„Basos mamos“ kreipėsi į D. Nausėdienę: padovanokite mūsų vaikams tikrąjį galimybių džiaugsmą

  • Teksto dydis:

Prieš galimybių pasą vaikams nuo 12 metų pasisakančios „Basos mamos“ atviru laišku kreipėsi į pirmąją šalies ponią Dianą Nausėdienę. 

„Prabėgo jau antra „Basų mamų“ savaitė. Ši ne mažiau aktyvi. Trečiadienį vykusi akcija prie Prezidentūros sutelkė nemažą būrelį bendraminčių bei sulaukė dėmesio visoje Lietuvoje. Akcijoje savo miestuose dalyvavo Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Kėdainių, Jurbarko, Visagino gyventojai (gal dar kažko nepaminėjau?) Šį kartą sulaukėme ne tiek žiniasklaidos, kiek interneto įtakotojų dėmesio bei provokacijų. Ačiū jiems. Nepaisant viso šurmulio, vaikų piešinių konkursas įsibėgėja! Mokyklos siunčia savo mokinukų piešinius. O jų tikrai laukia puikūs prizai ir siurprizai. Ačiū knygelių autoriams, kurie dovanoja savo knygas. Jei dar yra norinčių prisidėti prie šio konkurso dovanėlėmis, mielai laukiame“, – rašoma socialiniame tinkle.

Kokia širdimi sėsime prie šv. Kūčių stalo? Ko linkėsime žiūrėdami vienas kitam į akis?

„Basos mamos“ į D. Nausėdienę kreipėsi prašydamos vaikams dovanoti tikrąjį galimybių džiaugsmą.

„Šį rytą mūsų komanda pradėjo viltingai – kreipdamiesi laišku „iš širdies į širdį“ į ponią Dianą Nausėdienę. Leiskite trumpai pacituoti: „Nepritariame galimybių pasui, bet pritariame pasirinkimo laisvei ir galimybėms, kurios priklauso kiekvienam Lietuvos Respublikos piliečiui pagal mūsų Konstituciją ir ratifikuotas tarptautines konvencijas. Dėl vaikų mes gyvename, siekdami išauginti juos savo valstybės gynėjais, atsakingais ir vertybiniu keliu einančiais šalies piliečiais. Nenuvilkite jaunosios kartos, nes ji bus nūdienos įvykių liudytojais savo vaikams... Artėja Šv. Kalėdos – ramybės, susitaikymo ir stebuklų metas. Tai ypatinga šventė, kurianti jaukumo jausmą ir norą dalintis širdies gerumu. Kokia širdimi sėsime prie šv. Kūčių stalo? Ko linkėsime žiūrėdami vienas kitam į akis? Už ką dėkosime ir su kokia viltimi lauksime ateinančiųjų metų? Išgirskite mus širdimi – padovanokite mūsų vaikams tikrąjį galimybių džiaugsmą ir tai bus didžiausia kalėdinė dovana Lietuvos šeimoms! M. K. Čiurlionis yra pasakęs: „Matyti reikia širdimi, girdėti – širdimi ir jausti – širdimi“. Kreipiamės į Jus su malda lūpose, Dievo palaima ir viltimi širdyse“, – laiško turinį dėstė „Basos mamos“.

Primename, kad trečiadienį priešais Prezidentūrą kelios dešimtys protestuotojų susirinko prašyti šalies vadovo Gitano Nausėdos pagalbos – jie tikisi, kad prezidentas kreipsis į Konstitucinį Teismą dėl Vyriausybės patvirtintos tvarkos, kuria galimybių pasas tampa privalomas vaikams nuo 12 metų.

Akcijos organizatorė, Šilalės rajono tarybos narė ir „valstiečių“ šio rajono skyriaus pirmininkė Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė sakė, kad tai gali būti ne paskutinis protestas. „Tai nebus paskutinis protestas, nebent jau šiandien prezidentas imtųsi veiksmų ir mums nebus, dėl ko protestuoti. Jeigu protestuoti bus dėl ko, jeigu ir toliau bus vykdoma tokia segregacinė, diskriminacinė politika vaikų atžvilgiu, tai neišvengiamai, nes kažkas turi stoti už Lietuvos vaikus“, – BNS sakė akcijos organizatorė.

„Nesvarbu, kad mūsų čia nėra didelis būrelis, bet už mūsų nugarų yra tūkstančiai“, – pridūrė ji.

Į protestą susirinko kelios dešimtys žmonių, o nusiauti batus ir stovėti basomis pasiryžo keliolika. Šįkart akcijos dalyviai nepasitenkinimą Vyriausybe reiškė ir sprogdindami baltus balionus. „Kai ministras sako, kad mes žaidžiame su sprogmenimis, o premjerė tikina, kad vakcina yra sidabrinė kulka, mums kelia nerimą tokia retorika ir mes sakome, kad esame taikūs žmonės ir kaip atsaką ministrui susprogdiname baltus balionus, sakydami, kad nesprogdinkite mūsų vaikų vaikystės“, – teigė V. Jankauskaitė-Milčiuvienė.

Tikisi prezidento kreipimosi į Konstitucinį Teismą

Ar jūs norėtumėt konclageryje būt ir kad jums aiškintų, ką suvalgyti, ko nesuvalgyti, ką daryti, ko nedaryti?

Protestuojantieji prieš galimybių pasą vaikams prieš savaitę rinkosi ir prie Vyriausybės, vėliau susitiko su Prezidentūros atstovais, tačiau dabar tikisi veiksmų. Kai kurie akcijos dalyviai rankose laikė plakatus: „Prezidente, mūsų vaikai laukia tikrų Kalėdų ir Naujųjų ateinančių, ir daugybės kitų metų, o ne QR Kalėdų ir Naujųjų“, „LT prezidente, tu gali grąžinti LT Konstituciją, atšaukti GP“.

„Kadangi nėra jokios reakcijos, nesulaukėme rezultato, todėl esame priversti ateiti dar kartą. Prezidentas yra gavęs mūsų laišką dar praėjusią savaitę – į jį nėra atsakyta. Taip, mes buvome išklausyti praėjusį kartą patarėjos – ji susitiko su mumis Prezidentūroje ir tas dialogas yra užsimezgęs, bet tiesiog jau norisi tikresnių reakcijų, nes laikas bėga“, – kalbėjo V. Jankauskaitė-Milčiuvienė.

Jos teigimu, prezidentas gali kreiptis į Konstitucinį Teismą. „Kiek mes matėme teisininkų išaiškinimus viešojoje erdvėje, tai prezidentas turi galią kreiptis į Konstitucinį Teismą ir tie nutarimai nustoja galioti, vos tik jis kreipiasi“, – tvirtino akcijos organizatorė.

Kad prezidentas G. Nausėda kreipsis į Konstitucinį Teismą BNS teigė besitikintis ir į protestą atėjęs Aidas, o prie akcijos prisijungęs, nes prieštarauja „per visą pasaulį einančiam fašizmui“. „Eina per visą pasaulį fašizmas, viskas virsta į skaitmeninį lagerį. Aš esu kategoriškai prieš. Ar jūs norėtumėt konclageryje būt ir kad jums aiškintų, ką suvalgyti, ko nesuvalgyti, ką daryti, ko nedaryti? Manau, kad norit gyventi taip, kaip gyvenot“, – sakė 50-ties verslininku prisistatęs vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apsisaukeles muzikes pasiskiepintu save

Apsisaukeles muzikes pasiskiepintu save portretas
Bei savo atzalas,ir butu laimingi..

siais metais

siais metais  portretas
dovanos tik musu pazangiem homosexsualam, mylim jus musu mieli 3,14

kaip miela

kaip miela portretas
kažkas nori galimybės laisvai platinti virusą. Nusiavę batus protingesnės netampate.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių