Ar daugiau neišvysime su Rusija susijusių automobilių numerių?

  • Teksto dydis:

Prieš kelerius metus atlikėjas Stano smagiai prisijuokė gavęs automobilio numerius su trimis raidėmis KRV. Ko gero, ne kartą esate pastebėję gatvėmis riedantį automobilį su šypseną keliančiu raidžių trumpiniu. Tačiau vieni numeriai gali tikrai pralinksminti, kiti – sukelti labai nemalonių asociacijų. Pavyzdžiui, jei gatvėmis rieda žmogus, kurio automobilio dabartinėmis aplinkybėmis tikrai nepuošia numeriai „Moscow“. Būtent su tokiais vardiniais numeriais užsimojo kovoti „Regitra“. Apie tai LNK reportaže buvo kalbamasi su „Regitros“ atstovu Antanu Raudoniu.

– Siūlote ir skatinate nebenaudoti vardinių numerių, kurie būtų bet kaip susiję su Rusija. Kaip žmonės reaguoja?

– Tikriausiai visuomenė pastebėjo ir tai nėra visai naujas dalykas. Jau prieš kokius 4–5 metus mes atkreipėme dėmesį į numerio ženklų derinius. Nagrinėjome, žiūrėjome įvairius kontekstus ir atitinkamai reagavome. Mūsų skatinti nereikėjo. Atsisakėme ir KGB serijos. Tai nėra nauja, bet šiuo metu tokiame kontekste į tai kreipiame atidesnį dėmesį.

– Kiek yra numerių, kurie galėtų turėti sąsajų su Rusija?

– Su Rusija gali būti susijęs ir miesto pavadinimas, ir pats šalies pavadinimas. Visuomenėje galima buvo matyti ir buvo atitinkamos reakcijos, ir net karinio lėktuvo modelio pavadinimas. Tokių užrašų buvo, jie išduoti daug anksčiau, bet mes reagavome atitinkamai, juos peržiūrėjome, net pasiūlėme atvykti ir pasikeisti derinius.

Jeigu bus tokių derinių, kur galbūt kels neigiamas asociacijas dabar arba ateityje, tai kviesime klientus pasikeisti numerio derinį nemokamai.

– Žmones kvietėte nemokamai pasikeisti numerius, turinčius sąsają su Rusija. Ar atsirado žmonių, kurie sutiko?

– Taip. Buvo ir tokių, kurie atsisakė. Jie nesakė griežtai „ne“, jie tiesiog sakė, kad pagalvos, arba kad dabar tų numerių arba transporto priemonių nenaudoja. Galbūt ir dėl savo saugumo, ir galbūt dėl pilietiškumo atitinkamai žiūri, kokia bus situacija. Galbūt tie deriniai ateityje nekels neigiamų reakcijų kaip dabar, bet žiūrint į dabartinę situaciją mes žmones kvietėme, jie atvyko ir pasikeitė derinius. Dėl to džiaugiamės ir sveikiname.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kiek yra Lietuvoje tokių numerių?

– Tokios statistikos neturime, bet pasižiūrėjome, kad pagrindiniai užrašai yra „Rusija“, „Moscow“ ir pan.

– „Regitra“ ruošiasi toliau reaguoti į geopolitinę situaciją. Jeigu reikės, keisti ir kitas vardinių numerių kombinacijas. Tai ruošiatės daryti nemokamai?

– Taip, mes reaguojame į visuomenės poziciją ir reiškiamą nuomonę. Taip pat ir patys peržiūrime užrašus. Jeigu kils kokios nors papildomos grėsmės dėl užrašo interpretavimo žiūrint į geopolitinę situaciją, tai reagavome ir reaguosime. Jeigu bus tokių derinių, kur galbūt kels neigiamas asociacijas dabar arba ateityje, tai kviesime klientus pasikeisti numerio derinį nemokamai.

– Jeigu žmogus nesutinka ir toliau Lietuvos gatvėmis važinėja su „Moscow“ užrašu, nieko padaryti neįmanoma? Tai visgi žmonių valia?

– Kol kas yra taip, bet nestovime vietoje ir peržiūrėsime atitinkamas skyrimo tvarkas dėl jų egzistavimo. Tad ateityje mes tai dar tobulinsime. Svarstysime apie galimybę peržiūrėti jau išduotus derinius ir manau, kad tai visiems atneš tik teigiamas emocijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kgb

kgb portretas
suo, savas visada loja ant savu ,tik lenciugas kgbistinis isduoda kam tarnauja lodamas .

baikit

baikit portretas
su to raidem ,ten visur rusiski sriftai ,reik vien skaicius palik po tris tris eilutes,bus tada ne okey .

B

B portretas
Viskas pas mus perdėta,visur tik rusai.Laikas atsipeikėti.Tai ir Ladas ar Volgas uždrauskit į kelią išvažiuot.Durniai vienu žodžiu gydykitės
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių