Seimo pirmininkė: jei reikia perkrovimo, tą reikia daryti praėjus NATO susitikimui

Seimo pirmininkė, Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen koalicijos partnerių konservatorių siūlymą dėl pirmalaikių rinkimų vadina „paremtu emocijomis“, o, jei bus nuspręsta imtis perkrauti politinę sistemą, tą ragina daryti po liepą Vilniuje vyksiančio NATO viršūnių susitikimo.

„Jei reikia perkrovimo, mano siūlymas tą daryti praėjus NATO summitui Vilniuje. Praeis NATO summitas, šaukiame neeilinę sesiją ir jame spręsime ir dėl pirmalaikių rinkimų, ir dėl Vyriausybės pasitikrinimo Seime. Šių metų politinis svarbiausias įvykis, ir ne tik Lietuvai, yra NATO summitas, o ne savivaldybių tarybų narių čekių istorijos“, – BNS penktadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji taip pat pabrėžė, kad konservatorių siūlymas nebuvo aptartas koalicijos viduje, tad visų pirma dėl jo spręs Liberalų sąjūdžio valdyba, taip pat klausimą svarstys partneriai.

Seimo pirmininkė taip pat teigė, kad toks pasiūlymas „šiek tiek paremtas emocijomis“.

Šių metų politinis svarbiausias įvykis, ir ne tik Lietuvai, yra NATO summitas, o ne savivaldybių tarybų narių čekių istorijos.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas penktadienį pasiūlė inicijuoti Seimo pirmalaikių rinkimų paskelbimą. Jei ši iniciatyva nesulauktų palaikymo, siūloma svarstyti klausimą dėl Ingridos Šimonytės Vyriausybės atsistatydinimo.

Toks sprendimas priimtas reaguojant į bręstančią krizę dėl savivaldos politikų neskaidriai naudojamų lėšų.

TS-LKD prezidiumas penktadienį sukviestas po to, kai švietimo, mokslo ir sporto ministrė konservatorė Jurgita Šiugždinienė premjerei įteikė atsistatydinimo pareiškimą, visuomenėje kilus abejonėms dėl 2019–2020 metais jos, kaip Kauno miesto savivaldybės tarybos narės, panaudotų 13,8 tūkst. eurų skaidrumo.

Premjerė dar nėra atsakiusi, ar tenkins šį pareiškimą. Iki šiol Vyriausybės vadovė keliskart pakartojo pasitikinti ministre.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį savo ruožtu paragino trauktis iš pareigų tris ministrus – be švietimo ministrės, dar kultūros ir finansų ministrus, nes jie taip pat būdami Kauno tarybos nariai naudojo lėšas, kurių dabar negali pagrįsti.

Kauno miesto savivaldybės tarybos reglamentas nereikalauja iš politikų pateikti čekius, kam konkrečiai jie išleido avansu skiriamas išmokas.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis penktadienį pareiškė, jog visuomenėje keliamų skaidrumo standartų neatitinka dauguma politikų.

Jo teigimu, pirmalaikių Seimo rinkimų ir Vyriausybės atsistatydinimo klausimas bus svarstomas ir su koalicijos partneriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Man atrodo lagaminus perkrauti nereikia kelnaiciu dydziai nesikiais tik etiketes.Vietoje pagaminta Kinijoje bus pagaminta Kas priims I priims prie lovio

Keistas žodis

Keistas žodis  portretas
Perkrauti? Gali perkrauti malkas iš vienos priekabos į kita. O čia kaip suprasti?

Prikrovė į kišenes

Prikrovė į kišenes portretas
Ko dabar krauna į kelnes, tegu atsistatydina gumos netempę.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių