V. Zelenskis dėkojo Lietuvos prezidentui ir lietuviams už pagalbą: tai rodo mūsų artumą

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Kijive apsilankė Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda. Su juo susitiko ir šiltai bendravo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Jis negailėjo G.Nausėdai ir Lietuvai pačių gražiausių žodžių.

„Sveikiname puikų Ukrainos draugą – Lietuvos prezidentą Gitaną Nausėdą, atvykusį į Kyjivą. Ypač smagu, kad mūsų susitikimas vyksta tokią svarbią mūsų šaliai dieną – Valstybės dieną“, – sakė V.Zelenskis.

Ukrainos prezidentas pasidžiaugė, kad gavo apdovanojimą iš Lietuvos.

„Man buvo didelė garbė šiandien gauti Lietuvos aukščiausią apdovanojimą – Vytauto Didžiojo ordiną. Visų pirma, tai apdovanojimas visiems ukrainiečiams. Taip pat yra istorinė vienybė ir mūsų tautų vertybių simbolis“, – teigė Ukrainos vadovas.

V.Zelenskis kalbėjo ir apie sulauktą paramą iš Lietuvos, už kurią nuoširdžiai padėkojo.

„Lietuva nuo pirmųjų karo dienų mums teikė svarbią gynybos paramą. Pirmųjų „Stingers“ Ukraina sulaukė būtent iš draugų lietuvių. Tokia pagalba rodo mūsų žmonių artumą. Už tai būsime amžinai dėkingi.

Taip pat šiandien vieno didžiausių mūsų draugų akivaizdoje vyko speciali ceremonija jauniesiems ukrainiečiams, kurie pirmą kartą gavo pasus. Ukrainos pasas žinomas ir gerbiamas visose pasaulio šalyse. Esu tikras: kiekvienas padarysime viską, kad mūsų valstybės galia ir pagarba jai tik augtų“, – sakė V.Zelenskis.

Pasak Ukrainos vadovo, abu prezidentai kalbėjosi apie saugumą, gynybą, tolesnį bendrų interesų gynimą.

„Man labai svarbu buvo išgirsti prezidento G.Nausėdos patikinimą, kad gynybos pagalba Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms bus teikiama ir toliau. Toliau drauge dirbsime, kad paspartintume Ukrainos europinę integraciją. Visi mūsų derybų esminiai elementai, atskiri susitarimai, kurie buvo pasiekti, buvo užfiksuoti mūsų bendrame pareiškime, šis dokumentas netrukus bus paskelbtas“, – tvirtino V.Zelenskis.

Ukrainos prezidentas taip pat dėkojo Lietuvai ir už pagalbą nuo karo bėgantiems ukrainiečiams. Jis pabrėžė, kad šalių pirmųjų ponių iniciatyva neseniai Vilniuje buvo atidarytas pirmas ES teritorijoje Ukrainos centras piliečiams.

 


Šiame straipsnyje: Volodymyras ZelenskisGitanas Nausėdakaras UkrainojeKyjivasLietuvaUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių