Vyriausybė sugriežtino procedūras dėl Lietuvos pilietybės

Vyriausybė sugriežtino procedūras dėl pilietybės, sutrumpintas terminas pateikti dokumentams dėl asmens galimybės turėti dvigubą pilietybę.

Ministrų kabinetas trečiadienį patvirtino Vidaus reikalų ministerijos (VRM) parengtus dokumentų, susijusių su Lietuvos pilietybe, nagrinėjimo tvarkos pakeitimus.

„Pakeitimais siekiame efektyvesnių pilietybės netekimo procedūrų. Mūsų tikslas – užkardyti piktnaudžiavimo atvejus ir užtikrinti nacionalinį saugumą“, – teigė vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius.

Kaip pranešė VRM, pakeitimai pagreitins sprendimo priėmimą dėl Lietuvos pilietybės netekimo tais atvejais, kai asmuo įgyja kitos valstybės pilietybę.

Pakeitimais siekiame efektyvesnių pilietybės netekimo procedūrų. Mūsų tikslas – užkardyti piktnaudžiavimo atvejus ir užtikrinti nacionalinį saugumą.

Dokumentų, pagrindžiančių, kad kitos valstybės pilietybę įgijęs Lietuvos pilietis turi teisę į daugybinę pilietybę, pateikimo terminas sutrumpintas nuo šešių iki trijų mėnesių.

VRM pažymi, kad taip siekiama užkirsti kelią asmenims, kurie neturi teisės būti Lietuvos ir kitos valstybės piliečiais, naudotis ir Lietuvos, ir kitos valstybės paso suteikiamomis galimybėmis tuo pačiu metu.

Jeigu Migracijos departamentas neturės pakankamai duomenų, patvirtinančių, kad Lietuvos pilietis turi teisę į daugybinę pilietybę, išsiųs asmeniui pranešimą ne vėliau kaip per tris mėnesius pateikti dvigubos pilietybės galimybę patvirtinančius dokumentus.

Šis terminas vieną kartą galės būti pratęstas Migracijos departamento sprendimu, asmeniui pateikus motyvuotą prašymą, bet ne ilgiau kaip dviem mėnesiams. Jeigu asmuo per nurodytus terminus nepateiks prašomų dokumentų, Migracijos departamentas pradės Lietuvos pilietybės netekimo procedūrą.

Pažymima, kad įgiję kitos valstybės pilietybę Lietuvos piliečiai apie tai privalo per du mėnesius pranešti per Lietuvos migracijos informacinę sistemą.

VRM taip pat skelbs vidaus reikalų ministro įsakymus dėl pilietybės atkūrimo ir netekimo nurodant asmens duomenis – vardą, pavardę, gimimo datą ir valstybės, kurioje asmuo gimė, pavadinimą, išskyrus vaiko asmens duomenis. Tai argumentuojama siekiu užtikrinti sprendimų dėl pilietybės skaidrumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cia tiems kas sako turi but anuliuota

cia tiems kas sako turi but anuliuota portretas
kas yra lietuvos pilietybe ? - tai turtas , nuosavybes zenkla uzdejusio bandito ant nemokamos laukines melziamos karvutes sono....pabego...pasimete...radusiam : paskambikite nurodytu numeriu - atsilyginsim... va taip vaikuciai...mokykloj mokintis reikejo nevien giesmiu....prievoles ir privalomi mokesciai keicia suvokima apie tave supancia aplinka, jei valstybeje butu gera gyvent eiciau ir ginciau be raginimo , a dabar kekvienam zingsnije ponai stengiasi nuskalpuot nuplest apmokestint suvarzyt sutartimis - nu va ponuliai norit gint savo turtus nuo rusu - eikit i ginkites patys...a as is uz atlanto pavadovausiu... man pakol sutarties nepasirasysim , pakol nesumokesit pirsto nepajudnsiu..juk aferistu geroves valstybe pereme visas geriausias vakaru kulturos dalis...

To anonimas

To anonimas portretas
Žurnalistė klausia odesoje pašnekovės, ar pas jus karas? Taip vyksta Rusijos ir Nato karas. Na ir kaip? Kaip kaip, rusams labai blogai. O Nato? Nato dar neatvyko....

>anonimas

>anonimas portretas
Asile, tu is Rokiskio durnyno vis rasai? Paprasyk daktaro, kad vaistus pakeistu, senieji jau prisiede. Cha cha cha...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių