Vyriausybė imasi suteikti papildomus įgaliojimus kariams valdant migrantų krizę

  • Teksto dydis:

Vyriausybė ketvirtadienį posėdyje svarstys nutarimo projektą, pradedantį procedūrą dėl papildomų įgaliojimų pasienyje suteikimo.

Sprendimą, kuriuo tikimasi padėti pažaboti migrantų krizę Lietuvoje, dar turės patvirtinti prezidentas Gitanas Nausėda.

Suteikti daugiau įgaliojimų kariams veikti pasienyje ekstremaliosios situacijos leidžia šią savaitę Seimo priimtas įstatymas.

Pagal pataisas, ekstremaliųjų situacijų atvejais, kai įvykio mastas sparčiai didėja, siekiant išvengti grėsmės visuomenės rimčiai, bus galima pasitelkti karinius vienetus.

Pataisos suteiks teisę kariams duoti privalomus nurodymus fiziniams ir juridiniams asmenims, persekioti ir sulaikyti šių nurodymų nevykdančius asmenis.

Tokį sprendimą Vyriausybės siūlymu pagal Ekstremalių situacijų komisijos prašymą turi priimti Seimas, o tarp Seimo sesijų – prezidentas, bet tuomet jo sprendimas turės būti tvirtinamas artimiausiame Seimo posėdyje.

Šiuo metu Seimo sesija nevyksta, todėl Vyriausybės siūlymą turės patvirtinti G. Nausėda.

Pataisos suteiks teisę kariams duoti privalomus nurodymus fiziniams ir juridiniams asmenims, persekioti ir sulaikyti šių nurodymų nevykdančius asmenis, taip pat įtariamus padarius nusikaltimą, sustabdyti, tikrinti ir apžiūrėti transporto priemones, jose esančius krovinius, asmenis, bagažą, panaudoti specialiąsias priemones.

Specialiosios teisės kariams galės būti suteikiamos ne ilgiau kaip trims mėnesiams, tačiau terminą bus galima pratęsti.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai atvyko daugiau nei 4,1 tūkst. migrantų, tačiau jų srautas pastaruoju metu smarkiai sumažėjo, leidus pasieniečiams migrantus apgręžti atgal į Baltarusiją.

Pasieniečiams valdyti situaciją pasienyje šiuo metu padeda ir kariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
Manau, kad seimas nori pasitelkti kariuomenę ne migrantų suvaldymui, o tik prisidengia jais. Jie tikisi kariuomenės pagalbos prieš savo žmones, kuriems nebeišlaikys kantrybė. Kariuomenė taikos metu turi ruoštis karui prieš, o ne vaikyti žmones.

Lietuva užgrobė LIETUVIŲ PRIEŠAI

Lietuva užgrobė LIETUVIŲ PRIEŠAI portretas
kai baltarusiai patys uždarė sieną ir nieko nebepraleidžia ir net pradėjo skraidinti namo,mūsų višta užkudakavo apie kažkokius igalioj;mus kai nelegalų nebėr.nori visus nuopelnus sau prisirašyti..pradėkit skraidinti namo,kaip lukošenka daro.

Pil.

Pil. portretas
Nereikia nei karių nei teisiu ,reikia kuo greičiau deportuoti irbus tvarka.Nes kaip isisiubuos numatyti dalykai, bus padetis nekontroliuojama.Už kokių pinigų sumą naudojasi migrantų buvimu Lietuvoje kiaule prie lovio.Matomai kasnis ne mažas subyrės į kišenes.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių