V. Blinkevičiūtės ambicija savivaldos rinkimuose – ne mažiau 15-os merų

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė sako, kad jos ambicija savivaldos rinkimuose – ne mažiau kaip 15 merų.

„Jau praėjusiuose rinkimuose buvo išrinkta 15 mūsų merų, tai mes tikrai norėtume, kad žmonės tą pasitikėjimą išreikštų ir išrinktų ne mažiau kaip 15 merų“, – žurnalistams Vilniaus savivaldybėje po išankstinio balsavimo sakė partijos vadovė.

Politikė teigė, kad socialdemokratai – priešingai nei bet kuri kita partija – savo kandidatus pateikė visose savivaldybėse, o tai liudija partijos stiprybę.

„Esame labai stipri partija, labai daug dirba mūsų žmonės“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Paklausta, kuriuose miestuose socialdemokratai dėl kandidatų į merus jaučiasi labiausiai užtikrinti, V. Blinkevičiūtė išskyrė Alytaus merą Nerijų Cesiulį, Marijampolės merą Povilą Isodą, Jonavos merą Mindaugą Sinkevičių ir kitus kandidatus.

Esame labai stipri partija, labai daug dirba mūsų žmonės.

Paklausta dėl dabartinio Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko galimybių, ji nesiėmė vertinti, ar politikas gali būti perrinktas, ir ar tai įvyktų pirmame, ar antrame rinkimų ture.

„Šito aš negalėčiau pasakyti, viskas jo rankose“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Ji pridūrė mananti, kad penki arba šeši socialdemokratų merai bus išrinkti po pirmo turo.

„Vilniuje balsai išsiskaidys ir būtų per daug nerealu tikėtis, kad iš pirmo turo bus išrinktas meras, bus antras turas. Bet aš nespėliosiu ir matyti, kad kai kurie kandidatai nuolat buvo įvardijami, ir žiniasklaidoje įvardijami, tai tikiuosi jie ir bus tam antrame ture“, – sakė ji.

Paklausta, koks kandidatas į sostinės merus būtų nepalankiausias socialdemokratų kandidatei į Vilniaus merus Rasai Budbergytei, V. Blinkevičiūtė sakė tokio klausimo nesvarsčiusi.

„Manau, kad visi kandidatai yra palankūs“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Antradienį prasidėjo išankstinis balsavimas savivaldybių tarybų ir tiesioginiuose merų rinkimuose, jis bus organizuojamas iki ketvirtadienio 20 valandos. Balsuoti iš anksto rinkėjai gali bet kurioje šalies savivaldybėje.

Pagrindinis balsavimas rinkimų apylinkėse vyks sekmadienį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marius

Marius  portretas
Nejuokink.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių