Visuomenės pasitikėjimo reitinge ir toliau pirmauja prezidentas G. Nausėda

Didžiausią Lietuvos visuomenės pasitikėjimą turi pareigas einantys ir kadenciją baigę aukščiausi šalies vadovai, rodo naujausios sociologinės apklausos.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu lapkričio 6–30 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“ atliko tyrimą. Apklausos metu respondentų buvo prašoma pasakyti, kuriais Lietuvos visuomenės veikėjais jie labiausiai pasitiki (pavardes respondentai minėjo patys).

Pasitikėjimo reitinge ir toliau pirmauja prezidentas Gitanas Nausėda. Tai, kad labiausiai pasitiki šalies vadovu, lapkričio mėnesį teigė ketvirtadalis (23,8 proc.) apklaustų Lietuvos gyventojų. Spalio mėnesio duomenimis, pasitikėjimas G. Nausėda buvo labai panašus – 23,3 proc.

Antrojoje šio reitingo vietoje – premjerė Ingrida Šimonytė. Pasitikėjimą ja lapkritį deklaravo 10,5 proc. piliečių. Lyginant su apklausa, daryta spalio mėnesį (8,5 proc.), palankus požiūris į I. Šimonytę šiek tiek paaugo, ir naujoji Vyriausybės vadovė iš trečiosios reitingų lentelės vietos šoktelėjo į antrąją.

Tuo metu trečiojoje vietoje atsidūrė iki tol reitinge antru buvęs ekspremjeras Saulius Skvernelis. Juo, lapkričio mėnesio duomenimis, pasitiki 8,8 proc. gyventojų. Tuo metu spalio mėnesį pasitikinčių S. Skverneliu buvo 11 proc.

Politikų, kuriais labiausiai pasitikima, penketuke taip pat yra kadenciją baigę prezidentai: Dalia Grybauskaitė (7,4 proc.) ir Valdas Adamkus (5,4 proc.). Gyventojų vertinimai abiejų prezidentų per mėnesį taip pat keitėsi nežymiai.

Toliau pasitikėjimo reitinge rikiuojasi Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas (4,1 proc.). Už jo – valdančiosios Laisvės partijos pirmininkė bei naujoji ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė (3,6 proc.).

Politikų, kuriais labiausiai pasitikima, dešimtuke – taip pat ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas bei naujasis Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis (3,5 proc.). Šio reitingo dešimtuką užbaigia Kauno meras Visvaldas Matijošaitis (3,3 proc.) ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis (2,9 proc.).  

Iš viso 2020 metų lapkričio mėnesį respondentai paminėjo 99 visuomenės veikėjus (prieš mėnesį nurodė 92), kuriais jie labiausiai pasitiki.

Apklausa vyko 2020 m. lapkričio 6 – 30 dienomis. Tyrimo metu asmeninio interviu būdu apklausti 1004 Lietuvos gyventojai (nuo 18 metų), apklausa vyko 113 atrankos taškų. Apklaustųjų sudėtis atitinka 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų sudėtį pagal lytį, amžių, tautybę, gyvenvietės tipą. Apklaustų žmonių nuomonė rodo 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų nuomonę. Tyrimų rezultatų paklaida iki 3,1 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ko gero

Ko gero portretas
apklausti buvo tik skandinavų bankų darbuotojai, kuriems prezidentas žada, kad jeigu bus įkurtas Lietuvos komercinis bankas, tai jis neteiks mažmeninių paslaugų....

Anonimas

Anonimas portretas
apklausa matyt vyko koncervatoiru sleptuveja

kas katinuj kiausus islaizys jeigu ne jis

kas katinuj  kiausus  islaizys  jeigu  ne jis portretas
pats sau....labai noreciau ,kad taip butu ,deje po to kada Nauseda sutiko dirbt su tokia ,,,,vyriausybe,,,, ir ja patvirtino , tautos juo pasitikejima vertinciau is 100%----maxsimum 7--10%....... ne daugiau ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių