Ž. Pavilionis siūlymą trauktis svarstys paaiškėjus užsienio reikalų ministro likimui

Konservatorius Žygimantas Pavilionis frakcijos siūlymą trauktis iš Užsienio reikalų komiteto (URK) vadovo pareigų sako svarstysiantis paaiškėjus užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio likimui.

„Šiandien frakcija pasiūlė man pačiam apsispręsti dėl pirmininkavimo Seimo Užsienio reikalų komitetui. Svarstysiu tai, kai paaiškės, koks bus priimtas sprendimas dėl užsienio reikalų ministro pareiškimo atsistatydinti“, – feisbuke paskelbė parlamentaras.

Telefonu BNS su Ž. Pavilioniu antradienį susisiekti nepavyko.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija pasiūlė Ž. Pavilioniui pasitraukti iš komiteto vadovų, patvirtino frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Mes frakcijoje kreipėmės į kolegą Žygimantą prašydami jo paties priimti atitinkamą sprendimą įvertinus visas aplinkybes. Tai buvo toks vienbalsis pasiūlymas ir sprendimas“, – žurnalistams Seime antradienį sakė ji.

Anot jos, frakcijos sprendimą lėmė „epizodų seka“.

„Visi puikiai esate sekę, nušvietę viešojoje erdvėje ir aštrią retoriką, ir kartais galbūt keistus pasirinkimus komentuoti vienus ar kitus dalykus, ar tarptautinėje erdvėje pasirinkti vieną ar kitą komentavimo, ar kalbėjimo būdą. Visa tai susidėjo ir nusprendė frakcija, kad būtų sveikiau turbūt, jeigu žmogus priimtų tam tikrą sprendimą ir nuspręstų nevadovauti komitetui“, – tvirtino R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Jos teigimu, Ž. Pavilionio vieši komentarai skyrėsi nuo Vyriausybės pozicijos, ypač dėl baltarusiškų trąšų tranzito.

Premjerė Ingrida Šimonytė pirmadienį interviu LRT pareiškė, kad kurie bendražygiai jai žeria nepagrįstus kaltinimus ir turėtų atsakyti už savo žodžius.

„Ko turbūt iki šiol nėra buvę yra tai, kad žmonės, kuriuos laikai bendražygiais, praktiškai tave apkaltintų darbu Lukašenkos režimui. Man atrodo, kad atsakomybė už tavo žodžius taikoma visiems. Man yra taikoma, bet taip pat ir kitiems“, – sakė I. Šimonytė.

Ž. Pavilionis pastaruoju metu aštriai pasisakė dėl nevykdomų JAV sankcijų Baltarusijos trąšų gamintojui „Belaruskalij“. Jis teigė, kad trąšų tranzitas privalėjo sustoti pirmą sankcijų dieną – gruodžio 8 dieną, tuo metu Vyriausybė tvirtina, kad to padaryti buvo neįmanoma.

Dėl besitęsiančio trąšų tranzito atsistatydinimo pareiškimus premjerei yra įteikę užsienio reikalų ministras, TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis ir susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Sprendimą dėl ministrų pareiškimų premjerė žada antradienį vakare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
padorioje valstybėje tokius nusikaltėlius surištus su svetimom valstybėm ir mafijom sodintų o pas mus va dar laukia kad pats pasitrauktų?:D) Hren jis tau trauksis - kitokio, ne valdžiuko darbo bijo kaip velnias kryžiaus

petras

petras portretas
protingas butu nusisautu isgama lietuvos

Alio

Alio portretas
Arabai laikosi vienybes?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių