V. Čmilytė-Nielsen sveikina sprendimą atimti M. Drobiazko ir P. Vanago apdovanojimus

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sveikina prezidento Gitano Nausėdos sprendimą išbraukti  ledo čiuožėjų porą Margaritą Drobiazko ir Povilą Vanagą iš apdovanotųjų Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino 5-ojo laipsnio ordinu sąrašo.

Parlamento vadovė neabejoja, kad Seimo rudens sesijos metu bus svarstomos ir konkrečios iniciatyvos dėl galimybės atimti pilietybę sudarymo.

„Kitokio sprendimo, tiesą sakant šioje situacijoje ir nebuvo galima tikėtis. Manau, kad teisingas sprendimas“, – žurnalistams Seime trečiadienį teigė V. Čmilytė-Nilsen.

Seimo pirmininkė teigia nematanti jokio pateisinimo čiuožėjų M. Drobiazko ir P. Vanago sprendimui dalyvauti Sočyje vykstančiame renginyje. Jos nuomone, reaguojant į šią situaciją reikėtų kelti ir M. Drobiazko pilietybės atėmimo klausimą.

Kitokio sprendimo, tiesą sakant šioje situacijoje ir nebuvo galima tikėtis. Manau, kad teisingas sprendimas.

„Manau, kad sprendimas dėl valstybinio apdovanojimo atėmimo yra vienintelis teisingas šioje situacijoje, nes jie pasirinko agresoriaus pusę. Kalbant apie pilietybės atėmimą, pirmiausiai turi būti įstatymo projektas. Jis turi būti suderintas su teisininkais, turi atitikti mūsų Konstitucijos dvasią ir tuomet jau kalbėsime apie konkrečius atvejus“ , – sakė ji.

V. Čmilytė-Nielsen neabejoja, kad Seimo rudens sesijoje bus parengti konkretūs teisės aktų projektai, dėl galimybės atimti pilietybę sudarymo.

„Kiek žinau, jau iniciatyvos Seime kyla. Tai net neabejoju, kad prasidėjus rudens Seimo sesijai mes Seimo posėdžių salėje turėsime tokių projektų ir tada padiskutuosime. Turi būti, žinoma, aiškūs kriterijai ir aš visgi norėčiau, kad tai būtų atsieta nuo šios konkrečios situacijos, bet kad būtų apskritai aiški tvarka kitiems atvejams panašiems kaip šis“, – akcentavo parlamento vadovė.

ELTA primena, kad šokių ant ledo porai M. Drobiazko ir P. Vanagui pasirodžius Sočyje Kremliaus ruporu vadinamo Vladimiro Putino atstovo Dmitrijaus Peskovo žmonos renginyje, prezidentas Gitanas Nausėda ragina inicijuoti teisės aktų pakeitimus dėl pilietybės atėmimo išimties tvarka.

Prezidentas trečiadienį taip pat pasirašė dekretą, kuriuo išbraukė ledo čiuožėjų porą iš apdovanotųjų Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino 5-ojo laipsnio ordinu sąrašo, pažeminus apdovanotojo vardą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vladui Lukoševičiui

Vladui Lukoševičiui portretas
Nebijot kad paduos jūs į teismą ar galima taip žmogų izeidynet siaubas

Geras sprendimas Prezidento

Geras sprendimas Prezidento  portretas
Atimt viską ir neįleisti į Lietuvą

aha

aha  portretas
Galite paverkti,kad atėmė teroristei šokančių kvailučių apdovanojimus,o Lietuva džiaugiasi tokiu sprendimu..Lai šoka putleristams,Lietuvoje jų nereik
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių