teko prašyti opozicijos atstovų neužsipulti kolegų ir nevartoti „su sveiku protu prasilenkiančių pasisakymų“.

Taip parlamento vadovė reagavo į Seimo nario Artūro Skardžiaus  pamąstymus apie Seimo narį Andrių Navicką, kuris, anot jo, gali vaikščioti „į moterų ir vyrų pliažą, ir niekas skirtumo nepastebės“.

Seimo vicepirmininkui Vytautui Mitalui pasidarė baisu, kad Seimas gali priprasti „prie durnų seksistinių komentarų“. „Nėra nei juokinga, nei pridera parlamentui“, – teigė Laisvės frakcijos atstovas.

Seimo narė Ieva Pakarklytė sakė, kad jai yra girdėti tokias seksistines replikas. Ji prašė kolegų atsisakyti tokių nepagarbių neadekvačių pasisakymų. „Nepagarbu, nemandagu ir baikime šitą seksizmą“, – kvietė ji.

Tuo tarpu Seimo narė „valstietė“ Asta Kubilienė norėtų, kad valdančiųjų pastabos etikos klausimais nebūtų selektyvios, nebūtų skirtos tik opozicijai, o būtų skirtos visiems.

Nepagarbu, nemandagu ir baikime šitą seksizmą.

Sesijai baigiantis pikantiška diskusija Seime apie paplūdimį prasidėjo po to, kai Seimo narys Remigijus Žemaitaitis pažėrė pasvarstymų apie tai, ką darys apsauga, jei, pavyzdžiui, premjerė ir Seimo pirmininkė nutartų pasideginti moterų pliaže.

Antradienį Seimas balsuos dėl Vadovybės apsaugos įstatymo pakeitimų, kuriais dar šiais metais numatoma atsisakyti nuolatinės Seimo pirmininko ir ministro pirmininko apsaugos.

Įstatymo pataisos numato, kad vadovybei priskiriami asmenys (išskyrus Respublikos Prezidentą) būtų saugomi tik užsienio vizitų, oficialių susitikimų metu ir kai vykdo funkcijas, dėl kurių jiems skirta apsauga. Jeigu kiltų grėsmė šių asmenų saugumui, jie galėtų būti saugomi ir kitu laiku. Vadovybės gyvenamoji vieta būtų saugoma 24 valandas per parą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neturiu už ką gerbti

neturiu už ką gerbti portretas
KITAIP IR BŪTI NEGALI.KAIP ŠIOS DVI MOTERIŠKĖS KITAIP NUSLĖPS JUODUS DARBUS TARIANTIS PASLAPČIOM .PAV. GAL SU NUSIKALSTAMU PASAULIU AR DAR SU KAŽKO...VISKĄ DARO MUS PRIEVARTAUDAMI ty prieš mūsų valią.AR SĄŽININGI slapstytusi-lauksim kaip ,,nubalsos ir parodys kas yra kas

oi oi

oi oi portretas
kelios pratryd e p indos nubėgo prie mikrofono ir jau visa Lietuva skamba:D:D Na taip. Ižeidinėt gal tik lib konservatoriai? O kiti tik jiems i zaptus isižioje žiurėt ir džiaugtis?

Kauno diena >

Kauno diena > portretas
> eikit na... su savo dadu ledu reklamom. DaDu ledu dabar iš principo nepirksiu. Eskit patis kol neapsi...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių