V. Čmilytė-Nielsen siūlo E. Leonaitę į Seimo kontrolierių įstaigos vadoves

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pateikė Seimo kontrolierės Erikos Leonaitės kandidatūrą į Seimo kontrolierių įstaigos vadovės pareigas.

„Seimo kontrolierių įstaigai reikalingas naujos kartos, drąsus ir itin plataus akiračio vadovas, kuris institucijos veiklą padarytų efektyvesnę. Būtent E. Leonaitė atliepia šį poreikį ir, esu įsitikinusi, yra tinkamiausia kandidatė į Seimo kontrolierių įstaigos vadovus“, – Seimo Ryšių su visuomene pranešime cituojama V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak parlamento vadovės, E. Leonaitė yra „gerbiama teisininkė, žinoma aukščiausio lygio žmogaus teisių ekspertė, puikiai vertinama Vilniaus universiteto dėstytoja, turinti ilgametės įvairių veiklų bei projektų koordinavimo ir valdymo patirties“.

Seimo kontrolierių įstaigai reikalingas naujos kartos, drąsus ir itin plataus akiračio vadovas, kuris institucijos veiklą padarytų efektyvesnę.

Seimo pirmininkė taip pat pažymi E. Leonaitės kompetenciją, nacionalinį ir tarptautinį įdirbį žmogaus teisių srityje.

E. Leonaitė Seimo kontroliere buvo paskirta prieš porą savaičių. Ji antradienį prisiekė Seime. Pateikus jos kandidatūrą į įstaigos vadoves, po susitikimų su frakcijomis Seimas balsuos dėl jos kandidatūros.

Seimo pirmininko teikimu parlamentas skiria Seimo kontrolierių įstaigos vadovu vieną iš paskirtų Seimo kontrolierių.

E. Leonaitė pakeitė Seimo kontrolierių Augustiną Normantą, jis lapkritį baigė savo trečią kadenciją.

E. Leonaitė Vilniaus universitete yra įgijusi teisės magistro kvalifikacinį ir socialinių mokslų srities teisės mokslų krypties daktaro laipsnius.

Ji yra dirbusi Konstituciniame Teisme, nuo 2017 metų Žmogaus teisių stebėjimo institute buvo Teisės programų vadovė, vadovavo tarptautiniams ir nacionaliniams projektams.

Moksline ir pedagogine veikla žmogaus teisių ir tarptautinės teisės srityse E. Leonaitė užsiima nuo 2004 metų, dalyvauja visuomeninėje teisinėje veikloje: nuo 2019 metų yra Europos kovos su hibridinėmis grėsmėmis kompetencijos centro Teisinio atsparumo grupės, o nuo šių metų – Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos koordinavimo tarybos narė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jei \\\\...////

Jei  \\\\...//// portretas
tai KGB išperai LABAI tinka,tai LABAI aišku ką ji siūlo.

Lauris

Lauris  portretas
Ta zirafa Kgb jau uzkniso juotai visus kaip tokie galejo i seima patekti Lietuvos isdavikai

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
dar viena kuri laižys š ir švaistys valstybės pinigus , sienos pažeidėjams kurie reali svetimos šalies kariuomenė . Lietuvai reikia patriotų o š laižytojų
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių