V. Blinkevičiūtė džiaugiasi socialdemokratų rezultatais: atstovų bus visose savivaldybėse

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderė Vilija Blinkevičiūtė džiaugiasi partijos rezultatais savivaldos rinkimuose, pabrėždama, kad partija turės tarybos narius visose 60-yje šalies savivaldybių, taip pat turės merą Vilniaus rajone.

„Mūsų darbas įvertintas kur kas geriau nei prieš ketverius metus. Dabar mes turime savivaldybių tarybų narius, išrinktus visose 60 savivaldybių, nei viena kita politinė jėga to neturi“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė partijos vadovė

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, antrajame ture sekmadienį socialdemokratai užsitikrino septynis merų postus ir su pergale pirmajame ture šventusiais 10-čia savo atstovų turės daugiausiai savivaldybių vadovų.

Socialdemokratai šiuose savivaldos rinkimuose laimėjo ir daugiausiai mandatų – kartu su merais, jie iš viso savivaldybėse laimėjo 375 vietas. Šiuose rinkimuose socialdemokratai surinko 17,45 proc. balsų.

„Tas įvertinimas, matyt, yra Lietuvos žmonių ir todėl, kad mes socialdemokratai niekada neskirstom Lietuvos žmonių ar miesto, ar kaimo, ar miestelių ką mėgsta daryti konservatoriai“, – pažymėjo socialdemokratų vadovė.

Mūsų darbas įvertintas kur kas geriau nei prieš ketverius metus.

Laimėjo Vilniaus rajone

Ji sekmadienį teigė, jog savivaldos ir merų rinkimai yra šios politinės jėgos laimėjimas.

Per praėjusius savivaldos rinkimus 2019 metais socialdemokratai su 13,24 proc. balsų liko treti, tuomet daugiau gavo rinkimų komitetai bei konservatoriai.

V. Blinkevičiūtė sako, kad partija taip pat itin džiaugiasi ir Roberto Duchnevičiaus, kuris taps jauniausiu meru, pergale Vilniaus rajone.

„Džiaugiamės, didžiuojamės ir dėkojame, kad Vilniaus rajone yra išrinktas mūsų meras Robert Duchnevič. Tai yra didelio, nuoseklaus darbo rezultatas“, – teigė socialdemokratų vadovė.

Jis antrajame ture iškovojo pergalę prieš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA–KŠS) kandidatą Waldemarą Urbaną. LLRA-KŠS atstovai Vilniaus rajoną valdė nuo 1995 metų, kai buvo įkurta ši savivaldybė.

Pirmajame rinkimų ture Vilniaus rajone LLRA–KŠS iškovojo 18 iš 31 mandato. Socialdemokratai gavo septynis mandatus, Centro dešinės koalicija (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Laisvės partija) – šešis.

Įžvelgia rezultatų ryšį su nacionaline politika

Kalbėdama apie rinkimų rezultatus V. Blinkevičiūtė pabrėžė, jog prie pergalės prisidėjo plataus masto žmonių pritraukimas.

„Tas įvertinimas, matyt, yra Lietuvos žmonių ir todėl, kad mes socialdemokratai niekada neskirstom Lietuvos žmonių ar miesto, ar kaimo, ar miestelių ką mėgsta daryti konservatoriai“, – kalbėjo ji.

„Galim dar kartą paneigti tuos oponentų plėtojamus naratyvus, kad socialdemokratai tampa regionine partija. Ne, mes esam nacionalinė ir stipriausia partija“, – sakė socialdemokratų rinkimų štabo vadovas, Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius.

V. Blinkevičiūtė taip pat teigė matantį tiesioginį ryšį tarp savivaldos rinkimų rezultatų ir nacionalinės politikos.

„Rezultatai rodo ką kitą, kad tikrai prastas konservatorių rezultatas savivaldos rinkimuose (...) tai rodo, kad iš tikrųjų žmonės taip ir vertina nacionalinę politiką Seime ir Vyriausybėje priimamus sprendimus“, – sakė ji.

„ Ar tai turės įtakos ateinantiems Seimo rinkimams? Aš manau, kad tam tikra prasme taip“, – pabrėžė partijos lyderė.

Pakartotiniai merų rinkimai vyko 34-iose savivaldybėse. Pirmajame ture išrinkti 26 merai.

Antrojo turo prireikė Klaipėdos ir Vilniaus miestuose, Alytaus, Anykščių, Biržų, Ignalinos, Jurbarko, Kaišiadorių, Kelmės, Kėdainių, Klaipėdos, Kupiškio, Lazdijų, Mažeikių, Panevėžio, Pasvalio, Radviliškio, Raseinių, Skuodo, Šakių, Šiaulių, Šilalės, Šilutės, Telšių, Trakų, Ukmergės, Utenos, Varėnos, Vilniaus, Zarasų rajonuose, taip pat Elektrėnuose, Kalvarijoje, Pagėgiuose ir Visagine.

      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.

      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žvejų laimikis

žvejų laimikis portretas
Gabrielius pagavo didelį ir riebų karpį kai tuo tarpu Vilija džiūgauja nešina maišeliu kilbukų

Kuilys

Kuilys portretas
Kriu kriu kriuksi paršavedė Nieko jūs nelaimėjote.nei vieno didmiesčio neturite.Tie regionai 0 sveikų.O emocijų.laimite regionuose,pralaimite į Seimą kriu kriu komunistinė kiaulaitė

gražuolė bl

gražuolė bl portretas
idomu ką ana nuveikė gero Lietuvai tiek laiko sėdėdama Eurūparlamente? Parvarė čia tuščiai pliurpt ir savo gauja i viršu kelt. Nieko neišeis
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių