Aplinkosaugininkai su tarnybomis pradėjo tyrimą dėl nelegaliai atliekas tvarkiusios įmonės

  • Teksto dydis:

Aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą dėl sostinėje, Sandėlių gatvėje nelegaliai tvarkiusios įmonės veiklos.

Dėl neteisėtos atliekų tvarkymo veiklos ir aplinkos teršimo atliekomis ketvirtadienį aplinkosaugininkai pranešė kartu su kriminalistais, Darbo bei Mokesčių inspekcijų atstovais Vilniuje, Sandėlių gatvėje atlikę bendrą operaciją ir toliau tiriantys informaciją.

Anot Aplinkos apsaugos departamento (AAD), į minėtą vietą atvykę aplinkosaugos pareigūnai nustatė, kad atliekos buvo galimai neteisėtai surenkamos ir tvarkomos.

Patikrinimo metu kriminalistai išaiškino du asmenis, kaip įtariama, dirbančius nelegaliai. Valstybinės darbo inspekcijos Vilniaus teritorinis skyrius dėl minimų atvejų atliks tyrimus.

Anot departamento, aplinkosaugininkai kartu su jungtinėje operacijoje dalyvavusiomis institucijomis toliau tikrins informaciją, kad nustatytų visas aplinkybes.

Į Jungtinį operacijų centrą, kuris padėjo surengti operaciją, Aplinkos apsaugos departamentas kreipėsi vasario 22 dieną, atlikdamas tyrimą dėl neteisėto sąvartyno Vilniuje Sandėlių gatvėje, po to, kai išvakarėse aplinkosaugininkai, tikrindami informaciją apie nelegaliai tvarkomas atliekas, surengė pasalą.

Dronu buvo nufilmuota, kaip sunkiasvorė transporto priemonė atgabena ir išpila mišrias statybines atliekas. Pareigūnai sustabdė atliekas išvertusį automobilį ir pradėjo tyrimą dėl aplinkos užteršimo didesniu nei penkių kubinių metrų atliekų kiekiu. Buvo nuspręsta paimti transporto priemonę, kuria padarytas administracinis nusižengimas. Sunkiasvorė transporto priemonė buvo nugabenta į laikinąją saugojimo aikštelę. Atliekas atvežusiam ir išpylusiam automobilio vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Be

Be portretas
Milicijos nei žingsnio neįgalūs padaryt, moka tik lyšną žuvį sugavusį varguolį nubaust

Sveikiname

Sveikiname portretas
tarnybu vadus su busimu praturtejimu! Nors,jau tie sveikinimai ir pabode,turbut?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių