Vos trylikos narkotikų pabandžiusiai M. Danielei – nemalonios žinios: reiškia nepasitikėjimą

Seimo Priklausomybių prevencijos komisija trečiadienį posėdyje išreiškė nepasitikėjimą pirmininke, Laisvės frakcijos nare Morgana Daniele.

Šeši komisijos nariai balsavo prieš, septyni – už siūlymą reikšti nepasitikėjimą pirmininke.

Šį veiksmą inicijavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narė Asta Kubilienė. Pasak jos, pirmininkės elgesys ir veikla nėra suderinama su šios komisijos paskirtimi.

„Buvo išsakyta daug priekaištų pirmininkei, pradedant tuo, kad ji laidoje „KK2“ pasakojo, kad ne tik vartojo vaikystėje narkotines medžiagas, bet ir dabar išvykusi į užsienį vartoja. Mes esame priklausomybių prevencijos komisija ir kartais pirmininkės darbai ir nuostatos rodo atvirkščią kursą – ne priklausomybių prevencijos, o jų puoselėjimo“, – BNS sakė parlamentarė.

„Valstietės“ teigimu, posėdyje siūlyta pirmininkei atsistatydinti pačiai, tačiau ji to nepadarė.

Savo ruožtu M. Danielė situaciją vadina „politiniu cirku“.

„Žinant, kad yra aritmetinė dauguma opozicijos, tai jų balsų užtenka sprendimui priimti. Manau, kad čia yra tiesioginis politikavimas, politinis cirkas. Kadangi opozicija nepasiekia pergalių Seimo salėje, tada yra tokie rašymai į Etikos komisiją, interpeliacijos ministrui, dabar aš tapau tokio politinio cirko objektu“, – BNS sakė politikė.

Jos teigimu, „paauglystės patirtis“ yra tinkama einant tokias ir panašias pareigas.

„Dirbdama šiose srityje, nesu sutikusi žmogaus, kuris atsitiktinai domisi šita sritimi. Tai dažniausiai yra žmonės, kurie arba patys susidūrė, arba nukentėjo, arba jų šeimos nariai buvo susiję. Tai yra specifinė tema, kuri skauda tam tikriems žmonėms“, – tvirtino parlamentarė.

Kaip jau buvo skelbta, vadinamosios „žolės“ ji pirmą kartą pabandė tuomet, kai buvo vos 13 metų. „Lietuvoje kas antras paauglys žino, kur įsigyti kanapių. Tą adrenalino jausmą tikrai atsimenu ir aš jį, kaip aktyvi paauglė, kartojau daugybę kartų ir kitais būdais“, – sakė laidai „KK2“ sakė politikė, nebijanti prisipažinti, kad ji buvo problematiška paauglė.

„Piešiau grafičius, bėgau nuo policijos, kai mane vijosi“, – sakė politikė. Paklausta, ar rūkė tik kanapes, ar bandė ir kitų narkotinių preparatų, Seimo narė nepabijojo prisipažinti, kad „kai buvau jauna, buvo visko. Heroino, kokaino, hašišo? Absoliučiai visko buvo“.

Dėl M. Danielės atstatydinimo iš komisijos pirmininkės pareigų turės apsispręsti visas Seimas.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pafa

Pafa portretas
O kad beveik jie ten visi apsonarchašinę tai visiem giliai p.x. ?!

morganai

morganai portretas
DURNELE jei jau turejai paslapti TAI REIKEJO TYLET,o dabar ziurek ,kad ir cypej neatsidurtum...

ALGIS

ALGIS portretas
Valio , štai koks mūsų seimas , jame vietą randa teisti , narkomanai ir kitokie atplaišos
VISI KOMENTARAI 72

Galerijos

Daugiau straipsnių