Baigėsi karinės oro gynybos pratybos „Ramšteino palikimas 2022“

  • Teksto dydis:

Šią savaitę baigėsi Baltijos šalyse ir Lenkijoje vykusios NATO Regioninės integruotos oro gynybos sistemos pratybos „Ramšteino palikimas 2022“, pranešė Lietuvos kariuomenė.

Nuo gegužės 31-osios iki birželio 9-osios rengti mokymai vyko kartu su kitomis NATO pratybomis „Ramšteino lydinys“ ir „Ramšteino sargyba“.

Pratybų metu buvo stiprinama NATO integruotų oro gynybos pajėgų sąveika ir integracija į bendrą NATO oro gynybos valdymo struktūrą.

Jose dalyvavo šiuo metu oro policijos misiją Lietuvoje vykdantys Čekijos ir Ispanijos kontingentai, Estijoje dislokuoti Belgijos, Prancūzijos kontingentai, Didžiosios Britanijos kuro užpildymo ore, elektroninės kovos orlaiviai, naikintuvai „Eurofighter Typhoon“ bei Turkijos oro pajėgų AWACS orlaivis.

Kariuomenės teigimu, pratybose dalyvavę sąjungininkai iš JAV sąveikoje su Oro gynybos batalionu treniravosi vykdyti ašies oro gynybą. Operacijos metu apsaugą užtikrino lietuvių RBS70 bei NASAMS ir sąjungininkų mobiliosios „Avengers“ oro gynybos sistemos.

Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje pratybų uždarymo metu NATO pajėgų integravimo Lietuvoje vadas plk. Peteris Nielsenas (Pėteris Nilsenas) karius pasveikino su sėkmingomis pratybomis.

„Jūsų buvimo svarba gyventojams yra nepaprastai vertinga, nes parodo ne tik tai, kad NATO yra pajėgi kovinė jėga, pasirengusi bet kokiai grėsmei, su kuria ji gali susidurti, bet ir tai, kad mums rūpi. Rūpinkimės bet kuria NATO nare, kad ir kokia ji maža, taip parodydami, kad mūsų įsipareigojimas jai yra labai rimtas“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių