Apžvalga: svarbiausi antradienio įvykiai Lietuvoje ir pasaulyje

BNS pateikia svarbiausių antradienio naujienų Lietuvoje ir užsienyje apžvalgą:

Koronaviruso situacija. Lietuvoje nustatyti 1768 COVID-19 atvejai, mirė 16 žmonių, 2,2 tūkst. žmonių paskiepyti pirmąja doze. Ligoninėse šiuo metu gydomi 1461 COVID-19 pacientai.

Migrantų krizė. Ūgtelėjo iš Baltarusijos į Lietuvą bandančių patekti migrantų skaičius – per parą pasieniečiai apgręžė 121 asmenį. Tai yra didžiausias neįleistų užsieniečių skaičius nuo rugpjūčio pabaigos.

Sustiprinančioji dozė. Lietuvos sveikatos ekspertų taryba patarė sustiprinančiąja doze nuo koronaviruso skiepyti visus pilnamečius šalies gyventojus. Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sprendimą žada pasirašyti šią savaitę.

100 eurų. Opozicijai boikotavus balsavimą, Seimui nepavyko priimti įstatymo dėl 100 eurų išmokos pasiskiepijusiems 75 metų ir vyresniems senjorams. Parlamentui teks balsuoti pakartotinai.

Mildažytė. Nacionalinis transliuotojas LRT nusprendė tęsti bendradarbiavimą su neblaivia prie vairo sulaikyta žurnaliste ir laidų vedėja Edita Mildažyte. Tokį sprendimą LRT priėmė, įvertinęs, kad ji „pripažįsta savo nusižengimą, atsakys pagal įstatymus ir yra pasiryžusi spręsti su alkoholio vartojimu susijusias asmenines problemas kartu su profesionalia pagalba“.

Teisėjo atleidimas. Prezidentas Gitanas Nausėda iš pareigų atleido kyšininkavimu įtariamą Kauno teisėją Rimantą Grigą dėl teisėjo vardo pažeminimo.

5G Lietuvoje. Susisiekimo ministerija, valstybės įstaigos bei telekomunikacijų bendrovės antradienį pasirašė memorandumą dėl 5G plėtros Lietuvoje. Pranešta, kad po dviejų savaičių tikimasi surengti 5G dažnio aukcioną.

TVF sprendimas. Tarptautinio valiutos fondo valdyba pareiškė „visišką pasitikėjimą“ Vašingtone įsikūrusios organizacijos vadove Kristalina Georgijeva. Pareigūnei grėsė netekti pareigų paaiškėjus, kad eidama savo ankstesnes pareigas Pasaulio banke ji spaudė darbuotojus pakeisti „Doing Business“ ataskaitą Kinijos naudai.

Pchenjano kritika. Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas apkaltino JAV dėl įtampos Korėjos pusiasalyje, o kaimyninę Pietų Korėją – veidmainiškumu. Jis pavadino Jungtines Valstijas „pagrindine nestabilumo priežastimi“ regione.

Derybos. Talibanas antradienį surengė tiesiogines derybas su Europos Sąjungos ir JAV pasiuntiniais. „Tai neformalus dialogas techniniu lygiu. Jis nereiškia, kad pripažįstama laikinoji vyriausybė, – sakė ES atstovė Nabila Massrali.

Milijardas Afganistanui. Europos Sąjunga skirs milijardo eurų pagalbos paketą Afganistanui, siekiant išvengti humanitarinio ir socialinio bei ekonominio šalies žlugimo. Bendrijos atstovai teigia, kad šios lėšos yra „tiesioginė parama“ afganistaniečiams ir jos bus skirtos per vietoje dirbančias tarptautines organizacijoms, o ne nepripažįstamąją laikinąją Talibano vyriausybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių