Vašingtone – JAV ir Lietuvos strateginis dialogas dėl Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono

  • Teksto dydis:

Vašingtone antradienį įvyko JAV bei Lietuvos strateginis dialogas dėl Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Šis šalių atstovų susitikimas buvo surengtas, užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui lankantis Jungtinėse Valstijose.

Dialogo metu aptartos strateginės tendencijos Indijos ir Ramiojo vandenynų regione, konsultuotasi dėl dvišalio bendradarbiavimo perspektyvų ir ryšių su partneriais plėtros.

Lietuvos ir JAV delegacijos taip pat aptarė ekonominio bendradarbiavimo galimybes.

„Pirmą kartą Lietuvos ir JAV santykių istorijoje pradėjome tokio lygio strateginį dialogą. Kartu su JAV matome bendrą interesą stiprinti partnerystes su šalimis, kurias sieja bendras įsipareigojimas demokratinėms vertybėms“, – teigė ministras.

„Vertiname JAV politinę ir ekspertinę paramą, kuri padės Lietuvai užmegzti ir puoselėti ilgalaikius ir tvirtus santykius su bendramintėmis Indijos ir Ramiojo vandenyno, Rytų Azijos regiono šalimis“, – pridūrė jis.

Kaip nurodoma pranešime, Lietuva, siekdama sustiprinti politinius ryšius su Rytų Azijos šalimis ir atverti naujus kelius rinkų diversifikacijai, didina diplomatinį atstovavimą regione.

Pastaraisiais metais įsteigtos Lietuvos ambasados Australijoje ir Korėjos Respublikoje, priimti sprendimai dėl ambasados Singapūre ir abipusių prekybos atstovybių steigimo su Taivanu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zemaitis

Zemaitis portretas
Savo teritorija ziurekit, ginkluokit kariuomene, o tai kacapai bulvem apmetys. :)

Adomas

Adomas portretas
Jo, USA šiame regione negali ignoruoti Lt karinės ir politinės galybės, privalu aptarti bendradarbiavimo gaires.

matomai anukelis su jankiu priedurniais

matomai anukelis su jankiu priedurniais  portretas
pasirase bendra Kinijos puolimo sutarty ...lietuva smogs su savo vojakom nuo indijos puses ,ir per Mongolijos dykuma su povandeniais laivais tiesiai y Pekina , o jankiai nuo taivano puses
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių