Seimo pirmininkė šaukia seniūnų pasitarimą dėl savivaldos politikų išmokų

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį šaukia frakcijų seniūnų pasitarimą, per kurį bus aptartos Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto rengiamos pataisos dėl savivaldos politikų išmokų.

„Žinau, kad yra visų noras sutvarkyti šį klausimą kuo greičiau, todėl radus sutarimą dėl principų ir koncepcijos visiškai realu iki liepos 1 dienos priimti reikiamus įstatymų pakeitimus“, – feisbuke paskelbė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas turi parengti pataisas, kurios užtikrintų skaidrų savivaldybių tarybų narių išmokų, kuriomis kompensuojamos su jų kaip tarybos nario veikla susijusios išlaidos, naudojimui.

„Sakantys, kad Seimas nieko nedaro, neteisūs. Pagrindinis darbas vyko Valstybės valdymo ir savivaldybių komitete, kaip ir priklauso pagal komiteto kompetenciją, iniciatyvas parengė ir atskiri Seimo nariai. Vertindama susidariusią situaciją dėl tarybų narių lėšų, ne kartą sakiau, kad turime spręsti tas problemas, kurios iškilo, o ne kurti naujas“, – sako Seimo pirmininkė.

Vertindama susidariusią situaciją dėl tarybų narių lėšų, ne kartą sakiau, kad turime spręsti tas problemas, kurios iškilo, o ne kurti naujas.

Sprendimo tikisi birželio pradžioje

Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen tikisi, kad sprendimas dėl skaidresnės savivaldos tarybų išlaidų sistemos galėtų būti priimtas birželio pradžioje.

Taip ji kalbėjo prieš susitikimą su parlamentinių partijų frakcijų seniūnais, per kurį ketinama aptarti Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto rengiamas pataisas dėl savivaldos politikų išmokų.

„Labai norisi su visų frakcijų seniūnais, atstovais pakalbėti apie tai, ar toks mechanizmas tinka ir jeigu tinka, galima būtų netgi nelaukiant Seimo pavasario sesijos pabaigos, bet esant pritarimui, jau birželio 8 turėti priėmimą, turėti išsisprendimą šio klausimo“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji dar kartą pakartojo nematanti poreikio rengti pirmalaikius Seimo rinkimus.

„Seimas turi daryti tuos darbus, kuriuos privalo daryti. Nereikia vienos krizės, pakankamai rimtos, spręsti sukeliant dar didesnę“, – kalbėjo parlamento vadovė.

Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas rengia pataisas, kurios užtikrintų skaidrų savivaldybių tarybų narių išmokų, kuriomis kompensuojamos su jų veikla susijusios išlaidos, naudojimą.

Savivaldybių politikų kanceliarinių išmokų skaidrumo klausimą iškėlė visuomenininkas Andrius Tapinas. Anot jo, kai kurie savivaldos politikai maksimaliai panaudojo galimas sumas, nepaisant to, kad per pandemiją judėjimas ir kitokia veikla buvo smarkiai apriboti.

Dėl šios situacijos pasiaiškinti turėjo ir Kauno miesto tarybos nare buvusi švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė, kuri galiausiai nusprendė trauktis iš užimamų pareigų.

Klausimų dėl naudotų išmokų sulaukė ir Kauno taryboje dirbę finansų bei kultūros ministrai Gintarė Skaistė ir Simonas Kairys. Prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, kad kilus klausimų dėl jų išlaidų dirbant Kauno taryboje pasitraukti ministrams būtų geriausias sprendimas.

Tuo metu V. Čmilytė-Nielsen tikino neturinti pagrindo abejoti S. Kairio sąžiningumu. Anot politikės, jis turėtų likti poste, nes Vyriausybės likimas ir taip yra nulemtas.

Valdantieji konservatoriai reaguodami į krizę siūlo rengti pirmalaikius Seimo rinkimus. Jie siūlymą argumentuoja siekiu perkrauti politinę sistemą, nes šešėlis dėl galimai neskaidriai naudotų lėšų krito ant visų partijų.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra paskelbusi, kad tuo atveju, jei nebus pritarta pirmalaikiams rinkimams, ji atsistatydins.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Galėtu

>Galėtu portretas
jis negali. Jis susigriebė, kad ne tep pataikė:D) Dėjo į Matjošaiti o pataikė saviškiams i sikna..:D) Taigi jei konservliberiams ,,kajuk" tai užsidaro pagrindinė jo šėrykla! O jam daug pinigų reikia - taigi kazino lošėjas.Ten dingo ir bairaktaras/atsimenat - už ji mokėt nereikėjo, turkai už dyka padovanojo, tai mūsų suaukoti pinigai kur?/ Biški perdaug berniukas įsijautė ir užkabino Pats nesitikėjo kad tep sudinai išeis:D)

Galetu

Galetu portretas
referendumo duobkasys ir po seimunu islaidomis pakaseti kazkiek. Ne to dar iskastu! O kur dar verslas,giminiu gimines ir draugu draugus be PVMo apiperkantis? Kur atlyginimai neapmokestinamais "bonusais",taip vagiant ne tik mokescius,bet ir zmoniu socgarantijas? Kur imoniu savininku puses darbuotoju komandiruotpinigiu,atostoginiu vogimas!? Nedomina,ar klynas per zemai!?

Lygtai kas nesupranta

Lygtai kas nesupranta portretas
Čia ne pasitarimo reikia o rimtų priemonių.T.y. atiduoti visus įtariamuosius prokuratūrai. Vagystė kad ir kaip ją bevadintum, yra vagystė...O čia stambaus masto. Ponia Čmil kaip ir kiti valdžios gumbai ,,suka uodegą" ir imituoja reakciją į šituos netyčia T a p K i n o iškeltus negerus dalykėlius.. Reakciją kuri nieko nesprendžia. Nebent kaip išsukt saviškius nusikaltėlius..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių