A. Bilotaitė: fizinio barjero pasienyje su Baltarusija statybos bus baigtos pagal planą

Pasienyje su Baltarusija jau nutiesta 300 kilometrų koncertinos ir 150 kilometrų tvoros, ketvirtadienį informavo vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Pasak jos, darbai bus pabaigti laiku – iki rugsėjo 1 d.

„Tikrai procesas vyksta, šiuo metu yra pastatyta apie 300 (kilometrų – ELTA) koncertinos ir daugiau nei 150 kilometrų segmentinės tvoros. Tuo pačiu diegiama ir stebėjimo sistema“, – ketvirtadienį Seime sakė A. Bilotaitė.

„Kas nebuvo padaryta per 30 metų, bus padaryta, kaip ir suplanuota, per metus – iki rudens“, – akcentavo ji.

ELTA primena, kad energijos perdavimo ir mainių įmonių grupė „EPSO-G“ iki šių metų rugsėjo 1 d. turi atlikti fizinio barjero pasienyje su Baltarusija statybos darbus. Juos baigus, valstybes skirs daugiau nei 500 kilometrų ilgio ir 4 metrų aukščio tvora ir pjaunančios vielos – koncertinos –užtvara. Barjeras skirtas sulaikyti nelegalios migracijos iš Baltarusijos į Lietuvą srautus.

Pasak „EPSO-G“, darbus pasienyje vykdančios bendrovės yra sutelkusios maždaug 700 užtvarą statančių darbuotojų ir daugiau nei 100 technikos vienetų: poliakalių, ekskavatorių, krautuvų, traktorių, kėlimo platformų ir kitų įrenginių.

Iš viso Lietuva su Baltarusija dalijasi 679 kilometrų ilgio sieną, apie šeštadalį jos sudaro vandens ribos – upės, ežerai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

2, 5 BVP

2, 5 BVP portretas
Tvora nuo tanku ir raketu nesulaikys. Kur siuolaikiniai ginklai?!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių