Seimo pirmininkė: solidarumo mokestis sukuria pavojingą precedentą

Seimui antradienį priėmus įstatymą dėl laikino bankų solidarumo įnašo, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad šio mokesčio įvedimas sukuria „pavojingą precedentą“, kuomet valdžia gali papildomai apmokestinti tam tikru laikotarpiu sėkmingai veikiančius sektorius.

„Žinoma, (solidarumo įnašo – BNS) tikslas yra labai kilnus – skirti tuos pinigus gynybos infrastruktūrai, šalies saugumui. Tačiau pati pasirinkta priemonė sukuria pavojingą precedentą. Tai, kad valdžia gali pasibelsti į bet kurio sektoriaus duris, kuriam, valdžios manymu, dotuoju periodu sekasi pernelyg gerai, ir paprašyti pinigus skirti kad ir labai kilniam tikslui, liberalų manymu, yra negeras precedentas“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Jis (solidarumo mokestis – BNS) priimtas, bet ne mūsų balsais. Aš nepalaikiau šio mokesčio, kolegos liberalai taip pat“, – teigė Seimo pirmininkė.

Laikinasis bankų solidarumo mokestis pasiūlytas šalies bankams šiemet, tikėtina, uždirbsiant virš 1 mlrd. eurų pelno, kuris laikomas netikėtu – jie esą pelnosi iš Europos Centrinio Banko (ECB) didinamų palūkanų normų.

Aš nepalaikiau šio mokesčio, kolegos liberalai taip pat.

Laikinojo solidarumo įnašo įstatymo projektas numato, kad šį mokestį dvejus metus turėtų mokėti visi bankai bei kredito įstaigos, o įnašas sudarytų 60 proc. bankų grynųjų palūkanų pajamų, daugiau kaip 50 proc. viršijančių keturių įprastų finansinių metų šių pajamų vidurkį.

Mokesčio lėšos – daugiau nei 400 mln. eurų – bus naudojamos gynybai ir karinei bei civilinei transporto infrastruktūrai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad

Kad portretas
Tokie pelnai , kainos , mokesciai dideli reik dar daug ka apmokestint nes turteje dalis gyventoju , Mano bustas i val, santehniniai darbai buvo 60 e, plius islaidos ir kitur kiek dividendu issimoka ir pelnus turi o kiek isplauna per dukterines imones .

Pavojinga kam?

Pavojinga kam?  portretas
Nesnekek tusciai. Kokie kyla pavojai saskininke?

Panašu

Panašu portretas
Kad šitos asabos buvimas valdžioje kuria pavojingą precedentą
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių