Baltijos šalių oro policijos misiją perėmė Lenkijos kariai

  • Teksto dydis:

Tris mėnesius NATO oro policijos misiją iš Lietuvos vykdžiusius Danijos ir Portugalijos karius antradienį pakeitė lenkai – aviacijos bazėje Šiauliuose įvyko karinių vienetų pasikeitimo ceremonija.

Lenkijos kariai patruliuos su keturiais naikintuvais F-16 „Fighting Falcon“.

„Lenkijos karių vadovavimas NATO oro policijos misijai yra itin svarbus ir simboliškas – šiuo metu kartu kovojame prieš hibridinę ataką Baltarusijos pasienyje, tačiau nepaisydami įvairių bandymų kėsintis į regiono stabilumą, istoriškai tvirtai stovėjome kartu“, – renginyje sakė krašto apsaugos viceministras Vilius Semeška.

Pasak jo, nors pratybos „Zapad 21“ baigėsi, iššūkių nemažėja, mat Rusija telkia savo pajėgas prie Ukrainos sienos.

„Tikėtina, kad Rusijos kariniai orlaiviai ir toliau ignoruos saugios oro navigacijos taisykles. Todėl Lenkijos kontingento misija čia nebus lengvesnė nei anksčiau, – kalbėjo viceministras. – Tačiau esu įsitikinęs, kad NATO sąjungininkų dalyvavimas šioje misijoje ir jų profesionalumas ir toliau užtikrins stabilumą, kuris taip reikalingas mūsų regione.”

Lenkija misijoje dalyvauja dešimtą kartą. Jų pamainą sudaro iki 150 karių – lakūnai, technikai, medicinos personalas, palaikymo grupės, komunikacijos ir kitų sričių specialistai.

NATO oro policijos misiją iš Estijos karinių oro pajėgų bazės Amaryje sustiprina Belgijos kariai su „Eurofighter Typhoon“ naikintuvais. Jie pakeičia Italijos karius.

V. Semeška padėkojo Danijos ir Portugalijos kariams: „Jūsų padaliniai puikiai atliko darbą saugodami rytinių Aljanso oro erdvės sienų oro erdvę.“

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma nuo 2004 metų, kai Lietuva, Latvija ir Estija tapo Aljanso narėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ooo

Ooo portretas
VilNa nAse ...

Kęstas

Kęstas portretas
Auksinis raktas yra prastas simbolis. Didelis auksinis šaukštas daug geriau tinka mūsų taip vadinamiems gynėjams, jų silpnais kūnais ginatiems mus nuo branduolinių raketų. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių