Seimo komitetas pasmerkė bausmes Baltarusijos politiniams kaliniams

  • Teksto dydis:

Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) pasmerkė bausmes Baltarusijos politiniams kaliniams, reaguodamas į nuosprendžius Siarhejui Cichanouskiui, Mikolai Statkevičiui ir kitiems.

Trečiadienį priimtu pareiškimu Seimo komitetas „reikalauja paleisti visus politinius kalinius“, kurių Baltarusijoje skelbia esant 929, pranešė komiteto biuras.

Komitetas kviečia tarptautinę bendruomenę reikalauti, kad tarptautinių žmogaus teisių organizacijų atstovams būtų leista lankyti politinius kalinius, stebėti jų įkalinimo sąlygas, sveikatos būklę.

Taip pat pareiškimu URK „ragina visus euroatlantinius partnerius solidariai taikyti ekonomines ir politines sankcijas Aliaksandro Lukašenkos režimui tol, kol bus paleisti visi politiniai kaliniai, surengti laisvi ir demokratiški rinkimai, o intensyvėjant režimo represijoms – svarstyti naujų sankcijų galimybę“.

Baltarusijos teismas Baltarusijos opozicijos atstovui Siarhejui Cichanouskiui skyrė 18 metų kalėjimo bausmę griežčiausio režimo kolonijoje, Mikolai Statkevičiui – 14 metų įkalinimo bausmę, Igoriui Losikui ir Vladimirui Ciganovičiui – 15 metų įkalinimo bausmę, Artiomui Sakovui ir Dmitrijui Popovui – 16 metų įkalinimo bausmę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvos Seimas turi dirbti tiem kas juos rinko ir tai šaliai kuri yra jų tėvynė.Nusibodo girdėti kaip vis minima, kas neturėtų būti minimą.Susitvarkys kiekviena šalis be pašalinių,tik nereikia joms trukdyti.

Klpd.

Klpd. portretas
O kodėl nepasmerkiama bausmė mokytojai Astrai už rugsėjo mitingą kuris pasibaigė 18 val o po to naktį, kai provokatoriai svaidė akmenis, už tai turėjo atsakyti Astrauskaitė? O kodėl vis nebaigiami gaudyt ir teisti tame mitinge dalyvavusieji, kurių kuo toliau tuo daugiau ,,randama"?Žiūrint kaip gyvename ir kokia veidmainyste užsiima va tokia aukščiausia valdžia, kurstydama nesantaiką ir konfrontaciją užsienio šalyse, norisi riebiai jūreiviškai nusikeikt ir eit ieškot kas gali parduot automatą

tuo pačiu SEIMO valdantieji "pamiršo",

tuo pačiu SEIMO  valdantieji "pamiršo", portretas
pasmerkti JANKIŲ sprendimus--į k a l i n t i be pagrindo apie 550 AMERIKIEČIŲ ,kuriuos p a s i k v i e t ė prezidentas TRAMPAS apžiūrėti KAPITOLIJŲ ir taip pasielgė JANKIAI v a d i n a m i " demokratijos etalonas" -- konservatoriai , norint , kad jus žmonės g e r b t ų kalbėkite apie ŽMONIŲ t e i s i ų pažeidimus - OBJEKTYVIAI ir netarnaudami JANKIAMS.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių