Apie saugumą Lietuvoje: dabar revolveriai guli nereikalingi, o anksčiau nešiodavausi kartu

  • Teksto dydis:

Kiekvienais metais Vidaus reikalų ministerijos užsakymu atliekami tyrimai policijos, ugniagesių ir pasieniečių darbui įvertinti. Pastarieji tyrimai rodo didėjantį žmonių pasitikėjimą šiomis institucijomis. Net 90 proc. Lietuvos gyventojų jaučiasi saugūs, praneša LNK.

„Nuo senų laikų turiu tris mažos galios revolverius, kurie gali tik sužeisti. Dabar jie guli nereikalingi, o anksčiau vaikščiodavau ir nešiodavausi kartu“, – sako vienas sutiktų panevėžiečių.

Šautuvais ar kitais ginklais dar prieš tris dešimtmečius buvo apsiginklavęs ne vienas Lietuvos mafijos sostine vadinto Panevėžio gyventojas – sau ir savo turtui apsaugoti.

„Dabar jau nebėra tulpinių, viskas gerai. Seniau buvo kitaip“, – tęsia panevėžietis.

Dabar saugiai jaučiasi ne tik panevėžiečiai.

„Manau, mieste yra saugu – galiu saugiai eiti į darbą, į miestą“, – dalijasi sutikta pašnekovė.

„Mane dabar labiau baimina ne kriminalinė situacija, o paspirtukai. Jie taip lekia, net nežinau...“ – sako senjorė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Taip, aš jaučiuosi gana saugiai gyvendamas Lietuvoje. Aišku, duris užrakinti ar automobilį tikriausiai reikia, o šiaip labai didelių grėsmių Lietuvoje nematau“, – teigia vyras.

Mane dabar labiau baimina ne kriminalinė situacija, o paspirtukai.

Panašiai manančių Lietuvoje – 87 proc. Atliktas tyrimas parodė, kad prieš dvejus metus saugiai besijaučiančių buvo 10 proc. mažiau. Esą pareigūnų darbas per riaušes prie Seimo, pasieniečių veiksmai pasienyje tramdant migrantus, ugniagesių darbas gesinant ir gelbėjant visuomenės akyse kelia pasitikėjimą. 

„Esame labai netoli nuo Skandinavijos šalių ir mūsų pasirinktas kelias – teisingas“, – dalijasi vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Skandinaviją, anot ministrės, vejamas pagal pasitikėjimą policijos pareigūnais. Gerai policijos darbą vertina 83 proc. apklaustųjų. 70 proc. gerai atsiliepia apie pasieniečius. Bet labiausiai pasitikima ugniagesiais. Jų darbą vertina gerai daugiau nei 90 proc. apklaustųjų. Tačiau mūsų kalbinti žmonės policijai dešimtuko dar nerašytų.

„Galėtų bendrauti truputį žmogiškiau su žmonėmis, nes jie jaučiasi truputį kažkuo viršesni. Tikrai yra ir normalių, su kuriais smagu bendrauti“, – teigia sutiktas vyras.

„Kokioje šalyje mentais pasitiki? Atsakykite į klausimą jūs man. Nepasitikėjimą kelia korupcija tarp jų“, – žodžio kišenėje neieško vienas iš sutiktų vyrų.

Korupciją, policija praneša, sumažinusi iki minimumo. Kyšius išgyvendinti esą padėjo Imuniteto tarnyba, automobiliuose atsiradusios vaizdo kameros ir į ekipažus įtrauktos moterys policininkės.

„Konstatuota, kad moterys yra labiau atsparios korupcijai. Matyt, taip ir yra iš tikrųjų. Priėmus tam tikrus sprendimus, tarp jų ir šį, korupcijos problema kelių policijoje tikrai pradėjo mažėti“, – dalijasi Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Pareigūnų profsąjungos pritaria, kad situacija gerėja, tačiau primena, kad vis dar trūksta apie 1,5 tūkst. pareigūnų, o jiems siūlomos algos per mažos, kad priviliotų naujų žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Yra tiesa, melas ir statistika. Visiškas pijaras

cha ha ha BLT po tokiu policaju ir LNK pranesimu

cha  ha  ha  BLT po tokiu policaju ir  LNK pranesimu portretas
man pradeda kazkodel apendicita skaudet .... konservatdegeneratu gaujos korifejai su teisesmaukiniu mafijos uzslaptintais KGBesnykais , pradzioj lietuvisko bordelio--inicijavo sukure banditines daktariniu, tulpiniu , gaidjurginiu , svininniu ir t.t kriminalines gaujas, kurios vyggde prokuroru ir teisesmaukiniu mafijosju uzsakymus , kartu su jais pravedinejo prichvatizaciuja ir po kuriu sparneliu visos gaujos gyvavo ramiausiai po 20-- 25 metus...voge ,plese, spiritu prekiavo ,kontrobanda veze , narkotikus porceliavo , ir nekaltom mergelem prekiavo, po to utilizavo lyderius ,kitus iki gyvos galvos sukiso y kalejimus ,kad nispliurptu ju bendru zygiu ,o ju vaikai ir anukai sulindo y policija tarnaut , na o gaujos isssiskaide y smulekesnes atsakas ir issilakste po pasauly ...

Nuomonė

Nuomonė portretas
Kai kyla realus pavojus, deja, moterys dažniausiai sugeba tik klykti, o ne veikti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių